GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Alexio EF Bristol'de

2019'dan beri EF Elçisi olan Alexio, yavaş yavaş bağımsızlık ve olgunluk kazandığı Bristol'deki dönüştürücü yolculuğunu paylaşıyor.
EF Hikayeleri: İtalya'dan Alexio EF Bristol'de

Merhaba Alexio! Bize EF ile olan deneyiminizden bahsedin.

Haziran 2019'da İngiltere'nin güneybatısında büyüleyici bir şehir olan Bristol'da EF ile bir yurtdışı eğitim programına başladım. Başlangıçta planım 8 hafta kalmaktı, ancak deneyimden o kadar etkilendim ki toplam 10 haftaya uzatmaya karar verdim. Bu, tüm yazı yurtdışında geçirerek evden uzakta geçirdiğim ilk önemli zaman oldu. Şaşırtıcı bir şekilde, bu 10 hafta uçup gitmiş gibi geldi ve gerçekten daha da uzun kalabilmeyi diledim."

Bristol hakkında en sevdiğiniz 3 şey nedir?

Bu deneyim bana sayısız değerli anı bıraktı, bu da bu kusursuz yolculuktan sadece birkaç favoriyi belirlemeyi zorlaştırıyor. Bristol, bir şehir olarak, hayran olunacak çok sayıda güzellik sunuyor. İlk olarak, toplumunun sıcak ve misafirperver kucaklaması hemen göze çarpan ve sevilen bir özellik olarak öne çıkıyor. Şehrin yemyeşil parkları, tarihi mimarisi ve dağınık Banksy sanat eserleri içeren çeşitli manzaraları büyüleyici bir ortam yaratmaktadır. Son olarak, benim gibi aşırı sıcaklarla mücadele eden bireyler için bir rahatlama olan hoş ılıman sıcaklık, şehrin genel cazibesine katkıda bulunuyor."

Yurtdışında geçirdiğiniz süre boyunca hangi etkinliklere katıldınız?

Kaldığım süre boyunca aralarından seçim yapabileceğim çok sayıda etkinlik vardı. Okul neredeyse her öğleden sonra, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin bir araya gelip harika vakit geçirmelerini sağlayan rol yapma oyunları, meydan okumalar ve çeşitli yarışmalar da dahil olmak üzere çeşitli eğlence etkinlikleri düzenledi. Hafta sonları, çevredeki bölgeleri keşfetmek, yeni şehirler, doğa rezervleri ve nefes kesici manzaralar keşfetmek için gezilere çıktık. Okul zaman zaman tekne partileri ve akşam toplantıları gibi 'özel' etkinlikler de düzenliyordu.

En unutulmaz deneyiminizi paylaşabilir misiniz?

Bristol'daki ilk haftalar benim için en yoğun geçen haftalar oldu. Tamamen yabancı bir yere gelmek ve çeşitli zorluklarla karşılaşmak beni hızla adapte olmaya ve kendime daha fazla güvenmeye zorladı. Yalnız seyahat ettiğim için başlangıçta kimseyi tanımıyordum. Buna rağmen, ev sahibi ailemle, diğer öğrencilerle ve hatta EF personeliyle hızlı bir şekilde güçlü bağlar kurdum. Bu süre zarfında ortaya çıkan bir dizi günlük sorunu ele alıp çözmeyi başardım ve alışılmadık durumlarda bağımsız olarak gezinme yeteneğimi gösterdim."

Bu deneyim sizi kişisel olarak nasıl etkiledi?

Bu deneyim, atıldığım diğer uluslararası maceralar gibi beni derinden şekillendirdi. İlk olarak, önemli bir olgunluk seviyesini teşvik etti. Toplu taşıma araçlarını tek başıma kullanmaktan tüm yolculuk boyunca harcamalarımı yönetmeye kadar birçok konuda kendime güvenmek zorunda kaldım. Ayrıca, yeni bir şehirde tek başıma gezinirken çok sayıda sorumluluk üstlendim. İkinci olarak, uyum sağlama becerilerimi geliştirdi.

EF'yi düşünen birine ne tavsiye edersiniz?

Benim tavsiyem basit: Bunun için gidin! Evden ayrılma, yeni yerler keşfetme, farklı kültürleri kucaklama ve hayatın her kesiminden insanlarla tanışma deneyimi gibisi yoktur. Karşılaşabileceğiniz zorluklar ne olursa olsun, bunların hepsi kişisel gelişiminize ve büyümenize katkıda bulunur. Bazen alışılagelmiş rutinlerimizin dışına çıkmamız ve kendimize, hayatımıza ve eylemlerimize yeni bir bakış açısıyla bakmamız gerekir. EF, olumlu bir deneyim yaşadığım mükemmel bir organizasyon ve benzer bir yolculuğa çıkmak isteyen herkese tavsiye etmemem için hiçbir neden göremiyorum. EF'nin iyi organize edilmiş programları ve farklı okul konumları onu diğerlerinden ayırıyor!

Gelecekteki kariyerinizde değerli olacak beceriler kazandığınıza inanıyor musunuz?

Kesinlikle, bu tür bir deneyim, profesyonel dünyada çok aranan değerli sosyal becerilerin geliştirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca, EF'nin dersleri ve uzman eğitmenleri aracılığıyla kişinin zor becerilerini geliştirmek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Şu anda bir uçağa binme şansınız olsaydı, hangi EF destinasyonunu seçerdiniz?

Dünya çapında çeşitli destinasyonları keşfetmeyi çok isterdim, ancak ilk tercihim benim için her zaman özel bir cazibeye sahip olan Boston olurdu!"

Bristol'de İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi