GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Brisbane'e taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Brisbane'e taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Brisbane bir süredir öğrenciler ve göçmenler için resmen bir mıknatıs olmuştur. Peki bu kadar çekici olan ne? Çok değil: sadece yeşil alanlarla, hafta sonu çiftçi pazarlarıyla dolu ve dünya standartlarında plajların kapısında yer alıyor. İşte Brisbane'e taşınmadan önce bilmeniz gereken on şey.

1. Ilıman kışlar

Sub-tropikal iklimi ile kış gerçekten bir olay değildir. Brissie'de yaşarken bir süveter (Avustralyalılar için “jumper”) veya hafif bir ceketle idare edebilirsiniz. Ancak yaz mevsimi tamamen farklı bir olaydır. Sıcak ve nemli, Brisbane yazınızı kesinlikle havuza veya plaja yakın bir yerde geçirmeyi planlamak isteyeceksiniz. Serin kalmak ve sert Queensland güneşinden kaçınmak için bol miktarda güneş kremi, uzun kollu gömlek, geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü taktığınızdan emin olun.

2. Bir şehir için büyük boyut

Brisbane'in nüfusu 2,5 milyon civarında seyrederken, şehrin kendisi aslında coğrafi olarak çok büyüktür. Dezavantajı, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanırken şehri geçerken önceden plan yapmanız gerektiğidir. İyi tarafı? Diğer başkentlerde bulabileceğiniz “umursamayacak kadar meşgul” havasına girmeyen bir alan hissi ve rahat bir ortam var.

3. Go kartınızı alın

Toplu taşıma demişken, TransLink Brisbane'in otobüs, tren ve feribotlardan oluşan entegre sistemidir. Kullanmak için kendinize şarj edilebilir bir go kartı alın ve Greater Brisbane ve komşu Ipswich, Gold Coast ve Sunshine Coast bölgelerinde TransLink hizmetinize binin ve inin. Go kartınıza çevrimiçi olarak, telefonla, tren istasyonlarında, otobüs duraklarında veya bölgedeki 1.500'den fazla perakendecide kolayca yükleme yapabilirsiniz.

4. Trenden çıkmak için düğmeye basın

Brisbane'in tren sistemi harika ama yeni başlayanları her seferinde şaşırtan bir şey var: Trenden inmek için trenin içinden bir düğmeye basmanız gerekiyor. Garip değil mi? Trene ilk kez binenleri, neden açılmadığına şaşırmış bir şekilde kapalı kapıların yanında dikilmelerinden anlayabilirsiniz. Neyse ki asla kandırılmayacaksınız!

5. Burası büyük bir eyaletin başkenti

Brisbane, Almanya'nın tamamından 4,5 kat daha büyük bir Avustralya eyaleti olan Queensland'in başkentidir. Bu nedenle, Queensland'de daha uzaklara seyahat etmeyi düşünüyorsanız, zaman ayırmayı planlayın. Referans olarak, Brisbane'den Büyük Set Resifi'ne 1.100 kilometreden fazla, Sidney'e ise 1.000 kilometreden fazla mesafe vardır.

6. Bolca hafta sonu kaçamağı

Bununla birlikte, yakınlarda görülecek pek çok yer vardır. Brisbane, kuzeyde Sunshine Coast ve güneyde Gold Coast olmak üzere dünya standartlarında iki sahil şeridi arasında elverişli bir konuma sahiptir; bu nedenle yerel halk hafta sonu plaj kaçamakları söz konusu olduğunda seçim yapmakta zorlanmaktadır. Ancak okyanus her şey demek değildir. Keşfedilecek dağlar (Lamington Ulusal Parkı, Glass House Dağları, Tambourine Dağı) ve şirin kasabalar (Maleny, Montville, Mt. Nebo, Stanthorpe) ve adalar (Fraser, Stradbroke, Bribie, Moreton) vardır.

7. Yeşil alan

Brisbane'in şehir içi banliyöleri, antik Moreton Körfezi İncirleri, yılan gibi kıvrılan Brisbane Nehri manzarası ve piknik yapmak için bol miktarda çim ve bahçe içeren parklarla doludur. CBD'den New Farm Park, QUT Gardens Park, Roma Street Parklands ve South Bank Parklands'a yürüyebilir, bisiklete binebilir veya feribotla gidebilirsiniz. Şehir genelinde eğlenceli bir gün geçirmek için (gerçekten harika) çocuk oyun ekipmanları ve jetonla çalışan barbekülere sahip düzinelerce seçenek daha mevcuttur.

8. Skippy nerede?

Ziyaretçilerin şehir sokaklarında umursamadan zıplayan 'roo'ları görmeyi beklemeleri yaygın olsa da, bir çalılık alana sınırı olan bir dış banliyöde yaşamıyorsanız, işler böyle değildir. Avustralya hayvanlarını görmek ister misiniz? Brisbane'de ve yakınlarında kangurular, wallabiler, koalalar ve diğer ikonik Avustralya yaban hayatı ile doyasıya vakit geçirebileceğiniz hayvan barınakları bulunmaktadır. Brisbane'deki Lone Pine Koala Barınağını, Sunshine Coast'taki Avustralya Hayvanat Bahçesini (Steve Irwin tarafından meşhur edilmiştir) veya Gold Coast'taki Currumbin Barınağını deneyin.

9. Maroonlar için tezahürat yapın

State of Origin her yıl Queensland ile New South Wales Rugby Ligi arasında oynanan bir maçtır ve her iki eyalet için de bir kurumdur. Maroons (Queensland) ve Blues (NSW) her iki eyalette oynanan üç maç boyunca karşı karşıya gelir; galip gelen taraf bir yıl boyunca ün, şan ve taraftarların hayranlığını kazanır. Brisbane'e yeni gelen biri olarak Maroon'ları destekleyeceğiniz aşikâr; bu yüzden havaya girin!

10. Pazar alışverişi

Giderek daha fazla Brisbane sakini taze ürünlerini hafta sonu pazarlarından almayı tercih ediyor. Siz de onlara katılın (bez çantalarınız ve yeniden kullanılabilir kahve fincanlarınızla tabii ki!) ve çiftlikten sofraya pazarlıkları yakalayın. Rocklea Markets, Carseldine Farmers and Artisan Markets, Cleveland Market, Northey Street Organic Markets, Milton Markets, Global Food Markets ve Nundah Farmers' Markets bulabileceklerinizin sadece bir kısmı.

Brisbane'de bizimle İngilizce öğreninDaha fazlasını öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi