GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İsveç'ten Camilla EF Münih'te

Camilla üniversitede okudu ancak akademik olarak yorgun hissetti ve bir değişikliğe ihtiyaç duydu. Bu nedenle EF ile birlikte Almanca eğitimi almak üzere Münih'e gitmeyi seçti. Ancak, yurt dışında eğitim almak çok açık bir seçim değildi.
EF Hikayeleri: İsveç'ten Camilla EF Münih'te

Merhaba Camilla, şu anda dünyanın neresindesin?

Merhaba! Şu anda Münih'teyim, daha net olarak da ev sahibi ailemin evinde yatakta dinleniyorum.

Neden EF ile Münih'te Almanca eğitimi almayı seçtin?

Beni bu karara götüren çeşitli faktörler vardı. İsveç'e döndüğümde üniversitede okuyordum ve rutinden çok yorulduğumu hissediyordum. Bir değişikliğe ve "uzaklaşmaya" ihtiyacım vardı. Birdenbire Almanya'ya gitme ve eski okul Almancamı canlandırma fikri aklıma geldi. Ancak pandemi sırasında yurtdışında eğitim almak çok da doğru bir karar değildi ve ikinci bir dalga korkusu pusuda bekliyordu. Ancak EF durumu sürekli güncelleyerek çok yardımcı oldu ve işler hala değişebileceğinden ve belirsiz olduğundan iptaller için daha fazla zaman tanıdılar. Buradaki yolculuğum en tipik yolculuk olmayabilir ama bugün burada olduğum için çok mutluyum!

Münih'i İsveç'e kıyasla nasıl buluyorsunuz?

Günlük hayat birçok açıdan İsveç'teki hayatıma oldukça benziyor ama aynı zamanda farklı. Beni şaşırtan şeylerden biri burada olmanın ne kadar doğal hissettirdiğiydi. Kafamda yurtdışındaki her şeyin daha tehlikeli, belirsiz ve genel olarak korkutucu olduğuna dair bir imaj oluşturmuştum. Ama durum hiç de öyle değil! Hayat devam ediyor - sadece biraz farklı görünüyor.

Okulda öğrenci hayatı nasıl?

Bira bahçelerine gidiyoruz, parklarda takılıyoruz ve restoranlarda yemek yiyoruz. Ara sıra müzeleri ziyaret etmek veya gezilere çıkmak gibi daha "turistik şeyler" yapıyoruz. Münih'in Avrupa'daki merkezi konumu büyük bir avantaj. Trenle bir saat içinde Alpler'e günübirlik bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Birkaç saat daha geçtikten sonra Avusturya, İtalya ve diğer birçok ülkeye ulaşabilirsiniz. Keşfedilecek çok şey var!

Bir ailenin yanında mı yoksa kampüste mi kalıyorsunuz?

İki EF öğrencisiyle birlikte ev sahibi bir ailenin yanında kalıyorum: biri Belçika'dan diğeri İsviçre'den. Ev sahibi ailem, çocukları taşınmış ve biz öğrencilere bakmaktan hoşlanan emekli bir kadın olan "ev sahibi anne "den oluşuyor. Çok nazik ve neredeyse hiç İngilizce bilmediği için Almanca pratiği yapmak için harika bir kadın. Şehrin biraz dışında yaşıyorum, ancak hem nehre hem de göllere yakınım, bu da yaz sonunda güzel.

Ev sahibi bir aile ile yaşamak nasıl?

Büyük ölçüde ne yaptığınıza bağlı! Bazı günler şehirde maceraya atılıyorum ve evde yemek yemiyorum - bu yüzden ev sahibi annemi neredeyse hiç görmüyorum. Diğer akşamlar, onunla ve birlikte yaşadığım diğer öğrencilerle daha uzun akşam yemekleri yiyorum. Ev sahibi bir aileyle yaşamanın en takdir ettiğim yanı hazırlıklı olmak ve özen göstermek. Münih'e ilk geldiğimde alışveriş yapmayı, yemek pişirmeyi ya da işleri halletmeyi düşünmeme gerek kalmadı - daha çok rutinlere alışmaya, şehri ve diğer öğrencileri tanımaya odaklanabildim. "Gerçek bir evde" yaşamak, değer verdiğim gerçek bir ev hissi de katıyor. Yatağım, masam ve gardırobum olan küçük bir odam var ve yaşam alanları ile banyoyu paylaşıyoruz.

Yurtdışında okumak isteyen ancak tereddüt eden öğrencilere ne söylersiniz?

Yapın!!! Yurtdışında okumanın verdiği endişeyi anlıyorum, ancak buraya geldiğimde ilk düşüncem, "Oh, burada da her zamanki gibi iş mi var?" oldu. Evde hayatla başa çıkmak ne kadar rutin hale geldiyse, yeni şehrinizde de aynı olacaktır.

EF ile yurtdışında eğitim almanın en iyi yanı nedir?

Kesinlikle yeni insanlar tanımak ve birbirimizin kültürleri hakkında her şeyi öğrenmek!

Münih'te Almanca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet