GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Suudi Arabistan'dan Abdullah Saleh EF Cambridge'de

Cidde'den 21 yaşında bir inşaat mühendisliği öğrencisi olan Abdullah Saleh Al-Sayyari ile tanışın. Abdullah 6 ay boyunca EF Cambridge Enstitüsü'nde eğitim gördü ve burada İngilizce dil kursuna kaydoldu.
EF Hikayeleri: Suudi Arabistan'dan Abdullah Saleh EF Cambridge'de

Abdullah İngiltere'de İngilizce öğrenme deneyimini EF ile paylaşıyor:

Neden EF ile eğitim almayı seçtiniz?

Üniversite yılımın ilk döneminde, tüm derslerin İngilizce olarak işlendiğini görünce şaşırmıştım. O zamanlar İngilizce yeterliliğim çok temeldi ve dil engeli nedeniyle derslere ayak uydurmakta önemli zorluklar yaşadım. O dönem hedeflediğim notları alamayınca, yurtdışında İngilizce öğrenmeye ve ardından gerekli notu almak için hazırlık dönemini tekrar etmeye karar verdim.

İşte o zaman yurt dışındaki dil okullarını araştırmaya başladım ve EF'yi buldum. EF dikkatimi çekti çünkü eğitim alanında geniş deneyime sahip küresel bir şirket. EF, öğrencilerin ihtiyaçlarını ve onları öğrenmeye nasıl motive edeceklerini çok iyi biliyor. Ayrıca dil öğrenimi için gerekli ortamı da sağlıyor.

İlk karşılaşmam EF Cambridge'deki öğretmenlerden biriyle oldu. Bana EF ve öğretim yöntemleri, konaklama hakkında bilgi vererek başladı ve tüm sorularımı yanıtladı. Verdiği yanıtlar EF'nin sunduğu eğitimin kalitesini ortaya koyuyordu ve EF ile eğitim almanın hem keyifli hem de faydalı olabileceğini hissettim. Böylece enstitüye altı aylığına kaydolmaya karar verdim.

Neden Cambridge'de eğitim almayı tercih ettiniz?

Beni EF Cambridge'i seçmeye teşvik eden ana nedenlerden biri, Arapça konuşanların sayısının az olduğu bir destinasyon arzusuydu. Eğitimim sırasında Cambridge'deki enstitüde diğer yerlere kıyasla daha az Arapça konuşan vardı. Bu da Cambridge'deki eğitimim sırasında yabancılarla İngilizce olarak daha fazla etkileşim kurmamı sağladı.

Cambridge şehrine vardığımda güzelliğine hayran kaldım. Ulaşım, konfor, kütüphaneler, bahçeler ve rekreasyon alanları sunarak öğrencileri ağırlamaya zaten hazırdı. Ayrıca, öğrencilerin büyük şehirlerin dikkat dağıtıcı ve gürültüsü olmadan çalışmasına olanak tanıyan sessiz bir şehir.

Yurt dışında okumak nasıl bir deneyimdi?

Yurt dışında eğitim deneyimim kesinlikle harikaydı. Yurt dışına ilk seyahatimdi, bu da onu benim için çok özel ve harika bir deneyim haline getirdi.

Yurtdışı eğitiminiz sırasında ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Duyduğum zorluklar kültürel şoklarla yüzleşmekle ilgiliydi, ancak ben bu tür bir şok yaşamadım. Bunun yerine, uyum sağlayabildiğimi ve kendimi kültüre kaptırabildiğimi, insanlarla iyi geçinebildiğimi ve çevredeki kültürü keşfedebildiğimi hissettim. Bunun nedeni, öğrencilerin oraya seyahat etmeden önce dünyanın diğer yerleri hakkında çok şey öğrenmelerine olanak tanıyan internet ve iletişim araçları olabilir, bu da beni psikolojik olarak hazırladı.

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere ne gibi tavsiyeleriniz var?

Yurtdışındaki eğitimim sırasında öğrenmeme en çok yardımcı olan şey öğrenme tutkum ve diğer kültürlere olan merakımdı. Her zaman Afrika, Asya ve Avrupa'dan gelen öğrencilerin kültürlerini öğrenmeye çalıştım ve aklıma gelen tüm soruları onlara sordum. Bu, başkalarıyla iletişim kurmamı ve İngilizce dil becerilerimi geliştirmemi sağladı.

Ayrıca yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere Arapça konuşan öğrencilerin az olduğu enstitüleri seçmelerini tavsiye ediyorum. Her gün dinleme, konuşma, okuma ve yazma pratiği yapmak, zaman içinde doğal bir gelişme hissetmek için çok önemlidir. Sabır ve çaba çok önemlidir çünkü zaman öğrenmenin anahtarıdır.

Neden başkalarına yurtdışında eğitim almayı tavsiye ediyorsunuz?

Yurtdışında eğitim almayı tavsiye ediyorum çünkü Suudi Arabistan'da eğitim almaktan farklı bir deneyim sunuyor. Yurt dışında özel ve farklı müfredatlar var ve dil öğretme konusunda uzmanlar. Yurtdışında okumakla Suudi Arabistan'da okumak arasında müfredatta belirgin bir fark olduğunu fark ettim ve müfredatın netliği, kuralları öğrendikten hemen sonra uygulamamı sağladı.

Cambridge'de İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi