GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Dil öğrenmenin çocuklar için önemli olmasının 6 nedeni

Dil öğrenmenin çocuklar için önemli olmasının 6 nedeni

Geleceğe yönelik planlarınız ne olursa olsun, birden fazla dil konuşmak her zaman için son derece faydalı bir beceridir. Bu durum özellikle çocuklar için geçerlidir.

Ergenlik çağına geldiklerinde, yeni dil becerileri edinmek onlara dünyayı yepyeni bir bakış açısıyla anlamaları için bir platform sağlar ve onları yeni gelenekleri ve kültürel nüansları benimsemeye teşvik eder. Ayrıca diller, gelişimlerinin kritik bir döneminde başkalarına karşı empati ve anlayış duygularını beslerken, küreselleşmiş bir işyerinde profesyonel başarı için yeni yollar açtığından, ek faydalar da sağlar.

İşte çocuğunuzu iki dillilik yoluna sokmanız için altı neden.

1. Dillere maruz kalmak empatiyi geliştirir

Çocuklar yeni bir dil öğrendiklerinde, farklı bir topluma ait gelenek ve değerlerle tanışırlar. Bu da onları yeni bir bakış açısıyla düşünmeye teşvik ederek kültürel duyarlılığı geliştirir. Gelişimlerinin kritik bir döneminde, çocukları dünyayı görmenin yeni yollarına maruz bırakmak ve başkalarının nereden geldiğini takdir etmek karakter belirleyici olabilir.

Kaynak: The Economist

2. İki dilliliğin sağlık açısından faydaları vardır

Birden fazla dil konuşmak demansın başlangıcını yavaşlatabilir. Farklı reseptörler kullanan beyin, bilgiyi işlemek için tamamen yeni yollar bulmak zorundadır ve bu da işlevselliğini korumaya yardımcı olur. Eski bir arabayı düşünün; yıllardır garajda duran bir araba. Yıllarca hareketsiz kaldıktan sonra motoru tekrar çalıştırmak, dikkatli ve düzenli bir şekilde kullanılan aynı modele kıyasla çok daha zor olacaktır. Akademisyenler buna “bilişsel rezerv” diyor.

Kaynak: Amerikan Nöroloji Akademisi

3. Çocuklar öğrenme avantajına sahiptir

Çocukların yetişkinlerden daha iyi dil öğrendiğine dair bir kanıt yok, ancak daha az engelleniyorlar - genellikle daha rahat ortamlarda bulundukları ve Paskalya ve yaz tatillerinde olduğu gibi daha fazla zamanları olduğu için.

Kaynak: The Telegraph, Medical Daily

4. Çok dillilik daha yüksek gelirle bağlantılı olabilir

Birçok araştırma çok dillilik ile kazanç potansiyeli arasında bir korelasyon olduğunu göstermiştir. Erişilebilir iş havuzu daha geniştir, çünkü diğer ülkelerde pozisyon bulma fırsatları vardır ve işverenler bu beceri setine değer verir, çünkü güçlü iletişim becerileri ve uluslararası bir zihniyetle ilişkilidir.

Kaynak: The Economist, Time

5. Dil öğrenmek dünya görüşlerini genişletir

Her dilin kendine has bir tarzı, deyimleri, kültürel referansları ve mirası vardır. Bu özelliklere; temsil ettikleri fikirlere, yeni kelime dağarcığına ve gramer çeşitliliğine maruz kalan çocuklar, kendilerini dünyayı tamamen yeni yollarla anlamak için gerekli araçlarla donatırlar.

Kaynak: The Guardian

6. Çoğu insan birden fazla dil konuşur

Programa ayak uydurun! Tamam, emin olamayız ama genel kanıya göre gezegendeki çoğu insan çok dillidir. Bunun nedenlerinden bazıları sömürgecilik tarihi ve modern küreselleşme çağıdır.

Kaynak: Psychology Today, Avrupa Komisyonu

Çocuğunuzun dil öğrenimini başlatınKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi