GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Artık kullanılmayan (ama kesinlikle kullanılması gereken) 7 İngilizce kelime

Artık kullanılmayan (ama kesinlikle kullanılması gereken) 7 İngilizce kelime

Çok az dil İngilizce kadar dilbilimsel bir Frankenstein olmuştur. Sayısız başka dilden kelimeler çalmış ve daha sofistike görünmek için kendini zaman zaman yeniden icat etmiştir (örneğin 1700'lerde Fransız tarzı yazım ve telaffuz ile). Aslında, en büyük iki İngilizce lehçesi (İngiliz ve Amerikan) sık sık birbirlerinden kelime ödünç alırlar. Bu da unutulup kullanılmayan harika kelimelere sebep olur, ne kadar da utanç verici! İşte hemen yeniden kullanmaya başlamamız gerektiğini düşündüğüm yedi kelime.

1. Facetious

"Fah-see-shuss" olarak telaffuz edilen bu kelime, birinin bir durumu ciddiye almamasını tanımlar, ki bu ironik bir şekilde gerçekten de çok ciddidir. Bunun için bir kelime olup olmadığından emin değilim.

2. Henceforth

"Hentz-forrth" olarak telaffuz edilir, ve "bu noktadan itibaren" demenin daha süslü bir yoludur. Kulağa çok sofistike geliyor, değil mi?

3. Ostentatious

Tamam, bu hala bazen kullanılıyor olabilir ama çoğu insan bunun ne anlama geldiğini (ya da nasıl yazılacağını) bilmiyor. Bu kelimeyi "oss-ten-tay-shuss" şeklinde söylersiniz ve bir şeyin ya da birisinin kasıtlı olarak gösteriş yaptığı anlamına gelir, örneğin aptalca pahalı bir araba kullanmak ya da sırf tasarımcı olduğu için korkunç bir tasarımcı ceketi giymek gibi.

4. Morrow

Eski İngilizce/Almanca 'morgen' ve Orta İngilizce 'morwe' sözcüklerinden, 'tomorrow' (kelimenin tam anlamıyla "to the morrow") sözcüğünün öncülü olan parlak 'morrow' sözcüğü türemiştir. Temel olarak, 'bugünden sonraki gün' anlamına gelir ve arkadaşlarınızı etkilemek/kafalarını karıştırmak için 'on the morrow' diyebilirsiniz.

5. Crapulous

Bu fantastik kelime aslında 'fabulous' kelimesinin tam tersi ve 'çok fazla yedikten veya içtikten sonra hasta hissetmek' anlamına geliyor ki bu da benim hayatımı nasıl yaşadığımı oldukça iyi anlatıyor.

6. Kerfuffle

İskoçça veya İrlandaca'dan geldiği varsayılan kerfuffle, "curr-fuff-ull" olarak telaffuz edilir ve birinin gerektirmeyen bir şeyi yaygara haline getirmesini tanımlar. Bunu yapmamış gibi davranmayın.

7. Obsequious

Bu kelimeye bakıp "Ne?!" diye düşünüyorsanız, "obb-see-kwee-uss" olarak telaffuz edildiğini ve birinin sahte görünecek kadar iyi ve yardımsever olduğu anlamına geldiğini bilin. Dikkatli olun: Bu kelimeyi söylemek o kadar tatmin edici ki, bütün gün sessizce ağzınızda geveleyeceksiniz. Sizi şimdiden uyarıyorum.

Bizimle yurt dışında İngilizce öğreninBilgi al
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi