GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Çocuklarınıza hiç sahip olmadığınız fırsatları sunmanız için 5 neden

Çocuklarınıza hiç sahip olmadığınız fırsatları sunmanız için 5 neden

Biliyoruz ki çocuğunuzun büyümesini, değişmesini, öğrenmesini ve kendi görüşlerini geliştirmesini ne kadar çok sevdiğinizi biliyoruz. Ancak aynı zamanda onların yetişkinliğe doğru hızla ilerlemesinden biraz endişe de duyabilirsiniz, onları ömür boyu kanatlarınızın altında tutmak isteyebilirsiniz. Çocuğunuzun yetişkin biri olmasını izlemek kolay değildir. Ancak daha da zor olan şey, onların en iyi hallerine dönüşmelerine izin vermemektir. Eğitim, beslenme ve sevgi gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, bugünün küresel ve giderek karmaşıklaşan dünyasında çocuğunuzun geleceği için yurtdışında geçirilen zaman büyük bir değerli yatırımdır.

Belki gençken seyahat etme, yurtdışında eğitim alıp yaşama fırsatınız olmadı, ancak şimdi gelecek nesle bu fırsatı vermenin beş nedeni şunlardır:

1. Onların toplumunu bulmalarına izin verin

Eviniz, sokağınız, kasabanız ve yaşamınız ne kadar rahat olursa olsun, dünya bizim anlık yaşamlarımızdan ve etkileşimlerimizden çok daha büyüktür. Araştırmalar sürekli olarak ilişkilerin, zenginlik veya sosyal statüden daha çok mutluluğumuzu artırmada etkili olduğunu göstermiştir. Genç insanlar için "kendilerini insanlarının arasında bulma" arayışı her zaman yakındadır. Sosyal gruplar, bir genç büyürken her şeydir ve bu gruplardan elde edilen destek veya eksiklik, gençlerin kendilerini ve dünyadaki yerlerini anlamalarını etkiler. Evde önemli insanlara (ebeveyn/ler, akraba ve arkadaşlar) sahip olmanız harika olsa da, "topluluğumuz" ile günlük yaşantımızda etrafımızı saran insanlar arasında bir fark vardır. Oğlunuz veya kızınızın topluluğunu oluşturan insanlar ortak ilgi alanlarına, ortak hedeflere sahip olacak ve özsaygılarını artıracaktır.

Seyahat ve yurtdışında eğitim sayesinde genç insanlar, değerlerini ve ilgi alanlarını paylaşan akranlarıyla zaman geçirmeye teşvik edilir. Genç bir insanın hayatındaki bu dönem yoğun ve zorlayıcı olabilir ve "topluluğu" genellikle hayatları boyunca yakın kalmaya devam edecektir.

2. Herhangi bir yerde, herhangi biriyle kendilerini evlerinde hissetmelerine yardımcı olun

Eğer bir şey varsa, değişim öğrencileri, göçmenler ve uzun süreli seyahat edenlerin bildirdiği şey, kültürel ve dil farklılıklarımıza rağmen, insanların aslında aynı olduğu şaşırtıcı bir farkındalıktır. Şu anda, ergen veya genç yetişkininiz bunu takdir etmeyebilir.

Yüzeyde, uzaktan veya haberlerin parıltısı veya akıllı telefonun mavi ışığıyla, Çin, Singapur, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Arjantin veya Güney Afrika'dan bir gençle aralarında çok az benzerlik olduğu gibi görünebilir.

Ancak çocuğunuzun hayatı deneyimlemesine, bir yerde (veya başka bir yerde) yaşamasına, öğrenim görmesine ve arkadaşlar edinmesine izin verirseniz, onların dünyasının genişlediğini ve başkalarına olan empatilerinin arttığını sevinçle izleyin.

3. Dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olun

Yeni bir dil öğrenmenin ve iletişimde daha özgüvenli olmanın daha iyi bir yolu yurtdışında zaman geçirmektir. Öğrenilen yaşam ve dil dersleri paha biçilemezdir ve bugünün dünyasında ve iş piyasasında, iki dilli ve iki kültürlü olmak gerçekten daha avantajlıdır.

Bu, en az bir başka dilde çalışma seviyesine sahip olmayan gençlerin (ve onunla birlikte kültürel anlayışın) uluslararası olarak çalışmak ve yaşamak istemeleri durumunda dışarda kalma riski altında olmaları anlamına gelir. Dil öğrenmenin faydaları sonsuzdur: Beyin gücünü artırmaktan bunamayı azaltmaya ve uluslararası bir geleceğe sahip olma şansına kadar.

4. Dünyayı daha küçük hissettirin ve fırsatları daha yakınlaştırın

Bu ilk uluslararası yaşama atılımın ardından, daha fazla fırsat hayal etmek çok daha kolay hale gelir. Bize inanın: Oğlunuz veya kızınızın başlangıçta deneyimlediği endişeler zamanla ortadan kalkacak ve onlar yurtdışında zaman geçirmeye dalıp yeni girişimlerde bulunma isteği gösterecektir. Bu özgüven, temelde farklı olduğumuz düşüncesinin yıkılmasından (bkz. nokta 2) ve bir zorluğu başarıyla aştıktan sonra artan özsaygı enerjisinden kaynaklanır.

5. Onlara ihtiyaç duydukları liderlik becerilerini verin

Şimdi, çocuğunuzun ömrü boyunca hiç olmadığı kadar insanlar politik ve sosyal olarak ayrışmış durumda. Dünyanın birçok köşesinde duygular ve kaygılar yüksek seviyede yaşanıyor.

Oğlunuz veya kızınız, düşünürlerin, siyasetçilerin, ebeveynlerin, liderlerin ve değişim ajanlarının oluşturduğu yaklaşan neslin bir parçasıdır ve katkıları bu yüzyılın geri kalanının yönünü belirleyecektir.

Gençler, miras aldıkları dünyaya etkili bir şekilde katkıda bulunmak ve şekillendirmek için gerekli becerilere sahip olmalıdır; yurtdışında geçirilen zaman, onlara bu yetenekleri geliştirmede harika bir yol sağlar.

Seyahat, kültürel içe dalmak ve dil öğrenme bağımsızlık, yaratıcılık ve yaratıcı düşünme, hoşgörülülük, problem çözme, sosyal etkileşim ve dil becerilerini teşvik eder - hepsi liderlerin, düşünürlerin ve olumlu katkı yapabilen vatandaşların eleştirel düşünme yeteneği kazanmasına katkıda bulunur.

Ingi̇li̇zce öğreni̇nKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi