GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Çok dilli olduğunu bilmediğiniz 10 ünlü

Çok dilli olduğunu bilmediğiniz 10 ünlü

Ünlüler: onlar da bizim gibi, değil mi? Tamam, belki bizden birkaç (milyon) daha fazla Instagram takipçileri var, AMA birçoğu da başka bir dil öğrenmenin ve genel olarak çok yönlü, yetenekli insanlar olmanın değerinin farkında. İşte size çalışmaya başlamanız için ilham verecek çok dilli olmayı başaran bir avuç ünlü insan.

1. Bradley Cooper - İngilizce ve Fransızca

Oh bonjour, Mösyö Cooper. Chariots of Fire filmini izlerken bu dile aşık olan Bradley, yetenekleri arasına “akıcı Fransızca konuşmayı” da eklemeyi kendine görev edinmiş ve Aix-en-Provence'da altı ay boyunca eğitim görmüş. Bradley, kırmızı halıda zarif dil becerilerini sergiledi ve basın turlarında ana dillerinde röportajlar vererek Fransızca konuşan ulusları etkiledi. Bayıldım.

2. Mila Kunis - Rusça ve İngilizce

Ukrayna'da doğan Mila'nın ana dili Rusça'ydı. Bu yüzden yedi yaşındayken aniden kendini Los Angeles'ta bir okula kaydolmuş olarak bulduğunda, İngilizce öğrenmekten başka çaresi yoktu - hızlıca. Pürüzsüz Amerikan aksanını mükemmelleştirdi ve bugünlerde nadiren Rusça kullanmaya ihtiyaç duysa da, ailesiyle sohbet etmek becerilerini keskin tutuyor. Moskova'da Rusça konuşan bir muhabirle yaptığı röportajda Justin Timberlake'i savunması gerekirse diye (evet, YouTube'da bir videosu var).

3. Sofia Vergara - İspanyolca ve İngilizce

Aktris ve model Sofia Vergara Kolombiya'da büyüdü ve kariyerine Amerika'da İspanyolca konuşulan birkaç TV programının sunucusu olarak başladı. Ancak, okuldayken akıcı bir şekilde İngilizce öğrendiğinden, o zamandan beri birçok TV ve film rolü aldı (onu Modern Family'de Gloria olarak göreceksiniz), Amerikan vatandaşlık testini mükemmel bir puanla geçti ve ayrıca Hollywood'un kalbi Joe Manganiello'yu da yakaladı.

4. Sandra Bullock

Amerikalı bir subay ve Alman bir opera sanatçısının çocuğu olarak dünyaya gelen Sandy B'nin iki dilli olmasının nedeni anne ve babasıdır. Çocukluğunun birkaç yılını annesiyle birlikte Avrupa turnesinde ve Almanya'da yaşayarak geçirmiş, hatta birkaç Alman opera gösterisinde sahneye çıkmıştır. Toplum içinde sık sık Almanca konuşmaktan çekinmesine rağmen, birkaç akıcı ödül kabul konuşması yaptı ve şüphelenmeyen kalabalıkları büyüledi.

5. Mark Zuckerberg

Günümüzün en başarılı girişimcilerinden biri: Facebook'un kurucusunun Mandarin dilini bir milyardan fazla insan tarafından konuşulduğu için öğrendiğini varsaymak kolay. Doğru, bu iş açısından akıllıca bir hareket, ancak onun kıskanılacak Mandarin becerileri aynı zamanda bir sevgi jesti. Eşi Çinli ve o da eşinin ailesiyle (büyükannesi de dahil olmak üzere) kendi ana dillerinde konuşabilmek için öğrenmesi zor olduğu bilinen bir dili benimsedi. İşte romantizm budur.

6. Natalie Portman - İngilizce, İspanyolca, Almanca, Japonca ve İbranice

Yeni bir dil öğrenmek ciddi anlamda etkileyici. Dolayısıyla İngilizce, İspanyolca, Almanca, Japonca ve İbraniceyi akıcı bir şekilde konuşabilmesi BM Büyükelçisi ve A-list aktris Natalie Portman'ı #WCW için ciddi bir aday haline getiriyor. Üç yaşındayken Kudüs'ten Amerika'ya taşındı, okulda İbranice öğrendi ve bir yetişkin olarak çok dilli yeteneklerini geliştirmeye devam etti. Hatta ders çalışmak için film galalarını kaçırmasıyla ünlüdür.

7. Tom Hiddleston - İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Yunanca

Bu beyefendi sadece mükemmel İngiliz aksanının poster çocuğu değil, aynı zamanda Natalie Portman'a taş çıkartacak bir dil yeteneğine de sahip. Söylentilere göre Tom dokuz farklı dil konuşabiliyor, ancak bunlardan sadece dördünü akıcı bir şekilde konuşabiliyor: İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Yunanca. Seyahat ederken, film yıldızlarının yaptığı gibi, Tom her zaman yerel dilde konuşmaya ya da zaten akıcı değilse birkaç cümle öğrenmeye çalışır.

8. Rita Ora - İngilizce ve Arnavutça

Rita henüz küçük bir çocukken Kosova'dan İngiltere'ye taşınmış olsa da, Kosovalı ebeveynleriyle ana dillerinde konuşarak büyümüş olması, Arnavutçayı akıcı bir şekilde konuşabildiği anlamına geliyor. Rita röportajlarında Kosova'nın az sayıdaki ünlü yüzlerinden biri olmaktan ve dilinin hayatının bir parçası olarak kalmasını sağlamaktan duyduğu gururdan bahsetti. Şarkıları listelerde kaç kez yer alırsa alsın, kültürünün bayrağını dalgalandırıyor ve ayakları yere basıyor.

9. Colin Firth - İngilizce ve İtalyanca

Bay Darcy ekran dışında bile tam bir romantik. Eşi Livia Giuggioli ve ailesini etkilemek için İtalyanca öğrendi ve hatta yakın zamanda İtalyan vatandaşlığına başvurdu. Yine de aksanının üzerinde biraz çalışılması gerektiğini kabul ediyor ve bir İtalyan filminde rol alabileceğini ama bunun ancak karakterinin İtalyanca konuşan bir İngiliz olması halinde mümkün olacağını söylüyor...

10. Sandra Oh - Korece, İngilizce, Fransızca, İspanyolca

Koreli ebeveynleri ve Kanada'nın Ottawa kentinde geçirdiği çocukluğu ile Sandra'nın ilk günden itibaren çok dilli bir yaşam tarzına sahip olması şaşırtıcı değil. Ancak Fransızca konuşan büyük bir nüfusa ev sahipliği yapan bir ülkedeyken, neden sadece İngilizce ve Korece ile yetinesiniz ki? Montreal'deki oyunculuk okulunda aşk dilini öğrendikten sonra İspanyolca da öğrendi ve hepimizi biraz olsun utandırdı.

Yeni bir dil öğrenmeye hazır mısınız?Daha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi