GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Dünyanın en güzel dilleri

Dünyanın en güzel dilleri

Dünyada 6900'den fazla farklı dil var, peki bunların içinde en güzelleri hangileri? Ana dilinize, konuştuğunuz dillere ve gerçekten bildiklerinize bağlı olarak cevabınız değişebilir. Bu, kişisel zevkinizin yanı sıra yabancı dillere ne kadar (ve hangilerine) maruz kaldığınızla ilgili bir konudur. Anadili Macarca olan, Orta Doğu'da büyümüş ve Fransız eğitim sisteminde eğitim almış biri olarak, işte benim dünyanın en güzel dilleri hakkındaki görüşlerim.

Fransızca - En güzel konuşulan dil

Eğer güzelliği konusunda dünya çapında oybirliği olan bir dil varsa, o da Fransızcadır. İnternette yapılan bazı gayri resmi anketlere göre, tüm dünyada konuşulan Fransızcaya karşı genel bir hayranlık var gibi görünüyor. Fransızca pürüzsüz, akıcı, zarif ve estetik olarak hoş olarak tanımlanmıştır. Telaffuz edilemeyen “r” harfi, genizden gelen “en”, “in”, “un” sesleri ve melodik tonlaması ile ana dili Fransızca olmayan kulaklara son derece müzikal gelmektedir. Fransızcaya dünyanın en güzel konuşulan dili statüsünü kazandıran güçlü kültürel bağlamı da unutmayalım. Édith Piaf'ın La vie en rose'daki inişli çıkışlı “r ”lerine ya da Serge Gainsbourg'un Bonnie and Clyde'daki hipnotik kadanslarına kim karşı koyabilir?

Almanca- En güzel (şarkı) söylenen dil

Genellikle kulak için biraz sert olduğu söylenen Almanca, özellikle hareketli bir pop melodisiyle eşleştirildiğinde oldukça etkileyici, melodik ve duygu dolu olabilir. Kim Nena'nın 99 Luftballons şarkısını (sözlerini anlamadan) ya da daha yakın zamanda Andreas Bourani'nin Auf uns, CRO's Bye Bye şarkısını mırıldanmamış ya da bir bankta Lederhosen (geleneksel Bavyera pantolonu) ile dururken bir Oktoberfest schlager'ına (hit şarkı) eşlik etmemiştir ki? Müziğin sesini açın, Almancanın kulaklarınızı büyülemesine ve duygularınızın üzerinizden akıp gitmesine izin verin!

Arapça - En güzel yazılan dil

Klasik Latin ya da Roma alfabesine alışkın bir okuyucunun gözünde, Arap yazısı sanatsal ve el yazısı ile yazıdan ziyade özenle hazırlanmış bir süslemeye benzer. Sağdan sola doğru yazılan, belirgin büyük ya da küçük harfler içermeyen Arap yazısı, gerçekten büyüleyici bir şekilde sonsuza kadar akıyor gibi görünür. Arap kaligrafisinin bir dini sanat biçimi olarak saygı görmesi ve kutsal nesneler ya da yerler üzerine elle dikilmesi ve boyanması şaşırtıcı değildir.

İngilizce - En güzel geçmiş

İngilizce, anadili olan ve olmayan 1,6 milyar kişi tarafından kullanılan, dünyanın en yaygın konuşulan dillerinden biridir. Eski İskandinavca, Fransızca, Latince, Yunanca ve cümle yapısını, telaffuzunu ve kelime dağarcığını şekillendiren çok sayıda istilacıdan etkilenerek bugün bildiğimiz hoş ve ilginç İngilizceyi oluşturmuştur (tarihçesi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın). Sadece skipper ve shipper, end ve conclusion, pork ve pig ya da find out (Eski İngilizce'den), verify (Fransızca'dan) ve confirm (Latince'den) üçlüsünü düşünün. Her kelimenin, tonlamanın ya da cümle sonunun ardında ilgi çekici bir mübadele ve göç hikayesi yatmaktadır. Genellikle pratik ve öğrenmesi kolay bir dil olarak algılanmasına rağmen, İngilizce bu eğlenceli şiirde de belirtildiği gibi sevimli tuhaflıklarla doludur: Neden insanlar bir oyunda okurken, bir resitalde oynarlar? Araba yollarına park eder ve park yollarında araba kullanırlar? Bir evin yanarken kül olabildiği ve bir formu doldurarak doldurduğunuz bir dilin eşsiz deliliğine hayret etmelisiniz!

İtalyanca - En güzel beden dili

Ateşli, etkileyici bir dil denildiğinde akla hemen İtalyanca gelir. Bu şarkı söyleyen, neşeli ve gürültülü dil, sadece tonlama ve ses perdesiyle değil, aynı zamanda belirli durumlar veya ifadelerle ilişkili tutkulu el kol hareketleriyle de duygu yüklüdür. İtalyanlar tarafından günlük konuşmalarda, çocuklar, yaşlılar ve hatta ulusal televizyondaki politikacılar tarafından kullanılan 200'den fazla el hareketi vardır. El kol hareketleri İtalyanca'ya inanılmaz bir enerji ve güç katan bir beden dili biçimidir.

Bu güzel diilerden birini bizimle ogreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi