GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bilmeniz gereken 9 İngiliz argo kelimesi

Bilmeniz gereken 9 İngiliz argo kelimesi

Birleşik Krallık kültürünü daha iyi kavramak için ihtiyacınız olan temel bir şey varsa, o da İngilizlerin kullanmadan duramadığı argo kelimeleri bilmektir. Bir gün Londra'ya geldiğinizi ve yerel halkla iletişim kuramadığınız için çok garip göründüğünüzü hayal edin. HAYAL EDİN! Neyse ki, size onsuz yaşayamayacağınız altı yaygın İngiliz terimini öğretmek için buradayım.

1. Bagsy

ABD İngilizcesindeki "shotgun" kelimesinin karşılığı olan bu kelimeyi, arabanın ön koltuğu ya da son çörek gibi bir şeyi herkesten önce almak istediğinizde kullanırsınız (çöreğin ne olduğunu bilmiyorsanız Google'da aratın ve bir süre utanç içinde oturun. Sonra bir çörek tarifi bulun ve biraz yapın).

2. Cips

İngiltere'de patates kızartmasının nasıl sipariş edileceğini bildiğinizi mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz! Birleşik Krallık'ta farklı patates yiyecekleri için endişe verici derecede çok sayıda kelimemiz var. Patates kızartmasına sadece patates kızartması diyoruz ve bir cips dükkanından gelen daha kalın kesilmiş kızartmalara cips diyoruz. Sonra patates dilimi dediğimiz kalın, üçgen parçalar var ki bunlar cips dediğimiz dairesel kızarmış dilimlerle (diğer ülkelerde cips olarak bilinir) aynı değildir. Bunların hepsi Tortilla Cipsi gibi daha karmaşık cips türlerine geçmeden önce (cips olarak sayılır ancak cips olarak adlandırılır, ancak gerçek cips gibi cips değildir). Belki de kafa karışıklığını önlemek için sadece sağlıklı yiyeceklere bağlı kalmalısınız?

3. Chuffed

Bir şeyden gerçekten memnunsanız ya da hoşnutsanız, mutlu olursunuz. Eğer bir şeyden gerçekten memnunsanız, çok memnun bile olabilirsiniz. Chuffed eskiden 'tombul' anlamına gelirdi, bu yüzden şimdi neden veya nasıl memnun anlamına geldiğinden emin değilim. Sadece kabullenin.

4. Dodgy

Bir şey şüpheli olduğunda ona "dodgy" diyoruz. Bu, 1990'ların sokak argosuna bir geri dönüş ve söylemesi eğlenceli.

5. Miffed

Bir şey sizi mutsuz veya sinirli yaptığında, miffed olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Bu, gençlerle kullanmak için en havalı argo olmayabilir, ancak muhtemelen çok daha NSFW bir şey kullanırlardı. En iyisi olabildiğince kibar kalmak ve PG13 versiyonunu kullanmaktır.

6. Quid

Bu o kadar yaygındır ki bilmeden geçemezsiniz. İngiltere'de quid, bir poundluk madeni para için kullanılan argodur. Bundan önce 's' ile biten tüm kelimeleri net bir şekilde telaffuz etmeye dikkat edin, aksi takdirde kulağa squid diyormuşsunuz gibi gelecektir ki bu komik ama yanlış bir ifadedir.

7. Uni

Birleşik Krallık'ta bir üniversitede mi okumak istiyorsunuz? Doğru isimle çağırdığınızdan emin olun. İngiltere'de kolej, üniversite için başka bir kelime olan ABD'deki anlamından tamamen farklı bir anlama gelir. Birleşik Krallık'ta kolejler 16-18 yaş arası öğrenciler içindir ve bu öğrenciler üniversiteye gitmek için buradan mezun olurlar. Üniversite de sadece uni olarak kısaltılır. Eğer doğru anlamazsanız, kendinizi yanlış yerde ve sizden 2 yaş küçük insanlarla birlikte okurken bulabilirsiniz. Ne kadar utanç verici!

8. Gutted

Gitmek istediğiniz üniversiteye giremediniz mi? Muhtemelen gerçekten hayal kırıklığına uğradınız ve üzgünsünüz - diğer adıyla "gutted"sınız. Bunun nereden geldiğini kimse tahmin edemez, ancak muhtemelen üzgün olduğunuzda içinizde hissettiğiniz üzücü duyguyla bir ilgisi vardır.

9. Skive

Belki de en sevdiğiniz üniversiteye girdiniz, ancak derslerden kaçmak için hastalık numarası yapmaya devam ediyorsunuz. Birincisi, yazıklar olsun size. İkincisi, bunun için bir kelime var ve buna "kaytarmak" deniyor. 'ski' kısmı kayak değil "sky" gibi telaffuz edilir. Şimdi sınıfına geri dön!

İngiltere'de İngiliz İngilizcesini öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi