GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Avusturya'dan Andrea EF Los Angeles'ta

During my adventure I met many new people from all over the world. Three years later I am still in contact with them. Thanks to this experience I have travelled even more and worked abroad. I can recommend this to everyone!
EF Hikayeleri: Avusturya'dan Andrea EF Los Angeles'ta

Yapılacaklar listemdeki hayallerimden birini, yani bir gün Kuzey Amerika'ya seyahat etme hayalimi gerçekleştirebilirim. Bir dil eğitimi gezisine çıkmayı çok istiyordum ve Google'da biraz araştırma yaptıktan sonra EF adlı kuruluşla karşılaştım.

EF ile Los Angeles'a yaptığım seyahatin öne çıkan 10 özelliği

Los Angeles hayalimdeki yerdi! Viyana'da bir EF çalışanıyla yaptığım harika bir sohbetin ardından Los Angeles'a dil eğitimi gezisine gitmeye karar verdim. Hala çok heyecanlıyım ve hayatımın en güzel zamanını geçirdim! Burada size en önemli 10 anımı anlatacağım!

Ne yazık ki tüm deneyimlerimi tek bir raporda özetleyemem. Bunu yapacak kelimelerim yok. Bu yüzden Kaliforniya'da geçirdiğim zamanın en önemli 10 olayını derledim.

Griffith Gözlemevi

Efsanevi Hollywood tabelası yönünde harika bir manzara var. Gün batımında oradaydım ve inanılmaz güzeldi. Hiç bu kadar güzel bir gün batımı görmemiştim.

Yerde oturmuş manzaranın ve inanılmaz Kaliforniya havasının tadını çıkarıyordum ki aniden bir adam kız arkadaşına evlenme teklif etti. Gözlerim yaşlarla doldu, harika bir andı. O akşamı her düşündüğümde, kontrolsüzce gülümsemekten kendimi alamıyorum.

Şöhretler Kaldırımı

Güneş ışığında bu devasa binalar var, yanlarında yaklaşık bir milyar insan. Şaka yapıyorum. Binlerce insan var, ama o kadar önemli görünmüyorlar çünkü olanlara çok odaklanmışsınız. ŞÖHRET YÜRÜYÜŞÜ! İsimler ve yıldızlar var, çok fazla isim görüyorsunuz ve bilmeseniz bile hepsini tanıyor gibi görünüyorsunuz.

Ancak herkesin dikkatini çeken bir isim vardı: Donald Trump'ın yok edilen yıldızı. Birisi onun yıldızını üçüncü kez yok etti ve ben de oradaydım ve insanların öfkeyle Trump'ın isminin üzerine atladığını gördüm. Los Angeles şehir merkezi o kadar sıcaktı ki bunu kelimelerle ifade edemiyorum.

Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles

UCLA, Kaliforniya'nın en ünlü üniversitesidir, çok sayıda kız ve erkek öğrencinin bulunduğu büyük bir kampüstür. İçeriden ipucu: müze harika! Bu üniversiteye katılan pek çok ünlü kişinin resimleri var. Hepsi orada okuyan insanlardan çok sayıda kupa ve sertifika. Oradan bir kazak aldım, üşümek için favorim.

Hollywood İşareti

Hollywood Sign'a gittiğimde hava 44 dereceydi. Çok sıcaktı! Ama terlemeye değerdi, Los Angeles'ın muhteşem manzarasını seyrettim, gerçekten harikaydı. Ancak vücutlarımız kesinlikle bu kadar yüksek sıcaklıklar için yaratılmamış. Yine de endişelenmeyin, parkta soğuk suyla serinleyebileceğiniz duşlar var.

San Francisco

San Francisco'daki hafta sonum beklediğimden biraz farklı geçti. Kaliforniya'daki her şehrin Los Angeles gibi olacağını düşünmüştüm: sıcak, güneşli ve terli. Ama kesinlikle öyle değildi! San Francisco'da hava yaklaşık 20 dereceydi ve biz buna hazırlıklı değildik. Çok soğuk bir hafta sonuydu. Ama yapacak çok şeyimiz vardı. Alışveriş ve gezi.

Şehir merkezine ve Çin mahallesine gittik. Golden Gate Köprüsü'ne gittik ama ne yazık ki çok fazla sis vardı. Yani hepimiz San Francisco'nun sisli havasıyla tanındığını biliyoruz. Yine de köprüyü bir anda görememek üzücüydü. Benim tavsiyem: Pier 39'u ziyaret edin! Orada ünlü Alcatraz'ın muhteşem bir manzarası ve aşık olduğum pek çok mağaza var. Oraya tekrar gitmeliyim!

San Francisco'daki Marriot Otel

Otel harikaydı! Sabah 10'da oraya vardık ve insanlar çok güzeldi ve bize WIFI konusunda yardımcı oldular. Ondan sonra bizi odalarımıza götürdüler. Ve şimdi bir dakikalığına yatak hakkında konuşmak zorundayım. O kadar rahattı ki! Hatta acı çekiyordum çünkü çok gülüyordum: çok müzik dinledik ve yatağı trambolin olarak kullandık.

Kahvaltı da gerçekten harikaydı, sabahları bir şey yemem ama genellikle sıcak bir içecek içerim ve Starbucks'tan çay ve kahve vardı ve Starbucks kahvemi seviyorum! Bu yüzden günüm gerçekten iyi başladı.

In'n'Out Burger

Patates kızartması ve hamburgere bayılırım! Biri bana en sevdiğim yemeğin ne olduğunu sorduğunda her zaman BURGER cevabını veririm! ABD'deyken hamburger ve patates kızartmasının yeni bir seviyesini deneyimledim. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki fast food hayal ettiğimden çok farklı.

Gerçekten harika. In'n'Out'ta siparişinizin hazır olması için yaklaşık 10 dakika beklemeniz gerekiyor ama buna değer. Sadece üç seçenek var ama bu üçü de inanılmaz lezzetli!

Target mağazası

Kaliforniya'daki en büyük ve en muhteşem mağaza (bildiğim kadarıyla) Target. Oraya pek çok kez gittim, sanırım her gün gittim. Neredeyse tüm hediyelik eşyalarımı aldım ve orada saatler geçirdim. En inanılmaz şey ise orada çalışan tüm insanların her gün çok arkadaş canlısı olmasıydı!

Oraya normal bir ruh haliyle girdim ve o güzel insanlar sayesinde mutlu bir şekilde çıktım.

Bir keresinde bir kasiyer bana nereli olduğumu sordu. Avusturyalı olduğumu söyledim ve o da "Ah, kanguruların nerede yaşadığını biliyorum" dedi. Orada durmak ve sonunda bu klişenin gerçek olduğunu deneyimlemek çok komikti.

Venice Sahili

Kaliforniya'yı düşünmek inanılmaz. Orada olduğumu düşünmek ve Kaliforniya'da bir plajda olduğumu fark etmek. Herkes her zaman Venice Plajı'nın gerçekten harika olduğunu ve orada olmanın harika olacağını söyler ve sonra bir anda oradasınız. Kaliforniya güneşinin altında sahilde uzanan binlerce insan var ve ben de onlardan biriydim. Bayılmıştım. Tahta kaldırımda yürüdük ve burada olduğumuz için çok mutluyduk.

Kafeterya

Yemek yemeyi çok severim. Bir şeyler yemek için en iyi yer EF dil okulu kampüsündeki kafeteryaydı. Her şey vardı. Dört hafta boyunca oradaydım ve İtalyan, Meksika, Amerikan ve Fransız yemekleri yedim. Tadı gerçekten güzeldi, özellikle çeşitliliği sevdim. Ve tatlılara bayıldım: Neredeyse her gün farklı kekler vardı ve sağlıklı insanlar için her zaman elma, muz, çilek ve mango vardı. Dengeliydi, gerçekten güzeldi!

Los Angeles'ta İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi