GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bir dile hakim olmak için bir uygulama neden yeterli değil?

Bir dile hakim olmak için bir uygulama neden yeterli değil?

Sürekli olarak telefonlarımıza bağlı olduğumuz bir çağda, hemen hemen her şey için bir uygulama var, hatta yeni bir dil öğrenmek için bile! Birden fazla dil konuşmanın gerçek değeri giderek daha fazla anlaşıldıkça (örneğin: harika iş ve seyahat fırsatları), dil öğrenme uygulamaları iki dilli olmak isteyenler için popüler bir seçim haline geldi.

Uygulamalar ile öğrenmenin kesinlikle avantajları var. Örneğin, oyunlaştırma yoluyla öğrenme fırsatı var. Uygulamalar, kelime ezberlemek veya dilbilgisini doğru kullanmak gibi gerekli görevler etrafında oyunlar oluşturarak öğrenmeyi bir angarya olmaktan çıkarıp daha eğlenceli hale getirebilir. Çünkü parlak renkleri, saçma hileleri ve cıvıl cıvıl kutlama seslerini kim sevmez ki?

Ayrıca bunlar parmaklarınızın ucunda - kelimenin tam anlamıyla. Çoğumuz telefonlarımızı almadan tuvalete bile zor gidiyoruz. Bu da alışkanlıklarınızı değiştirmenizin neredeyse hiç gerekmediği anlamına geliyor. Derse gitmenize gerek kalmadan, kanepede oturup Instagram'da gezinmekten, Fransızca veya İspanyolca temel ifadeleri öğrenmeye geçebilirsiniz.

Uygulamalar dil öğrenmeye başlamak için harika bir yer fakat bitirmek için değil

Okumayı öğrenmek ve metinleri anlamak söz konusu olduğunda, özellikle de dil sizinkinden farklı bir alfabe kullanıyorsa, bu uygulamalar işe koyulmanıza yardımcı olabilir. Denenmiş ve test edilmişlerdir. Bir uygulamaya düzenli olarak zaman ayırırsanız, seçtiğiniz dilin sözlüğü, sözdizimi ve dilbilgisi anlayışınızın geliştiğini neredeyse kesinlikle göreceksiniz. (Neredeyse sürekli bildirim hatırlatmalarıyla bunu yapmamak zor).

Peki bir uygulama sizi gerçekten ama gerçekten başka bir dilde akıcı hale getirebilir mi?

Şey... Hayır.

Akıcılık kültür ve maruz kalmayla sağlanır

Şimdi, bu iki öğrenme tarzının bir arada var olamayacağını söylemiyorum. Her ikisi de öğrenme yolculuğunuzda değerli bir yere sahip olabilir. Bir dil öğrenme uygulaması kullanmak, okuma ve yazma becerilerinizi geliştirmenize ve pratik yapmanıza yardımcı olabilir. Bunlar çok önemlidir: öğrenmenizin temelleri. Ancak başka bir dilde bir konuşmanın aktif bir parçası olmak, becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımak anlamına gelir - akıcı olmak istiyorsanız ustalaşmanız gereken bir seviye. Ses tanıma oyunları ve öğrenme deneyiminizi kişiselleştirmek için tasarlanmış algoritmalar olsa bile, uygulamalar size dijital derslerde simüle edilenlerin ötesinde gerçek hayattaki durumların öngörülemezliğine tepki vermeyi öğretemez.

Siz ve yorgun başparmaklarınız temel bilgileri öğrendikten sonra sıra pasaportunuzu bulmaya geliyor! Yurtdışında öğrenme, anadili İngilizce olan kişilerle yaşama ve günlük yaşamı başka bir dilde gerçek anlamda sürdürme deneyimi, akıcılığa ulaşmanıza en çok yardımcı olacak şeydir.

Yaşam boyu dil becerilerini geliştirmek söz konusu olduğunda, dile maruz kalmanın özellikle etkili öğrenmeye yol açtığı açıktır. Ve aslında bir uygulama kullanarak dile dalamayacağınız için, bunu elde etmenin en iyi yolu dil dersleri almaktır - hem de uluslararası tarzda.

Yerinde pratik yapmanın avantajları vardır

Buradaki mantık oldukça basit. Yurt dışında eğitim alarak, kültürü daha derinlemesine anlayarak dili bağlam içinde çok daha iyi kavrarsınız. Tamamen dilin içine daldığınızda, gelişmekte olan dil becerilerinizi her zaman ve her durumda uygulamaya zorlanırsınız: evde ev sahibi ailenizle sohbet etmek; sınıfa gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanmak; hatta haftalık market alışverişinizde ürün seçmek veya satın almak. Bu gerçek konuşmalar, durumları, duygularınızı ve fikirlerinizi daha derinlemesine tanımlamanıza ve ayrıca anlamlı konuşmalarda hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermenize yardımcı olur.

1. Yurt dışında yeni insanlarla tanışacaksınız

Uluslararası bir kursa kaydolduğunuzda, sizinle aynı zorluklarla karşılaşacak aynı öğrenme hedeflerine sahip arkadaş canlısı insanlarla çevrelenmiş olursunuz, bu da onları mükemmel çalışma arkadaşları, pratik ortakları ve destekleyici arkadaşlar haline getirir. Ayrıca, grup öğrenme deneyimlerinde, kendi hatalarınızın yanı sıra sınıf arkadaşlarınızın hatalarından da öğrenebileceksiniz.

2. Sonsuz sohbet ortağı vardır

Farklı nesillerden ve bölgelerden anadili İngilizce olan kişilerle etkileşime girerek, çeşitli aksanlar ve kültürel deneyimlerle konuşma pratiği yapacak ve uzun vadede daha etkili bir iletişimci olacaksınız. Ayrıca aksanınızı mükemmelleştirmek için en iyi şansı elde edersiniz. Etrafınız tamamen dille çevrili olduğunda, kısa sürede dil için keskin bir kulak geliştireceksiniz!

3. Gündelik sohbetler sizi kitapların ötesine taşıyacak

Dil de baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Uygulamalar size en yeni konuşma dilini veya argoyu öğretemez. Aynı şekilde, söylenmek istenen anlamı vermek için gereken doğru çekimleri ve sunumu da gösteremez. (Uygulamalar alaycılıkları veya komedi zamanlamaları ile bilinmezler!) Ama ne öğretir biliyor musunuz? Gerçek hayatta akranlarınızla tekme tokat dövüşmek. Ve bu kesinlikle daha iyi anılar yaratacaktır.

Bir dili öğrenmek için pek çok faktör var, gramer ve kelime bilgisini kavramak sadece ilk adımdır. Telefonunuzu elinizden bırakıp etrafınızdaki insanlarla konuşmak sizi akıcılığa taşıyacaktır. Çünkü gerçekten, daha fazla ekran zamanına ihtiyacımız mı var?

Şimdi yurt dışında bir yabancı dil öğreninDaha fazlasını öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi