GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Dünyanın en romantik 10 şehri

Dünyanın en romantik 10 şehri

İster sevgilinizi romantik bir yolculuğa çıkarmak isteyin, ister sadece o sevgiliyi yurt dışında bir dil kursunda arayın (ve evet, bu gerçekten oluyor), romantizmin çiçek açtığı şehirler listemiz size ilham verecek ve yardımcı olacaktır.

İşte birkaç klasik ve birkaç heyecan verici (ve beklenmedik) şehirden oluşan dünyanın en romantik şehirleri listemiz:

1. Paris, Fransa

Yaygın olarak "aşkın şehri" olarak bilinen Paris, eşi benzeri olmayan romantik bir deneyim sunar. Burada önemli olan keşiftir, bu nedenle seyahat programını bir kenara bırakın ve sadece etrafta dolaşın. Partnerinizle taze bir pasta yemek için bir fırına uğrayın, öğleden sonra bir iki kadeh şarap içmek için bir bistroda kamp kurun ve gün batımında Marais'nin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezinirken mimariye hayran kalın. Fransızca duymak ve konuşmak romantik ateşinizi daha da körükleyebilir çünkü Fransızca en romantik dil olarak kabul edilmektedir. Paris sejourunuzu yeni bir seviyeye taşımak istiyorsanız, biraz daha uzun süre kalmayı ve birlikte bir dil kursuna gitmeyi düşünün.

2. Roma, İtalya

İtalya'nın başkenti, partnerinizle birlikte ziyaret edebileceğiniz en çok yönlü şehirlerden biridir. Çok az yer Roma kadar tarihi öneme ve çekiciliğe sahiptir ve her köşesine nüfuz eden nostalji dokunuşu, özellikle de romantizm size göreyse, karşı koymayı daha da zorlaştırır. Kültürü ve yemeklerinin rakipsiz olduğundan bahsetmiş miydik? Hala ikna edilmeye mi ihtiyacınız var? Roman Holiday (1953) veya La Dolce Vita (1960) gibi birkaç klasik film izleyin ve bize yanıldığımızı söyleyin.

3. Venedik, İtalya

İşte kimsenin görmezden gelemeyeceği bir klasik. Venedik'in büyülü cazibesi rakipsiz ve inkar edilemez. Yıllar boyunca Venedik, doğal kanalları ve rahat gondolları sayesinde en sert eleştirmenleri bile kendine hayran bırakmayı başarmıştır. Bu romantizm başkentine seyahat etmenin tek dezavantajı tek olmayacağınızdır. Şehir yılda 20 milyondan fazla ziyaretçi almaktadır. İşleri biraz daha rahat (ve samimi) tutmak için biraz sezon dışı gitmenizi öneririz - ilkbaharın başları (Venedik'te Sevgililer Günü var mı?) ve sonbaharın sonları iyi zamanlardır.

4. Berlin, Almanya

Almanya'nın en güzel ve en ilginç şehri, bazen hantal ve biraz kaba olduğu için kötü bir şöhrete sahip. Ancak Berlin'in bir sırrı var: Berlin, dünyanın en hoşgörülü ve açık şehirlerinden biridir ve aşkı damgalamadan veya kısıtlamadan kucaklar. Bu ilerici şehir, kim olduğunuzu ve istediğiniz kişiyle birlikte olmanızı sağlar. Sevgilinizi alın ve bu parklar, müzeler ve tarih girdabına dalın - ve bir ya da iki kulüp gecesi düzenleyin (eğer size göreyse).

5. Budapeşte, Macaristan

Macaristan'ın başkenti yükselişte - ve şimdi kitleler gelmeden önce sakin aşkın anavatanını ziyaret etmenin tam zamanı. Kalabalık caddelerin kulakları sağır eden sesinden uzakta huzurlu bir tatil tam da sizin ve partnerinizin ihtiyacı olan şey olabilir. Széchenyi Zincir Köprüsü üzerinde muzip bir öpücük kondurabilir ya da tam gaz romantizm için Tuna Nehri boyunca gezintiye çıkabilirsiniz. Budapeşte'nin gözlerden uzak noktaları ve küçümsenen cazibe merkezleri size ilham vermekten asla vazgeçmeyecektir.

6. Honolulu, ABD

El değmemiş plajlar, çarpıcı gün batımları, yemyeşil bahçeler ve harika yerel yemekler... Honolulu, her yaştan çift için muhteşem bir romantik kaçamak için gereken her şeye sahiptir. Yunuslarla yüzmekten, vahşi dalgalarda sörf yapmaya ya da tüm gün güzel bir plajda uzanmaya kadar, Honolulu aklınıza gelebilecek her türlü romantik ve heyecan verici aktiviteyi sunar. En iyi kısmı mı? Sıcaklıkların neredeyse hiç 20 derecenin altına düşmemesi ile tüm yıl boyunca harika bir destinasyondur.

7. Vancouver, Kanada

Zarif Vancouver kentinin gözden kaçmaya devam etmesi ne kadar da şaşırtıcı değil mi? Sadece bir avuç kasaba size bu coşkulu şehir gibi tam bir paket sunabilir. Zehrinizi söyleyin, Vancouver'da var: heyecan verici yürüyüşler, dünya standartlarında kayak veya tenha plajlarda yürüyüşler. Hatta adrenalin pompalamanızı sağlayacak dar bir köprü üzerinde aşk dolu da olsa biraz korkutucu bir yürüyüş bile var.

8. Barselona, İspanya

Eşinizi merkezden 10 dakika uzaklıkta bir plajı olan kozmopolit bir başkente götürün. Barselona, şehir ve plaj kültürlerini kusursuz bir şekilde harmanlamayı başaran nadir bir şehirdir. Canlı olduğu kadar rahattır ve romantik bir akşamda çatı katındaki bir barda içkilerinizi yudumlayıp tapas yiyebilir ve dakikalar sonra pitoresk bir gün batımına tanık olurken sahilde eğlenebilirsiniz. Gotik Mahalle, Park Güell, Antic Teatre ve Ciutadella Parkı bu şehirdeki diğer romantik ağır toplardan bazılarıdır.

9. Udaipur, Hindistan

Biraz daha alışılmışın dışında, ama daha az değerli değil. Batı Hindistan'daki bu şehir, enfes kültürü ve çarpıcı manzarasıyla romantizm yayıyor. Pichola Gölü'nün cazibesi geceleri zirveye ulaşır ve gölde yapacağınız bir tekne gezintisi partnerinize yaşatabileceğiniz en romantik deneyimlerden biri sayılır. Lezzetli yemeklerden ve muhteşem otellerden bahsetmiş miydik? Evet, Udaipur henüz bir ev ismi olmayabilir, ama yakında olacak.

10. Dubrovnik, Hırvatistan

Biraz tarih, otantik kültür ve daha samimi bir ortamda romantik hisler mi arıyorsunuz? Bu kıyı Hırvat kasabası tam da aradığınız yer. Çok çeşitli samimi aktiviteler ve muhteşem manzaralar ile Dubrovnik adeta nefes alan bir kartpostaldır. Şehri ve denizi kuş bakışı görmek için rahat teleferikler, kanatlarda bekleyen lezzetli bir ada (Lokrum) vardır. Uçurumun üzerinde bir bar bile var. Bu romantik şehrin tadını çıkarmak kolay, unutmak ise zordur.

Dünyayı bizimle keşfedinDaha fazla öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi