GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Dünya neden Kore'ye kafayı takmış durumda?

Dünya neden Kore'ye kafayı takmış durumda?

Gangnam Style 2012'de dünyayı kasıp kavurduğundan beri, Güney Kore ile ilgili tuhaf ve harika haberler kelimenin tam anlamıyla her hafta ortaya çıkıyor - Seul Starbucks'ın sosisli sandviç sattığının ortaya çıkması, Youtube'a bir başka çılgın K-Pop videosunun düşmesi ya da birisinin evlenmemiş bir kişi için Kore argosunda kullanılan terimin 'Büyük Bebek' olduğunu keşfetmesi gibi.

Dünyanın neden Kore'ye takıntılı olduğunu öğrenmenin zamanı geldiğine karar verdik:

K-Pop

BTS'i duydunuz mu? Küresel haber kaynaklarına göre 'dünyanın en büyük erkek grubu', Billboard 200'de zirveye çıkan ilk Koreli sanatçı ve Twitter'da bir Koreli hesap için en çok takipçiye sahipler.

'Bangtan Boys' akılda kalıcı hip-hop ve cesur dans-pop melodileriyle K-Pop türünü özetliyor ve son derece şık. Kore müziğine giriş yapmak istiyorsanız, çığır açan ikinci albümleri 'Wings'e göz atın. Ardından YouTube'da 'K-Pop' araması yapın ve tavşan deliğinden aşağı düşün.

Hala tüm bu K-pop olayının ne hakkında olduğundan emin değil misiniz? Hızlı başlangıç kitabımıza göz atın.

Seul

Seul gülünç derecede havalı. Her yerde fütüristik mimari, en son moda trendlerini sergileyen inanılmaz alışveriş merkezleri, karaoke barları ve muhteşem antik kültür.

Bukchon Hanok Köyü'nde bir gezintiye çıkın, Gyeongbokgung Sarayı'na hayran kalın ve ardından doyasıya Kimchi yiyin. Seul aynı zamanda dünyanın önde gelen SMART şehirlerinden biridir, bu nedenle inanılmaz derecede yenilikçi ve moderndir.

Moda ve güzellik

Son yıllarda Kore'de çağdaş moda ve güzellik başladı. Hem de büyük bir hızla. Batı trendlerinden biraz ilham alan K-Güzellik ve K-Moda, hızla SK kültürünün eşsiz bir parçası haline geldi.

Seul Moda Haftası, gündelik sokak kıyafetlerinden “kawaii” topluluklarına kadar çeşitli renk, desen ve siluetleri taşıyan şık Korelileri görüyor. “Ama kawaii nedir?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Her şeyi sevimli hale getirmek için kullandıkları bir terim: Hello Kitty ya da (bazı) manga türlerini düşünün. Modern trendlere getirilen bu yeni yaklaşımlar dünyanın dört bir yanındaki insanların kıyafetlerine ilham veriyor.

Bu arada Güney Kore'nin güzellik dünyasında her şey berrak, ışıltılı bir cilde sahip olmakla ilgili. Ünlü “10 adımlı cilt bakım rutini” dünyayı kasıp kavurdu ve piyasada bu kadar çok harika Kore cilt bakım ürünü varken K-Beauty'nin bu kadar uluslararası ilgi görmesi şaşırtıcı değil.

Dil

Korece konuşmak çok moda. İlk olarak, özellikle ülkenin gelişen ve teknolojik açıdan ilerlemiş ekonomisi göz önünde bulundurulduğunda, bunu gelecek için dolapta bulundurmak iyidir.

İkinci olarak, Korece dünyada en çok konuşulan 17. dil olmasına rağmen, özgeçmişinizde yer alması çok daha etkileyici görünecektir.

Oh, ve eğer bu dilde ustalaşırsanız izleyebileceğiniz Kore dizilerinden bahsetmiyorum bile. YouTube'a bir göz atın - çok... dramatikler! (Ve harika.)

İşte bu güzel dili nasıl hızlı öğrenebileceğinize dair en iyi ipuçlarımız.

Teknoloji

Kore bir teknoloji cenneti. İnsanların %78,5'i akıllı telefon kullanıcısı iken, %82,7 gibi muazzam bir internet penetrasyonuna sahiptir. Aynı zamanda dünyanın en hızlı internetine ve en iyi 4G hizmetine sahip olduğundan, bir daha asla 3G ile mahsur kalmayacaksınız.

Bu teknoloji dalgası, profesyonel oyun sahnesini de beraberinde getiriyor. Ülkenin dört bir yanında devasa video oyun salonları bulunurken, kapalı gişe oynayan stadyumlar süperstar oyuncular arasındaki epik sanal savaşlara ev sahipliği yapıyor. Starcraft veya League of Legends'a bir göz atın, ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

K-pop hayranı mısınız?K-pop quizi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi