GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Hollanda'dan Daria EF Tokyo'da

Daria, dil becerileri henüz yeterince iyi olmadığı için 'Japonya çalışmaları' üniversite eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bu nedenle EF ile birlikte iki aylığına uzaklara gitmeye karar verdi.
EF Hikayeleri: Hollanda'dan Daria EF Tokyo'da

2014 yılında Leiden Üniversitesi'nde Japonya Çalışmaları okumaya başladım. Japonya'ya olan sevgim büyüktü, ancak dil konusunda neredeyse hiç deneyimim yoktu. Hepsi eğlence ve oyundu, ancak iki ay sonra Japoncamın bir sonraki döneme geçecek kadar iyi olmadığını anladım. Eğitimimi bıraktım. Dürüst olmak gerekirse, tutkuyla bağlı olduğum bir şeyi bırakmaktan nefret ediyordum. Boş aylarımda üretken olmaya karar verdim. Gelecek yıl eğitimime tekrar başlamak istiyorsam dil üzerinde çalışmam gerektiğini biliyordum.

Sonra ne oldu?

Sonra eski evraklarımın arasında bir EF broşürüne rastladım. Aileme danıştıktan sonra Amsterdam'daki ofise gittik ve şans eseri öğrenci arkadaşlarımdan birinin de birkaç yıl önce EF ile Tokyo'ya gittiğini öğrendim. Okul, konaklama ve Japonya'daki yaşamla ilgili tüm sorularımı yanıtladı. Bum! Kurs almak için iki aylığına tek başıma Tokyo'ya gitmeye karar verdim.

Japonya'ya...

Japonya 日本 beklediğim her şey ve daha fazlasıydı. Zaten Japonca konuşan insanlarla çevrili olduğum için dil ve kültürle daha fazla bağlantı hissettim. Öğretmenlerim harikaydı ve bizimle İngilizce konuşmadan çok şey anlamama yardımcı oldular. Dersler o kadar eğlenceliydi ki onları kaçırmak istemediniz ve daha sonra Japonya'nın diğer EF öğrencilerimle neler sunabileceğini keşfetmek için bolca zaman vardı.

Japonya'daki maceralarım

Shinkansen (bullettrain) ile Kyoto京都'ya seyahat ettim ve EF personeli bize oradaki her şeyi gösterdi. En sevdiğim yer, kurabiye isterlerse size gelip selam veren geyikleri besleyebileceğiniz Nara Park'tı. Japonya'da hayvanlar bile kibar.

Japonya'da birçok temalı kafe var. Ziyaret ettiğim en tuhaf kafe Robot Kafe'ydi. Orada (ne sürpriz) robotlar, dansçılar ve hatta dev bir yılan vardı. Bu şeylerin birbiriyle ne ilgisi var? Ben de bilmiyorum ama eğlenceliydi. Tokyo Kulesi, Ueno Hayvanat Bahçesi, Cat Cafe ve Maid Cafe gördüğüm şeylerden sadece birkaçı. Ayrıca inanın bir kez Japon suşisi ya da ramenini tattığınızda kendi ülkenizde bir daha yiyemezsiniz. Seyahat eden güneşin ülkesinde yemekler çok güzel.

Hayatımın en iyi kararı

Kimsenin beni anlamayacağı, arkadaşlarımın ve ailemin olmadığı bir ülkeye bu kadar uzağa seyahat etmenin ne kadar korkutucu olduğunu düşünsem de bir saniyesinden bile pişman değilim. Hayatımı değiştiren bir deneyim oldu. Japoncamı o kadar geliştirdim ki şu anda cebimde propaedeutic'imle Japonya'daki eğitimimin ikinci yılındayım. EF'deki öğrenci arkadaşlarımla hala iletişim halindeyim ve onlardan birkaçı da Hollanda'ya beni ziyarete geldi. Berlin için biletlerim de ayırtıldı, çünkü oradaki EF-oda arkadaşımı ziyaret edeceğim. Sonuç olarak, eğitimimi bırakmaya karar verdiğim yıl hayatımın en güzel yıllarından biriydi.

Tokyo'da Japonca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi