GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Barselona'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Barselona'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Deniz ve dağlarla çevrili, unutulmaz mahalleler ve şaşırtıcı köşelerle dolu Barselona, yurtdışında eğitim gören öğrenciler ve gurbetçiler için bir işaret fişeğidir. Pek çok kişinin zihninde güneşli bir tatil beldesi olan Barselona'da yaşam, her şehirde olduğu gibi günlük rutinleri de içerir.

Barselona'ya taşınıyor ve yeni rutinlerinize hazırlıklı olmak mı istiyorsunuz? İşte maceranıza başlamadan önce bilmeniz gereken 10 şey.

1. Katalanca konuşuyorlar

Sadece İspanyolca konuşarak idare etseniz de, yerel halkla bütünleşmeye başladığınızda doğal olarak ilk dilleri olan Katalanca'ya geri döndüklerini göreceksiniz (ki bu tamamen anlaşılabilir bir durumdur). İyi haber ne mi? Fransızca veya İspanyolca deneyiminiz varsa Katalanca 'yı kolayca öğrenebilirsiniz.

2. Ulaşım

Barselona'da gezinmek, büyük ölçüde büyük Eixample mahallesinde olduğu gibi ızgara düzeni sayesinde kolaydır. Dolaşmak için otobüsler, tramvaylar ve 12 hat ve 100'den fazla durak içeren metro sistemi de dahil olmak üzere bir dizi hizmetten yararlanacaksınız.

Şehrin bisiklet paylaşım sistemi Bicing de uygun fiyatlı ve kullanımı kolaydır. Öte yandan, kendi bisikletinizi satın almaya karar verirseniz, sıradan bir model olmasına dikkat edin ve iyi bir kilit edinin: Barselona'da bisiklet hırsızlığı ne yazık ki yaygındır.

3. Evrak işleri

90 günden fazla mı kalacaksınız? Banka hesabı açmak, iş sözleşmesi yapmak, araba satın almak ve daha fazlası için bir NIE'ye (número de identificación de extranjero) ihtiyacınız olacak. NIE'yi Barselona'da halletmesi zor olsa da, kendi şehrinizdeki İspanya Büyükelçiliği'ne başvurabilirsiniz.

Düzenlemeniz gereken bir diğer evrak işi de kamu sağlık sistemine girmek için empadronamiento (yerel belediyeye kayıt) yaptırmanızdır. Kısacası: gelmeden önce biraz araştırma yapmak çok işinize yarayacaktır!

4. Konut

Arz ve talep, Airbnb'de özetlendiği gibi turist patlamasının etkileri ve büyük şirketlerde çalışmak için İspanya'ya taşınan yeni profesyonellerin varlığı nedeniyle Barselona'da konut kesinlikle daha pahalı hale geldi.

Çoğu genç, maliyetleri düşük tutmak için dairelerini arkadaşlarıyla paylaşmayı tercih ediyor, bu da yeni bir şehirde arkadaş edinmenin harika bir yolu. Sublet veya sub-sublet düzenlemeleri de nadir değildir - sadece bunların tahliyeye karşı çok az yasal başvuru sunabileceğini veya hiç sunmayabileceğini unutmayın.

5. Barselona ≠ Barça

Barça'nın “Barselona ”nın kısaltması olmadığını erkenden öğrenerek diğer gurbetçilere karşı avantaj elde edin. Hayır, ünlü futbol takımlarının kısaltması. Şehrin kısaltılmış bir versiyonu var, o da Barna.

6. Program

Nereden geldiğinize bağlı olarak, Barselona zaman çizelgesine alışmak biraz zaman alacaktır. Akşam yemeğinin saat 10'da yenmesi ve gecelerin saat 1'e kadar başlamaması nedeniyle zihninizin ve bedeninizin alışması gerekecektir. Yine de, bir kez alıştıktan sonra eskisi kadar erken yemeye geri dönmekte zorlanacaksınız!

7. Genç ve uluslararası

Yurtdışında eğitim gören öğrenciler Barselona'ya bayılıyor. Sonuç olarak, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar (kelimenin tam anlamıyla) rahat kafelerde ve barlarda dil alışverişi yapıyor ve Couchsurfing ve Facebook grupları üzerinden hızla düzenlenen tüm ilgi alanları için buluşmalar düzenliyor. Katalanca veya İspanyolca pratik mi yapmak istiyorsunuz? Bir “tandem” dil değişim partneri kapın ve sohbet edin.

8. Geçici göçmen ortamı

Öte yandan, genç gurbetçiler için bu kadar cazip bir seçenek olması, herkesin uzun süre kalmayacağı anlamına geliyor. Her eğitim veya yurt dışı deneyiminde olduğu gibi, şehirdeyken kurduğunuz arkadaşlıkları güçlendirin ve uzun mesafeli arkadaşlıklara hazırlıklı olun. Ancak unutmayın, her zaman arkadaş olabileceğiniz yeni gurbetçiler (ve yerel halk!) vardır.

9. Çok turistik

Barselona, Batı Avrupa'da -hatta tüm kıtada- asla önemli bir cazibe merkezi değildir. Barselona'da bir süre kaldıktan sonra kendinizi guirilerden (turistlerden) biraz uzaklaştırmaya başlayacaksınız. Özellikle yaz aylarında, Barselona mükemmel boyutuna rağmen çok kalabalık görünecektir. Turist rotalarının dışına çıkmak mı istiyorsunuz? Yerel halktan tavsiye isteyin ve belki de Las Ramblas'tan sapın.

10. Aile odaklı kültür

Pazar günleri, yerel halk genellikle aileleriyle birlikte uzun öğle yemekleri yemektedir. Yerel bir aileye gelin gitmediğiniz sürece, Barselona'da bir süre yaşadıktan ve birkaç Katalan arkadaşınız olduktan sonra bile evlerine hiç davet edilmediğinizi fark edebilirsiniz.

Endişelenmeyin. Akşam yemeği ya da kutlama için bile olsa arkadaşlarınızı eve davet etmek kültürel bir norm değildir. Ancak aynı arkadaşlarınızı dışarıda bol bol göreceksiniz: parkta, gezintiye çıkarken, alışveriş yaparken, restoran ve kafelerde.

Barselona'da İspanyolca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi