GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seyahat için bavul hazırlamayı çevre dostu hale getirmenin 8 yolu

Seyahat için bavul hazırlamayı çevre dostu hale getirmenin 8 yolu

Bugünlerde çevre üzerindeki etkimizi azaltabileceğimiz sayısız yol var - nasıl seyahat edeceğimizi ve nerede kalacağımızı seçmekten bavulumuza doğru şeyleri koymaya kadar. İster tatile ister yurt dışında okumaya hazırlanıyor olun, işte size gezegeni keşfederken ona karşı daha nazik olmanıza yardımcı olacak sürdürülebilir seyahat bavul rehberimiz.

1. Bambu diş fırçası

Şimdiye kadar kullandığınız her plastik diş fırçasının 500 yıl sonra hala var olacağını biliyor muydunuz? Iyk! Her yıl milyarlarca diş fırçası atılıyor ve bu da çok fazla plastik kirliliğine yol açıyor. Bazı plastik diş fırçaları geri dönüştürülebilir, ancak bu gerçekten geri dönüştürüldükleri anlamına gelmez. Bambudan yapılan diş fırçaları ise sadece birkaç ay veya yıl içinde biyolojik olarak bozunabilir. Her şeyi bambudan yapmak mükemmel bir çözüm değildir - bambu yetiştirmek hala çok fazla arazi gerektirir - ancak bambu diş fırçaları sizden yüzyıllarca daha uzun ömürlü olmayacaktır.

2. Yeşil güneş kremi

Tam anlamıyla yeşil değil. Güneşte güvende olmanızı sağlamak için, UVA ve UVB korumalı, aynı zamanda vahşi yaşama zarar vermeyecek bir SPF 30 güneş kremi seçin. 'Resif dostu' veya 'yunus dostu' olarak reklam yapan ve oktinoksat veya oksibenzon içermeyen markaları arayın. Bu bileşenler suya girdiklerinde hayvanlara ve bitkilere ciddi zararlar verebilir.

3. Hızlı modadan kaçının

Her şeyin bir karbon ayak izi vardır - giysilerinizin bile. Moda endüstrisi, yeni giysiler dünyanın dört bir yanına gönderilirken göz yaşartıcı karbon emisyonlarına yol açmaktadır. Polyester ve naylondan yapılan ürünler gerçekte plastikten yapılmıştır ve pamuklu giysiler doğada çözünse de genellikle çevreyi kirleten kimyasallar kullanılarak yetiştirilir.

Sadece ihtiyacınız olanı satın alarak, organik pamuk veya ketenden yapılmış kıyafetler seçerek, arkadaşlarınızla eşyalarınızı değiş tokuş ederek veya yerel ikinci el mağazanızda ikinci el mücevherler bularak bavulunuzu yeşillendirin. Depop, Vinted ve eBay gibi web siteleri önceden giyilmiş kıyafetler için altın madenleridir.

4. Yeniden kullanılabilir su şişesi

Yeniden kullanılabilir metal veya plastik bir su şişesi mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Düzenli olarak su içmek sağlıklı kalmanın önemli bir parçasıdır - özellikle de alıştığınızdan daha sıcak bir iklimi ziyaret ediyorsanız. Tek kullanımlık plastik şişelerin parçalanması 400 yıldan fazla sürer ve sadece bir kez kullanılmak üzere dünyanın dört bir yanına taşınmaları nedeniyle büyük bir karbon ayak izine sahiptirler!

Günlük çevresel etkinizi azaltmanın hızlı ve kolay bir yolu, yeniden kullanılabilir bir şişeye geçmektir. Her gün şişelenmiş içecek satın almak yerine, yanınızda su getirerek veya bir kafede ya da dolum noktasında ücretsiz olarak doldurarak paradan da tasarruf edebilirsiniz. İstasyonlar ve üniversiteler gibi birçok kamusal alanda ücretsiz su dolum istasyonları bulunmaktadır.

5. Kahve fincanı

Tek kullanımlık su şişeleri ile ilgili hemen hemen her şey tek kullanımlık kahve fincanları için de geçerlidir. Birçoğu kartondan yapılmıştır, ancak su geçirmezliklerini sağlamak için kolayca parçalanmayan plastik bir astara sahiptir. Bu nedenle, hareket halindeyken sıcak içeceklerinizi yudumlarken atıklarınızı azaltmak için yeniden kullanılabilir bir kahve fincanı alın. Ayrıca, yeniden kullanılabilir bir bardak getirirseniz birçok yer indirim yapacaktır. En iyi ipucu: İyi kapaklı bir tane alın, çantanıza dökülmesini istemezsiniz.

6. Yemek kapları

Basit bir plastik kap seti de çok kullanışlıdır. Evden çıkmadan önce öğle yemeğinizi paketlemek, dışarıda yemek için daha az harcama yapacağınız ve süpermarketlerden çok daha az plastik ambalajlı yiyecek satın alacağınız anlamına gelir.

7. Dönem ürünleri

Evet, hatta daha çevreci bir şekilde regl olabilirsiniz. Aplikatör tamponlar ve pedler gibi klasik regl ürünleri kısmen plastikten yapılır ve plastiğe sarılı olarak gelir. Bununla birlikte, yeniden kullanılabilir regl pantolonları, yıkanabilir kumaş pedler, organik tamponlar ve silikon regl kapları gibi birçok modern ürün iyi çalışır ve gezegen için çok daha naziktir.

8. Tuvalet takımınızı yükseltin

Seyahat için bavul hazırlamak, günlük kullandığınız ürünlere bakmak ve hangi ürünleri gezegen için daha iyi hale getirebileceğinizi görmek için harika bir zamandır. Örneğin, tek kullanımlık makyaj mendillerini (spoiler uyarısı - plastikten yapılırlar ve genellikle okyanusa giderler) yıkayıp yeniden kullanabileceğiniz kumaş mendillerle değiştirebilirsiniz. Şişe yerine şampuan ve sabun kalıplarını paketlemek bavulunuzda yığınla plastik ve yer tasarrufu sağlar. Bazı kozmetik markaları ahşap kaplar ve kulplar kullanıyor, deodorant doğal malzemelerden yapılabiliyor ve diş macunu bile bugünlerde cam kavanozlarda gelebiliyor.

Bundan sonra nereye gideceksiniz?Dünyayı keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi