GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Auckland'da 10 gizli mücevher

Auckland'da 10 gizli mücevher

Yeni Zelanda'nın kuzey adasında coğrafi olarak kutsanmış olan Auckland, 50'den fazla yanardağ konisi, iki çarpıcı liman, güzel körfez plajları, verimli tarım arazileri ve az sayıdaki dış adalarla doludur.

Bu çarpıcı doğal güzelliğin yanı sıra canlı şehir merkezi ve inanılmaz yemek sahnesi, onu Lonely Planet'in 2022'de ziyaret edilecek en iyi 10 şehirden biri haline getirdi. Ziyaret etmek için daha fazla nedene ihtiyacınız varsa, işte Auckland ve çevresinde keşfedebileceğiniz en iyi gizli mücevherler için seçtiklerimiz.

1. Puhoi Pub

Tarihi 1879 yılına kadar uzanan ve Yeni Zelanda'da kalan son tarihi publardan biri olan Puhoi pub'da zamanda geriye doğru adım atın. Her santimetre duvarı hatıra eşyaları ve eklektik eserlerle kaplı olan bar, neredeyse ön barı sık sık ziyaret eden yerliler kadar renkli. Ziyaretinizi bir Pazar günü için planlayın, böylece barda doyurucu bir öğle yemeği yemeden önce yerel ürünler, el sanatları ve ev yapımı ürünlerle kasabadaki Pazar el sanatları pazarına göz atabilirsiniz.

2. Spookers

Çocukken panayırdaki hayalet treni sevdiyseniz, Spookers'a bayılacaksınız. Perili hastanede dolaşırken nabzınızın hızlandığını, karanlığın ve ürkütücü seslerin sizi içine çektiğini hissedin. Sizi korkutmak için koridorlarda gizlenen ürkütücü yaratıkların yanından koşarak, yürüyerek veya sürünerek geçin. Cuma ve Cumartesi akşamları açık olan bu etkinlik kesinlikle adrenalin tutkunlarına göre.

3. Bir volkana tırmanın

Uyuyan Maungawhau (Eden Dağı) yanardağı şehrin en yüksek noktasıdır ve şehir silüetinin rakipsiz manzarasını sunar. Yanardağ 28.000 yıl önce patladığında oluşan 50 metre derinliğindeki krateri görmek için patikadan 15 dakikalık yürüyüşe çıkın. Zirvede, bir Māori köyü olarak bölgenin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için yürüyüş turuna katılın ve eski yerleşimden terasları, depolama çukurlarını ve konut alanlarını inceleyin.

4. Lucky 8

Lucky 8, harika atmosferi, güler yüzlü hizmeti ve 8 dolardan fazla olmayan inanılmaz menüsüyle şehirde ün kazanıyor. Heybetli siyah bir kapının üzerine tünemiş şanslı siyah kediye dikkat edin ve içeri girin. Üst katta, pelüş kırmızı deri koltuklara gömülün ve telefonunuzdan sipariş vermeden önce menüyü inceleyin.

Asya esintili tapas yemekleri paylaşılmak üzere tasarlanmıştır, bu nedenle yavaş pişirilmiş dana yanakları, domuz göbeği, köfte, deniz tarağı ve teriyaki barbekü şişleri gibi favoriler arasından seçiminizi yapın. Hepsinden iyisi, kokteyllerin hepsi de 8 dolar! Burası Auckland'daki yeni favori gizli mücevheriniz olabilir.

5. Şarap Adası

Auckland şehir merkezinden 40 dakikalık kısa bir feribot yolculuğu sizi 'şarap adası' Waiheke Adası'na ulaştıracaktır. Adanın tamamı şarap imalathaneleri ve üzüm bağlarıyla kaplıdır ve muhteşem bir manzaraya sahiptir. Bir gününüzü ayırın ve adanın sunduğu en iyi şeylerin tadını çıkarmak için bir tura katılın ya da sadece yerel otobüse atlayın ve kendi hızınızda keşfedin.

6. Auckland Köprüsü Bungy Atlayışı

Auckland Liman Köprüsü, Auckland silüetinin üzerinde büyük bir şekilde durarak kesinlikle gizli olmasa da, hantal çerçevesinin altında yatan şeyi keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz - bir bungy jump. Macera arayanlar kemerlerini bağlayıp 40 metrelik serbest düşüşe geçebilir ve tekrar yukarı sıçramadan önce serin suya dalabilirler. Sınırlarınızı test etmek için bungee jumping'in manevi evinden daha iyi bir yer olabilir mi!

7. Pazartesi günleri Silky Otter sinemasında

Her Pazartesi 15 dolarlık sinema biletleri ve dipsiz patlamış mısır ile Silky Otter sinemasında Pazartesi günlerini film gecesi yapın. Pelüş elektrikli koltuklara gömülün ve bağımlılık yapan patlamış mısırlarını yerken klasik ya da yeni bir filmin keyfini çıkarın.

8. Piha siyah kum plajı

Auckland'da 50'den fazla sönmüş yanardağ bulunmaktadır ve bu da Auckland'a dramatik manzarasını tamamlayan 'yanardağlar şehri' lakabını kazandırmıştır. Bu yanardağların oluşturduğu lavlar bölgede bir dizi siyah kumlu plaj yaratmıştır ve en iyi yüzme Piha Plajı'ndadır. Bir gününüzü ayırıp yakındaki Waitakere Ranges Bölge Parkı'nı ve Kitekite şelalelerini ziyaret edin.

9. St Pierre'in suşisi

Suşi severler, Auckland'ın dört bir yanında on mekânı bulunan St Pierre's'e uğramadan geçemezler. Ancak onu gizli bir mücevher yapan şey, efsanevi günlük özel paketidir - sadece 6,90 $ karşılığında sekiz parça suşi. Ülkenin başka hiçbir yerinde daha lezzetli veya daha ucuz suşi bulamazsınız.

10. Dice & Fork

Zar, masa, kart veya strateji oyunları - Dice & Fork 'ta hepsi var! Bu şirin kafede çok çeşitli popüler ve daha az bilinen masa oyunlarıyla yıllarınızı harcayabilirsiniz. Neyse ki, uzman personel size tavsiyelerde bulunmaktan ve kuralları açıklamaktan mutluluk duyacaktır. Yiyecek veya içecek için 20 dolar harcadığınızda tüm gün boyunca ücretsiz oynayabilirsiniz. Mükemmel bir yağmurlu gün aktivitesi.

Auckland'da İngilizce ÖğreninExplore
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi