GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Brighton için nihai yaz rehberi

Brighton için nihai yaz rehberi

Güneş parladığında, İngilizlerin olmak isteyeceği tek bir yer vardır: deniz kenarı! Brighton, 1800'lerden bu yana İngiltere'nin en iyi sahil destinasyonlarından biridir.

Ancak Brighton bir sahil kasabasından çok daha fazlası, yığınla etkinliğe ev sahipliği yapan, bağımsız yaratıcıların ve üreticilerin bir merkezi olan sıcak ve canlı bir şehirdir. Üstelik Londra'dan sadece kısa bir tren yolculuğu mesafesinde. Daha ne isteyebilirsiniz ki?

İşte yaz boyunca Brighton'ın birçok harika unsurundan en iyi şekilde yararlanmak için nihai rehberimiz.

1. Brighton Plajı'na gidin

Sahille başlamalıyız, değil mi? Brighton, batıda Hove'a ve hatta yakındaki kıyı kenti Worthing'e kadar uzanan uzun ve güzel bir sahile sahiptir. Bu, plaj müdavimlerine pek çok seçenek sunar; yüzmeye gidebilir, kumsalda uzanabilir ya da deniz manzarasını kaybetmeden sahil boyunca uzun bir yürüyüşün tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda çakıllı bir plaj olduğundan balık ve patates kızartmalarına (deniz kenarındayken mutlaka denemeniz gereken yağda kızartılmış bir İngiliz yemeği) kum bulaşma ihtimali daha azdır.

2. İskele(ler)i ziyaret edin

Sahildeyken Brighton Palace İskelesi'ni görmemeniz mümkün değildir. Şehrin merkezinden denize doğru uzanan bu devasa iskele ilk olarak 1899 yılında inşa edilmiştir ancak yıllar içinde restoranları ve hatta rollercoaster'lı küçük bir eğlence parkını da içerecek şekilde geliştirilmiştir.

Sahil boyunca batıya doğru ilerlediğinizde West Pier'in ikonik kalıntılarını göreceksiniz. Binanın sadece iskeletinin bir kısmı kalmış olup, fotoğraf çekmek için harika bir nokta oluşturmak üzere denizden yükselmektedir; özellikle gün batımında oldukça dramatik görünmektedir.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Pier

3. Festival keyfinizi yaşayın

Şehir her yıl büyük müzik sahnelerinden daha küçük topluluk etkinliklerine, bilim ve komedi gecelerine ve tuhaf ve harika olan her şeyi kutlayan etkinliklere kadar sanat ve kültürü kutlayan 60'tan fazla farklı festivale ev sahipliği yaptığında, herkes için bir şeyler vardır. Mayıs ayında, Brighton Festivali (1967'den beri devam etmektedir) ve Brighton Fringe (İngiltere'nin en büyük çoklu sanat festivallerinden biri) şehri ve Sussex'teki çevre bölgelerin çoğunu ele geçirir.

Tiyatro gösterileri, canlı müzik ve dans, sanat gösterileri, film gösterimleri, edebiyat etkinlikleri ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz. İmzasız müzik sanatçıları Mayıs ayında The Great Escape Festival'de sergilenir ve elektronik dans müziği Eylül ayında Boundary Brighton festivalinde kutlanır. Haziran ayında, artık 100 yaşında olan Brighton Karnavalı'nı kaçırmayın.

4. Pride'ı Kutlayın

Destansı ve ilham verici Brighton & Hove Pride etkinliği LGBTQ topluluklarını kutlamakta ve eşitlik ve çeşitliliği teşvik etmektedir. Bu müzik ve sanat dolu hafta 50 yılı aşkın bir süredir devam etmektedir ve uzun zamandır Birleşik Krallık'ın en iyi Onur etkinliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Her yıl Ağustos ayının ilk haftasında kalabalıklar şehir merkezinde renkli ve neşeli bir geçit töreni için toplanır ve Preston Park'ta dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı bir müzik festivali düzenlenir. Bununla da bitmiyor; inanılmaz atmosfer tüm şehre yayılıyor ve Brighton'daki birçok etkinlik alanı ve işletme de kutlama için onur etkinlikleri düzenliyor.

5. The Lanes'de alışveriş yapın

Brighton'ın şehir merkezinin en ünlü bölümü, The Lanes adı verilen küçük bağımsız mağazalarla dolu dar sokaklardan oluşan tarihi bir alandır. Bu bölge Brighton'ın yaratıcı yeteneklerinin en iyilerini kutlamakta ve sergilemektedir. Burada antikalar, yerel sanat eserleri, ısmarlama mücevherler, ev eşyaları ve kıyafetlerle dolu küçük dükkanları, galerileri ve butikleri keşfederek tüm gününüzü geçirebilirsiniz (ve geçirmelisiniz).

Elbette, bu canlı labirentteki geziniz sırasında dinlenmeniz gerekecek, bu nedenle tüm bu mağazalar arasında yer alan bar, kafe ve restoranlardaki ikramların tadına bakmak da bir zorunluluktur.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Lanes

6. İngiliz kırsalını keşfedin

Doğa severler için Brighton'da sahil şeridinden çok daha fazlası vardır. Şehrin hemen kuzeyinde yer alan ve batıya, Sussex'in yeşil tepelerine doğru uzanan Güney Downs Ulusal Parkı bulunmaktadır. Koruma altındaki bu geniş alan, mükemmel İngiliz köyleriyle doludur (kremalı çay içmek veya geleneksel bir İngiliz pub'ını ziyaret etmek için mükemmel bir yerdir) ve manzaranın kendisi hem macera hem de huzur sunmaktadır. Yürüyüş rotaları ve bisiklet yolları tarlalar, otlaklar ve ormanlık alanlardan geçmektedir ve bir gecelik macera istiyorsanız kamp yapmak veya glamping yapmak için birçok harika seçenek vardır. Brighton'a sadece beş mil uzaklıktaki Devil's Dyke, güzel manzaralarıyla bilinen etkileyici bir vadidir.

Bu yaz Brighton'da İngilizce öğrenin!Keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi