GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İsviçre'den Annik EF Bristol'de

Annik, diğer dil öğrencileriyle birlikte İngilizce becerilerini geliştirmek için EF ile Bristol'e gitti.
EF Hikayeleri: İsviçre'den Annik EF Bristol'de

EF ile dil eğitimim Haziran ayında başladı - birkaç haftalık hazırlık ve EF personelinin dostane desteğinin ardından çeşitli duyguların (hem olumsuz hem de olumlu) karışımıyla dört gözle beklediğim bir günde. Sonunda İngiltere'nin güneybatısına, Bristol'e seyahat ettim.

İngiltere'ye varış

Birleşik Krallık'a vardığımda, ayarlandığı gibi beni aldılar ve kalacağım yere götürdüler. Güler yüzlü taksi şoförü yolculuk boyunca sürekli konuştu ve sık sık tipik kötü hava koşullarından bahsetti. Ancak İngiltere'de 30°C civarında bir sıcaklık beklemediğim için şaşırmıştım. Bu güzel hava Bristol'de kaldığım ilk üç hafta boyunca bana eşlik etti. Bu nedenle, müzik ve grafiti sahnesi ile bilinen şehri keşfetmek özellikle keyifliydi. İlk gezimiz bizi Bristol'un simgesi olan Clifton Asma Köprüsü'ne götürdü. Fotoğraflarda sık sık tasvir edilen bu eski ve heybetli köprüden geçmek harika bir deneyimdi.

EF Okulundaki Deneyimim

Nispeten küçük ve merkezi bir konumda bulunan okulda çok olumlu bir deneyim yaşadım. Tüm öğretmenler motiveydi, çok arkadaş canlısıydı ve İngilizce becerilerimizi geliştirmek için büyük çaba sarf ettiler. Dilbilgisi konularının çoğu bana tanıdık gelse de, dersler çeşitliydi ve altı hafta boyunca birçok şeyi yenileyebildim ve aktif olarak kullanabildim. Bristol'de geçirdiğim süre boyunca öncelikle konuşma İngilizcem gelişti. Okulda ayrıca çeşitli ülkelerden ve kültürel geçmişlerden gelen yeni, açık fikirli insanlarla karşılaştım.

Bristol'ü Keşfetmek ve Konaklama

Kısa sürede şehrin birçok turistik yerini tanıdık. Bir gezi bizi, çok sayıda sincabın bulunduğu güzel bir parkta yer alan ve nefes kesici manzaralar sunan eski bir kule olan Cabot Kulesi'ne götürdü. Başka bir gün, Bristol'ü tamamen farklı bir perspektiften görmemizi sağlayan bir tekne turuna katıldık. Akşam geç saatlere kadar diğer EF öğrencileriyle birlikte yaşadığım yurdun şehir merkezinde ve çoğu yere yürüme mesafesinde olmasının ne kadar elverişli olduğunu fark ettim. Yurtta, okulda hiç karşılaşmadığım dost canlısı insanlarla sık sık karşılaştım. Ancak, muhtemelen ev sahibi bir ailede İngiliz kültürüne daha fazla maruz kalırdım, bu yüzden geriye dönüp baktığımda bunu tercih ederdim.

Harika Bir Deneyim Sona Eriyor

Bristol'deki dil eğitimim sona ererken, EF sayesinde Bristol'ün ünlü grafitileri hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldum. En popüler eserleri gördüğümüz rehberli bir turun yanı sıra, bunların yaratılışına dair birçok büyüleyici bilgi edindik. Aklımda kalan son etkinlik ise Balon Fiestası oldu. Bu çok günlük etkinliği ziyaret etmeden duramadık. Festivalin en önemli özelliği, gökyüzüne defalarca yükselen sayısız renkli ve yaratıcı tasarımlı sıcak hava balonları. Festivalin son günü sabah erken saatlerde İngiltere'den ayrıldığımda, güneşin doğuşuyla birlikte yükselen ilk balonları görebiliyordum. EF ile geçirdiğim unutulmaz bir dil ve Bristol'de geçirdiğim eğitici zaman için daha iyi bir son olamazdı.

Bristol'de İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi