GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

10 Harika Vegan Şehir

10 Harika Vegan Şehir

Seyahat etmenin en güzel yanlarından biri yeni yemekler denemektir. İster tatlı ister tuzlu, ister tam bir öğün, ister sokak yemeği ya da atıştırmalık olsun, yeni bir kültürü keşfetmenin mükemmel bir yoludur. Son on yılda vegan yiyeceklerin popülerliğinde bir patlama yaşandı, yani hem yemek meraklısı olmak hem de dünya üzerindeki çevresel etkinizi göz önünde bulundurmak çok daha kolay.

Etsiz ürünler, zulümsüzlüğe doğru atılmış harika bir adımdır ve vegan diyetler aynı zamanda daha sürdürülebilir olabilir. Bitki yetiştiriciliğinde et veya süt ürünleri yetiştiriciliğine kıyasla daha az toprak, kaynak ve su kullanılır. Bu da birçok bitki temelli seçeneğin çok daha düşük karbon ayak izine ve çevresel etkiye sahip olduğu anlamına gelir. 

Dünyanın pek çok yerinde vejetaryen veya vegan beslenme yüzyıllardır kültürün bir parçası olmuştur (yani bu işi iyi yapacaklarını bilirsiniz). Ve vegan yiyeceklerin her yerde çok lezzetli bir şekilde yaygınlaşmasıyla birlikte, seyahat ederken bitki temelli beslenmek için daha iyi bir zaman olmamıştı. İşte vegan olmak için en iyi şehirlerimizden bazıları. 

1. Londra, Birleşik Krallık

Bu hareketli yemek sever şehirde, birkaçı Michelin yıldızlı olmak üzere, dünyadaki diğer tüm şehirlerden daha fazla vegan dostu restoran bulunmaktadır (400'ün üzerinde!). Ancak Londra'da harika bir vegan seçenek için paraya kıymaya gerek yok. Her ana caddede bulabileceğiniz bütçe dostu fırın zinciri Greggs bile lezzetli vegan sosis ruloları yapıyor.

2. Berlin, Almanya

Hala sosis ve şnitzel ile tanınan bir şehir olan Berlin, vegan ve vejetaryen müşterilere olağanüstü derecede iyi hizmet vermektedir. Friedrichshain, Kreuzberg ve Neukölln semtlerinde popüler vegan mekanları bulunmaktadır ve şehir her yıl Veganes Sommerfest Berlin adında büyük bir vegan festivaline ev sahipliği yapmaktadır.

3. Vancouver, Kanada

Vancouver uzun zamandır vegan yemek sahnesi ile büyük bir üne sahiptir. Burada, piyasadaki en iyi et alternatiflerinden bazılarını sunanların yanı sıra sebzeleri öne çıkaran restoranlar da bulacaksınız. Böylece, vegan bir tatlı için en yakın sütsüz dondurma salonuna yürümeden önce sığır eti gibi görünen, tadı olan ve hissettiren doyurucu bir burger yiyebilirsiniz.

4. Mumbai, Hindistan

Veganlar, dünyanın en büyük vejetaryen topluluğunun bulunduğu Mumbai'de kendinizi evinizde hissedebilirsiniz; burada bitki bazlı lezzetler konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Harika lezzetler ve taze ürünlerle dolu bu şehirde cızırdayan sebze şişleri, mercimekli dals ve geleneksel körileri denemek için daha iyi bir yer yoktur. Eğer her şeyi denemek istiyorsanız, bu şehirde modern ve çağdaş vegan menülere sahip dünya çapında restoran sıkıntısı çekmezsiniz.

5. Tokyo, Japonya

Yemek meraklıları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken Tokyo, nefis vegan yemeklerin peşindeyseniz sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Salamura ve fermente soslu sebzeli suşi, sebze dolgulu gyoza köfte, nori ile sarılmış pirinç topları ve baharatlı ramen yiyin. Bir tavsiye: birçok popüler Japon yemeği balık sosuyla yapılır, bu nedenle restoran sahibine vegan seçeneklerini sorun veya yemek yiyebileceğiniz yerleri önceden araştırın. 

6. Sidney, Avustralya

Avustralya küresel et yememe listelerinde üst sıralarda yer alıyor - Avustralyalıların %12'sinden fazlası vejetaryen ve bunun temel nedeni olarak çevreyi gösteriyor. Dolayısıyla, büyük şehirlerin çoğunda her köşe başında bitki bazlı restoran ve kafelerin bulunması şaşırtıcı değildir. Sydney'de aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız seçenek ve vegan lezzetler üreten küçük işletmeleri kutlayan aylık Sydney Vegan Pazarı bulunmaktadır.

7. Brighton, Birleşik Krallık

İngiltere'nin güney sahilinde, plaj müdavimlerinin geleneksel favori yemeği olan fish and chips'in arkasını kollaması gerekebilir. Brighton, çevreye duyarlı büyük bir topluluğa sahip olmasıyla bilinir, bu nedenle çok çeşitli bağımsız vegan restoranlar bulmak için İngiltere'deki en iyi yerlerden biri olması şaşırtıcı değildir.

8. Bangkok, Tayland

Güneydoğu Asya'nın tarihsel olarak Budist nüfusun yoğun olduğu bölgelerinde vejetaryen ve vegan ortamının harika olacağını bilirsiniz. Bangkok'ta dünya standartlarında modern vegan restoranlar, bitki bazlı kaseler sunan lüks kafeler ve sokak köşelerinde taze sebzeli ve susamlı sıcak erişte yemekleri bulabilirsiniz. Japonya'daki uyarıların aynısı burada da geçerlidir: balık sosuna dikkat edin.

9. San Diego, ABD

Kaliforniya'da vegan yemekler için harika birkaç şehir bulunmaktadır - Los Angeles'ta çok sayıda bitki bazlı seçenek bulunmaktadır, ancak son yıllarda San Diego'nun mutfak sahnesi oldukça dikkat çekmektedir. Burada vegan peynirli pizzaların, renkli sebzeli kaselerin ve etsiz Meksika yemekleri sunan yemek kamyonlarının tadını çıkarabilirsiniz. Hatta sahile bakan bitki bazlı bir kafede simit bile atıştırabilirsiniz.

10.  Amsterdam, Hollanda

Amsterdam her zaman vegan kültürünün kalesi olmuştur. Böylesine yoğun bir şehir merkezinde şaşırtıcı derecede yüksek bir bitki temelli işletme yoğunluğuyla, bu yakın zamanda değişmeyecektir. Kafe ve lokantaların ötesinde, Amsterdam'da bakkal ve sıfır atıklı bütün gıda mağazaları da bulunmaktadır. Bunlar vegan seçeneklerle doludur, bu da şehri sadece ziyaret etmek için değil, vegan olarak yaşamak için de harika bir yer haline getirir.


EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet