GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Almanya'dan Annalisa EF Kosta Rika'da

Kosta Rika'da La Pura Vida: Annalisa EF macerasına başlıyor ve küçük Tamarindo kasabasına aşık oluyor!
EF Hikayeleri: Almanya'dan Annalisa EF Kosta Rika'da

Neden bir dil eğitimi gezisine çıkmaya karar verdiniz?

Liseden mezun olduktan sonra dünyayı gerçekten görmek istediğimi çok uzun zamandır biliyordum. Arzum daha önce hiç gitmediğim bir ülkeye seyahat etmekti. Yepyeni bir çevreyi tanımak ve zorluklarla yüzleşmek istiyordum. Ayrıca her zaman İspanyolca öğrenmek istemiştim ve EF ile seyahat etmek bunu yapmak için mükemmel bir yoldu!

Birçok kişiden Kosta Rika'nın ne kadar harika olduğunu duymuştum, bu yüzden Orta Amerika'ya gitmeye karar verdim ve EF ekibinin büyük desteğiyle seyahat rezervasyonu yaptırdım. Böylece final sınavlarımın hemen ardından dil gezisini dört gözle beklemeye başladım.

Elbette, iyi düşünülmüş bir bavul listesi ve doğru uçuş rezervasyonu hazırlık için çok önemliydi, ancak bunun dışında hiçbir şey seyahatimin önünde durmadı. Ve işte oradaydım, uçsuz bucaksız okyanusun üzerinde uçakta oturuyor, önümüzdeki 2 ayı belirsizlikle bekliyordum.

Kosta Rika'daki kurs yerinizi daha detaylı anlatabilir misiniz?

Kosta Rika'daki EF okulu, güzel bir sahile sahip olan şirin Tamarindo köyünde yer alıyor. Tüm zaman boyunca kampüste bir dairede yaşadım. Köye ve okula olan kısa mesafeler çok elverişliydi. Ayrıca kampüste her zaman hareketin tam ortasındaydınız.

Sonunda arkadaş olduğum harika oda arkadaşlarım vardı. Kampüsteki öğretmenler de çok açık fikirli ve yardımseverdi. İspanyolca seviyem açısından sıfırdan başladığım için çok hızlı ilerleme kaydedebildim. Dersler rahat ve eğlenceli bir öğrenme atmosferine sahipti, bu yüzden yoğun kursuma katılmaktan her zaman keyif aldım.

Plajdaki karşılama içkilerinden havuz kenarında serinlemeye kadar diğer katılımcılarla çabucak arkadaş oldum. Özellikle dünyanın her yerinden bu kadar çok büyüleyici insanla tanışabildiğim için minnettarım.

Boş zamanlarınızda neler yaptınız?

Boş zamanlarımızda sık sık sahilde sörf yapmaya gider veya bölgedeki diğer plajları ziyaret ederdik. Hatta alışverişe gidebilir ya da spor aktivitelerine katılabilirdim: Havuzda su topu, sahilde voleybol, futbol veya EF tarafından düzenlenen bir saatlik yoga. Benim için en önemli etkinlik Monteverde'ye yaptığım hafta sonu gezisiydi. Orada, program büyüleyici doğa ve şelalelerin yanı sıra aksiyonu da içeriyordu.

İlk başta 2 ayın çok uzun bir süre olabileceği konusunda endişeliydim. Ancak herkese söz verebilirim ki gitme vakti geldiğinde bir ay daha uzatmayı çok isterdim. Bu süre zarfında edindiğim arkadaşlarım artık hayatımın önemli bir parçası. Tek bir tanesini bile kaçırmak istemezdim. Eylül ayında kalbim buruk bir şekilde soğuk Almanya'ya geri döndüm ve cennet Kosta Rika'yı geride bırakmak zorunda kaldım. Ama çok yakında geri döneceğimi şimdiden biliyorum!

Kosta Rika'da İspanyolca ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi