GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Bugün kullanmaya başlamanız için 90'ların İngilizce argoları

Bugün kullanmaya başlamanız için 90'ların İngilizce argoları

Bol kotlar ve crop toplardan kalın spor ayakkabılara ve o çok minik güneş gözlüklerine, 90'ların modası büyük bir şekilde geri döndü bebeğim ve İngilizce kelime bilginizi buna uyacak şekilde mükemmelleştirmenin zamanı geldi.

90'lar mükemmel dilbilgisi ya da yazım kurallarının kutlandığı bir dönem değildi. Aslında, bu yılların en popüler argosunun çoğu harflerin çıkarılması, kelimelerin kısaltılması veya iki kelimenin birleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Kaotik miydi? Elbette! Ama işleri daha eğlenceli hale getirdi mi? Kesinlikle. Bu ifadelerden bazıları 2000'li yıllara ve ötesine sızarak zamanın testinden geçti, ancak onları düzenli konuşma rotasyonuna geri getirmek için daha iyi bir zaman yok.

Bu yüzden, saç lastiklerinizi sıkı tutun - işte bu ifadelerin havalı olduğu ilk zamanlarda (hemen hemen) orada olan birinden, hemen kullanmaya başlamanız gereken 12 radikal 90'ların İngilizce argo terimi.

1. Rad

Radikal kelimesinin kısaltması, ancak yeni anlamı ile 'havalı'.

2. Chillax

Chill ve relax kelimelerinin bu ikonik karışımının rahatlamak anlamına geldiğini anlamak için dahi olmaya gerek yok.

3. Benim kötü

Özür dileme tonuyla bir şeyin sorumluluğunu kabul etmenin bir yolu. “Hayley'nin doğum günü sürprizi için pastayı almayı unuttum - benim hatam.”

4. Fo' shizzle

Kesinlikle. Her zaman “kesinlikle” demenin daha aptalca bir yolunu mu aramıştınız? O zaman fo' shizzle'dan başkasına bakmayın. Evet, 90'ların tüm çocukları bunu en az bir kez yüksek sesle söylemiştir.

5. Fresh

Yeni, havalı ve etkileyici ile eş anlamlıdır. Müzikten 'fit'lere, bir şeyi yeni olarak tanımlamak her zaman bir iltifattır.

6. Buggin’ out

Çılgın veya olağandışı davranışları tanımlamak için kullanılan bir terim. “Yarınki sınav için stresli misin? Çünkü çok sinirlisin!”

7. Schwing

Bir şeyden mi heyecanlandınız? Sadece “schwing!” diye bağırın ve üç mil yarıçapındaki tüm 90'lar bebekleri görüldüklerini hissedecek ve bir beşlik çakacaklardır.

8. Fly

Bir şeyi (veya birini) havalı veya çekici olarak tanımlamanın bir başka yolu. Ne diyebilirim ki? O zamanlar havalı için yaratıcı eşanlamlıları gerçekten seviyorduk.

9. Da bomb

Da bomb 90'ların argosunda bir şeyin mükemmel olduğunu ifade etmek için kullanılır. Dene bakalım: “Dostum, bu gösteri/müzik/yer tam bir bomba.”

10. Talk to the hand

Genellikle “çünkü yüz dinlemiyor” cümlesiyle takip edilen bu küçümseyici cümle, en çok söyleyen kişi açık avucunu kaldırdığında işe yarar. Esasen, 'Sessiz ol, umurumda değil' anlamına gelir. 90'lı yıllardaki pek çok tartışma bu şekilde sona ermiştir.

11. Bounce

Bir yere gitmeniz ya da ayrılmanız gerektiğini söylemenin çok daha eğlenceli bir yolu. Derse geç mi kalıyorsun? Zıplamalısın!

12. As if!

Bu ifade “evet, doğru!” ile aynı havayı verir. Clueless filmi tarafından popüler hale getirilen (90'lardan ilham almak için hemen izleyin) sanki, hızla bütün bir neslin bir şeye katılmama şekli haline geldi. Pratik yapmadan yeni bir dilde akıcı olabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Sanki!

Yurtdışında daha da fazla İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi