GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Avusturya'dan Claudia EF Dublin'de

Claudia EF ile Dublin'de iki hafta geçirdi ve EF gezisi sırasında yaşadıklarını bize burada anlatıyor.
EF Hikayeleri: Avusturya'dan Claudia EF Dublin'de

EF'yi seçtim çünkü onlar hakkında birçok kişiden iyi şeyler duymuştum ve dil seyahat programlarını diğer dil seyahat programlarına kıyasla en çekici buldum. Seyahatimin rezervasyonundan çok memnun kaldım. EF personeli ile e-posta yoluyla iletişim halindeydim ve bir sorum olduğunda bana her zaman hızlı ve ayrıntılı cevaplar verdiler.

Dublin'e olan yolculuğu da çok keyifli buldum. Havaalanında, önümüzdeki iki hafta boyunca tekrar tekrar görüştüğüm çok iyi bir arkadaşımla tanıştım. Dublin'deki havaalanında bizi hemen çok neşeli, hevesli bir EF personeli karşıladı ve otobüsümüz gelene kadar bekleme süresini eğlenceli bir oyun oynayarak geçirdik.

Avusturyalı kurs liderim her zaman iyi bir ruh halindeydi ve herhangi bir sorum veya endişem olduğunda her zaman bana kulak verdi. İrlandalı etkinlik liderimle de çok iyi anlaştım. Bizimle çok ilgilenen ve kalışımızı unutulmaz kılmak için her zaman elinden geleni yapan son derece neşeli bir insandı.

Ayrıca Dublin'de birçok yeni arkadaş edindim, bunlardan ikisi Avusturyalıydı. Bugün hala onlarla iletişim halindeyim ve Dublin'de kaldığımızdan beri onlarla görüşüyorum. Bunun dışında İspanyollarla çok iyi anlaştım. Beni gördüklerinde her zaman mutlu oldular ve beni dostça karşıladılar. Bu deneyimi yaşadığım ve yeni kültürler tanıyıp yeni arkadaşlar edinebildiğim için çok mutluyum.

Ev sahibi ailem hayal edebileceğinizin en iyisiydi. Bana gerçekten çocuklarından biriymişim gibi davrandılar, beni gördüklerinde her zaman mutlu oldular, benimle çok konuştular ve her zaman günümün nasıl geçtiğini ve nasıl olduğumu sordular. Bir diğer önemli nokta da ev sahibi ailemin çocuklarıydı. Yaklaşık benim yaşımdaydılar ve her zaman çok meraklıydılar ve ülkemde olmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmek istiyorlardı. Dublin'de geçirdiğim süre boyunca çok iyi arkadaş olduk ve hala iletişim halindeyiz. Bu iki arkadaşla EF aracılığıyla tanıştığım için çok mutluyum!

İlk birkaç günden sonra, tüm gezi ve aktivitelerimin listelendiği kişisel programımı aldım. Bu program sayesinde, gelecekteki gezileri her zaman dört gözle bekleyebilirdim ve her zaman haftamın nasıl görüneceğini yaklaşık olarak biliyordum. Hafta boyunca, diğer faaliyetlerimizin nasıl planlandığına bağlı olarak ya sabah ya da öğleden sonra derslerimiz vardı. Dersleri çok seviyordum. Her zaman çok çeşitli ve eğlenceliydi, ama aynı zamanda gelecekte bana kesinlikle yardımcı olacak birçok yeni şey öğrendim. Uluslararası bir kurs seçtiğim için mutluyum, çünkü bu şekilde ders sırasında gerçekten sadece İngilizce konuştuk ve diğer kültürleri de tanıdık.

Aksi takdirde, gün boyunca Dublin'i keşfettik, örneğin Croke Park'ın nefes kesici çatısında şehre yukarıdan bakmak veya başka bir zaman Dublinia'da şehrin tarihi hakkında daha fazla şey öğrenmek gibi. Hafta sonları ise uzun süre hatırlayacağım heyecan verici günlük gezilere çıktık. En çok Glendalough ve Moher Kayalıkları gezilerini sevdim. Orada yeni arkadaşlarımla yürüyüşe çıktım ve İrlanda'nın muhteşem manzarasını daha iyi tanıdım.

Sonuç olarak, Dublin'e yaptığım dil gezisinin herkese tavsiye edebileceğim unutulmaz bir deneyim olduğunu söylemek isterim. Orada yaşadığım anıları ve deneyimleri asla unutmayacağım ve orada geçirdiğim harika zamana her zaman keyifle bakacağım.

Dublin'de İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi