GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

2024 Yılında Bilmeniz Gereken 10 İngilizce Argo Terim

2024 Yılında Bilmeniz Gereken 10 İngilizce Argo Terim

Yeni bir yılı daha karşılarken, kollarımızı çeşitli yeni İngilizce argo terimlere açmamız doğru olacaktır. TikTok'un modaya uygun her şey için modern bir merkez olarak hareket etmesiyle, uygulamanın günlük konuşmaya giren terimlerin çoğundan sorumlu olması şaşırtıcı değildir.

Yüzünüzde şaşkın bir ifadeyle online ortamda geziniyorsanız, korkmayın. İngiliz dilindeki en yeni kelime ve deyimlerle ilgili kafa karışıklığını gidermek için buradayız. Bu 10 İngilizce argo terim ile 2024 yılındaki konuşmalarda rahatça yer alabilirsiniz.

1. Delulu

Son ayların en yaygın kullanılan terimlerinden biriyle güçlü bir başlangıç yapıyoruz. Delulu, K-pop camiasında ortaya çıkmıştır ve “hayalperest” kelimesinin kısaltmasıdır. Bunun pek çok kullanımı var - birinin tamamen gerçek dışı olduğunu düşündüğünüz herhangi bir duruma uygulanabilir. Arkadaşınız 30 sayfalık ödevini teslim tarihinden bir gece önce yazabilmeyi mi bekliyor? Bu kişiye delulu diyebilirsiniz.

2. Coded

Bir şey başka bir şeyle aynı özellikleri paylaşıyorsa ona X-coded dersiniz. Örneğin, dışarıda olmak için her zaman heyecanlı olan bir arkadaşınız varsa (aşırı hevesli bir köpek yavrusu gibi) onun “golden-retriever coded” olduğunu söyleyebilirsiniz. Birinin davranışının veya özelliklerinin özünü özetleyen hemen hemen her şeyi değiştirebilirsiniz.

3. Roman Empire 

Bu TikTok'ta bir trend olarak yayıldı ve birçok insanın erkeklerin sıklıkla Roma İmparatorluğu'nu düşünüyor gibi görünmesine şaşırmalarından kaynaklanıyordu. O andan itibaren, bir kişinin “ Roman Empire ”ı, düşünmeden edemediği bir şey anlamına gelmeye başladı. One Direction grubunun dağılması sizde duygusal çalkantılara neden olmaya devam ediyor mu? Görünüşe göre sizin Roman Empire'ınız bu.

4. Vibing

“Vibing” en yeni terim olmasa da, yılların testinden geçmiştir. İnsanların birbirleriyle iyi geçinmesinden (“Kesinlikle vibing yapıyorlardı”), yeni bir yiyeceğin tadını çıkarmaya (“Bu lezzet karışımı ile gerçekten vibing yapıyorum”) kadar her şey için kullanılabilen çok yönlü bir kelimedir.

5. Altered my brain chemistry (Beyin kimyamı değiştirdi)

Bir şeyin üzerinizde derin bir etkisi olduysa, beyin kimyanızı değiştirdiğini söyleyebilirsiniz. Bir başka çok yönlü ifade olan bu ifade, daha önemli bir bağlamda (“O ayrılık beyin kimyamı değiştirdi”) ya da neşeli bir durumda (“O pizza beyin kimyamı değiştirdi”) kullanılabilir.

6. Beige flag (Bej bayrak)

“ Green flag” ve “red flag” üreticilerinden size beige flag'ı sunuyoruz. Bunlar belirli davranışları belirtmek veya “işaretlemek” içindir. Renkli muadillerinin aksine beige flag, biraz sıra dışı olabilecek ancak sonuçta dikkat çekici olmayan özellikleri ifade eder. Arkadaşınız pizzayı bıçak ve çatalla mı yiyor? Belki alışılmadık bir şeydir ama genel anlamda beige flag'dir. Beige flag'lerin öznel olduğunu belirtmekte fayda var (pizzaya çatal kullanmak sizin için bir red flag olabilir).

7. Side quest (yan görev)

Video oyunu dünyasından ödünç alınan çeşitli kelimelerin konuşulmaya başlanmasıyla, video oyunu terminolojisi kesinlikle bir dönem yaşıyor. “Yan görev” planlanmış bir görevden sapma anlamına gelir. Markete gitmeyi planlarken yolda bir evcil hayvan dükkânı görürseniz ve sonunda bir balık alırsanız, küçük bir yan göreve çıkmışsınız demektir.

Bonus: NPC 

Aynı video oyunu terminolojisi doğrultusunda, NPC “ Oyuncusuz Karakter” anlamına gelir ve trendleri körü körüne takip eden birini tanımlamak için kullanılır.

8. Side eye (Yan göz)

Bu oldukça basittir ve birinin size şüpheyle baktığını ve yan gözle baktığını ifade eder. TikTok'ta “bombastic side eye” remiksi ile popülerlik kazanmıştır. Eğer arkadaşınız sizi bir yalan söylerken yakalarsa ama bunu herkesin içinde söylemek istemezse, size biraz “ bombastic side eye” atabilir.

9. In the room with us (Bizimle birlikte odada)

Bu, birinin belirli bir duruma ilişkin algısını sorgulamaktan kaynaklanır. Birinin yeni yeşil kazağını sevdiğini söylediği bir video görürseniz, ancak sizin tarafınızdan kazak açıkça kırmızıysa, “Yeşil kazak bizimle odada mı?” Diye sorabilirsiniz. Bu, olup bitenlere ilişkin algınızın diğer kişinin algısıyla uyuşmadığı hemen hemen her senaryoya uygulanabilir.

10. Mother (Anne) 

İnsanlar bir zamanlar hayranlık duydukları bir kişiden “queen (kraliçe)” olarak bahsederken, artık bunun yerine sıklıkla “mother (anne)” kelimesini kullanıyorlar. Eğer birisi Lady Gaga'nın büyük bir hayranıysa, “O tam anlamıyla bir mother” diyebilir. Bu en yaygın olarak ünlüler veya tanınmış kişiler için kullanılır, ancak hayatınızdaki herkese uyarlanabilir.


EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet