GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Birleşik Krallık ve İrlanda'daki en nefes kesici 10 rota

Birleşik Krallık ve İrlanda'daki en nefes kesici 10 rota

Birleşik Krallık veya İrlanda'da yaşamak veya okumak, uzun hafta sonlarını veya tatilleri Britanya Adaları'nı gezerek geçirmek için mükemmel bir fırsattır. Bir çalma listesi oluşturun ( EF'nin Spotify'ını deneyin), atıştırmalıklarınızı stoklayın ve Birleşik Krallık ve İrlanda çevresindeki bu nefes kesici yol gezilerinden birine çıkın:

1. Yorkshire Dales, Buttertubs Geçidi, İngiltere

Yorkshire'ın bol virajlı yolları, keskin virajları ve hiç bitmeyen bozkırları, tek şeritli sürüş pratiği yapmak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Güzergah üzerinde bir ya da iki traktörün arkasında sıkışıp kalsanız da, Yorkshire Dales'in kalbindeki Buttertubs Geçidi'ne gidin. 2014 Fransa Bisiklet Turu'nun Birinci Etabı'yla ünlenen bu tırmanış, çiftçilerin yerel pazarlara giderken tereyağını serin tutmak için indirdikleri 20 metre derinliğindeki ünlü çukurlara ev sahipliği yapmaktadır. Dales'in en iyi peynirlerini tatmak için yol üzerindeki Wensleydale Creamery'ye uğrayın!

2. Burrowdale - Buttermere, Göller Bölgesi, İngiltere

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göller Bölgesi, açık hava tutkunları için bir cennettir. Yaklaşık 2.500 kilometrekarelik bir alana yayılan İngiltere'nin bu güzel bölgesini keşfederken pitoresk gölleri, yükselen tepeleri ve İngiltere'nin en güzel gün batımlarını keşfedeceksiniz. Gölden göle gitmeyi ve Buttermere'de kamp yapmayı, Ullswater Gölü'nde kayıkla gezmeyi veya İngiltere'nin en yüksek dağı olan Scafell Pike'da yürüyüş yapmayı deneyin.

3. Black Mountain Geçidi, Brecon Beacons, Galler

Bu 20 millik geçit, Gwaun-cae-Gurwan'dan Llandovery'ye kadar Galler vadilerini süpürür, sizi taze dağ nehirlerinin üzerinden kaldıran dar köprülerden geçer, taş duvarlar arasında sıkışır ve efsanevi Kara Dağ üzerinden bozkıra tırmanır. Başıboş koyunlara dikkat edin ve bu nefes kesici geçitte güvende kalmak için tam işlevli molalarınızı yaptığınızdan emin olun!

4. Abergwesyn Geçidi, Powys, Galler

Galler'deki bir başka güzel yol gezisi de Abergwesyn ve Tregar'ı birbirine bağlayan ve The Devil’s Staircase (Şeytan Merdiveni) olarak adlandırılan 20 millik bir yoldur. Bu lakabın iyi bir nedeni var: dar bir tek şerit yol ve de dolambaçlı orman boyunca neredeyse dikey bir tırmanış, kalbi zayıf olanlar için değil. Bu zorluk, size sadece koyunların eşlik edeceği kilometrelerce uzunluktaki açık vadilerle ödüllendiriliyor. Unutmayın, tepenin diğer tarafında dik bir iniş var.

5. Cheddar Boğazı, Somerset, İngiltere

Somerset'in Cheddar köyü yakınlarındaki Mendip Tepeleri'nde yer alan bir kireçtaşı geçidi olan Cheddar Gorge, her yıl Cheddar gösteri mağaralarını ziyaret etmek için seyahat eden yarım milyon ziyaretçiyi kendine çekmektedir. Yolun üzerinde 500 ft'lik neredeyse dikey uçurum yüzlerinin yükseldiği ve keçilerin sırtlarda tırmandığı vadide bir gezintiye çıkın. Tüm turistlerin koşuşturmasından kaçınmak için sabah erken bir sürüş önerilir.

6. Cotswolds, İngiltere

Cotswolds, inişli çıkışlı tepeler, kartpostallara layık sazdan ortaçağ köyleri ve Downton Abbey setine girmişsiniz hissi veren güzel kaleler ve görkemli evlerle karakterize edilir. Castle Combe, Stroud, Blenheim Sarayı ve küçük Bourton-on-the-water köyünü ziyaret edin. Cotswolds'da birçok festival ve etkinlik düzenlenmektedir, bu nedenle seyahatinizi planlamadan önce neler olup bittiğini kontrol edin.

7. Cornwall, Devon, İngiltere

Birleşik Krallık'ın güneybatı köşesinde yer alan Cornwall, karayolu seyahati için mükemmeldir. Kumlu plajları, gizli limanları ve şirin çay odalarıyla öne çıkan engebeli sahil şeridi, bu ilçede araba kullanmayı mutlak bir zevk haline getirmektedir. Çok sayıda kıyı manzarası vardır, bu nedenle seyahatiniz sırasında gidebileceğiniz mükemmel bir rota veya mesafe yoktur, sadece Lands End'de, Cadgwith'in gizli koyunda ve geleneksel balıkçı köyü Port Isaac'ta mola verdiğinizden emin olun. Hazır oradayken Cornish cream tea ile scone'un tadına bakın.

8. Kuzey Sahili 500, Highlands, İskoçya

Kendinizi hırslı hissediyorsanız ve biraz daha uzağa seyahat etmek istiyorsanız, İskoçya Avrupa'nın en güzel manzaralarından bazılarına sahiptir. North Coast 500 rotası, İskoçya'yı gönlünüzce keşfetmeniz için 500 milden fazla yol sunuyor. Inverness'ten John O'Groats'a ve tekrar güneye doğru kıvrılan yollarda seyahat edin, içki fabrikalarını ziyaret edin, engebeli kaleleri geçin, ıssız plajları keşfedin ve yol üzerindeki vahşi yaşamı görün. Zamanınız kısıtlıysa Cairngorms gibi birkaç öncelikli yer seçin!

9. The Wild Atlantic Way (Vahşi Atlantik Yolu), Donegal, Leitrim, Sligo, Mayo, Galway, Clare, Limerick, Kerry ve Cork, İrlanda

Ülkenin güzel Batı Kıyısı boyunca 2.500 km'lik bir turla İrlanda'nın dokuz ilçesini keşfedin. Beş milli park, çok sayıda plaj, manastır, kale ve deniz fenerini içeren hayranlık uyandıran bir rotada pitoresk adaları tespit edin. Hava kötüyse endişelenmeyin - keşfedilmeyi bekleyen ünlü bira fabrikaları, müzeler ve sanat galerileri var.

10. Snowdonia Ulusal Parkı, Galler

Harita üzerinde bir 'Y' şeklini takip eden bu alışılmadık rota, şirin Betws-y-Coed kasabasında (google Pont-y-Pair köprüsü) başlar ve destansı Snowdonia Ulusal Parkı'ndan Llanberis'e kadar uzanır. Burada, 3,560 ft yükseklikte pusun içinden çıkan görkemli Snowdon Dağı'nı göreceksiniz. Ardından, Harlech'in engebeli ortaçağ kalesini geçerek Cardigan Körfezi'nin destansı manzaralarının sizi beklediği Barmouth'a doğru güneye doğru ilerleyin.

Bizimle Birleşik Krallık'ta İngilizce öğreninDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi