GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Avrupa Diller Günü hakkında eğlenceli bilgiler

Avrupa Diller Günü hakkında eğlenceli bilgiler

Küçük bir parti vermek için bir neden arıyorsanız, başka yere bakmayın ve hemen parti şapkanızı takın: 26 Eylül Avrupa Diller Günü - neredeyse 750 milyonluk bu kıtadaki dil severler için bayram gibi bir gün.

Birden fazla dil konuşmak, beyin aktivitesini artırmaktan dünyanın dört bir yanından harika arkadaşlar edinmeye kadar, bir adım öne geçmenin kesin bir yoludur; bu aynı zamanda halihazırda iki dil bilen ve bu yazıyı okuduktan sonra muhtemelen dil becerilerini sergilemek ve hatta belki de daha da geliştirmek için can atacak olan birçok Avrupalıyı birleştiren bir gerçektir.

200'den fazla dil

Avrupa'da 200'den fazla yerel dil vardır - bu kulağa çok gibi gelse de aslında dünyadaki toplam 6000-7000 dilin sadece yüzde üçüdür.

Avrupa'nın yarısından fazlası iki dillidir

Bir AB araştırmasına göre, AB vatandaşlarının yüzde 54'ü başka bir dil, yüzde 25'i ise iki yabancı dil konuşmaktadır (çak bir beşlik!).

Karışık alfabeler

Avrupa dillerinin çoğunluğu hala Latin alfabesine dayanmaktadır. Kiril alfabesi hala bazı Slav dilleri tarafından kullanılırken, Yunanca, Ermenice, Gürcüce ve Yidişin kendi alfabeleri vardır.

Almanca hakkında

Almanca Avrupa'da en yaygın konuşulan anadil (yüzde 18), ardından İngilizce ve İtalyanca (her ikisi de yüzde 13) ve Fransızca (yüzde 12) geliyor.

Temel bilgilere bağlı kalmak

Her ne kadar 50.000'den fazla kelimeye sahip diller olsa da, çoğu konuşmacı bu kelime dağarcığının sadece küçük bir kısmını bilir ve kullanır. Aslında, günlük konuşmalar sırasında insanlar sohbet etmek ve kendilerini ifade etmek için aynı birkaç yüz kelimeyi kullanma eğilimindedir.

İngilizce hala hüküm sürüyor

Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasına rağmen, İngilizce resmi AB dillerinden biri olmaya devam etmektedir. En kullanışlı dil olarak kabul edilen İngilizce'yi Fransızca ve Almanca takip ediyor.

Ödünç alınan kelimeler

İngilizce listenin başında yer almaya devam etse de, İngilizce kelimelerin yaklaşık %45-50'si Fransızcadan gelmektedir.

Avrupa'da yaşamanın en güzel yanlarından biri, pek çok farklı dil ve kültürün sadece birkaç saat uzaklıkta olmasıdır. Dil becerilerinizi yerel halkla pratik etmekten yeni bir kültür keşfetmeye kadar her şey çok kolay ve elverişlidir. Köşede (kelimenin tam anlamıyla) başka bir dil var ve bu bile bugünü kutlamak için tek başına bir sebep.

Öyleyse Avrupa Dil Günü için kadehlerimizi kaldıralım ve bizi birleştiren güzel çeşitliliğe içelim: Nazdrave! Živjeli! Na zdraví! Skål! Proost! Şerefe! Tervist! Kippis! Santé! Prosit! Stin iyá su! Kedves egészségére! Sláinte! Salute! Uz veselību! Į sveikatą! Evviva! Na zdrowie! Yaşasın! Noroc! Na zdravie! Živijo! ¡Salud! Skål!

Bizimle bir dil öğreninDaha fazla bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi