GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Hollanda'dan Daphne EF Roma'da

Daphne 9 ay boyunca EF ile Roma'da İtalyanca eğitimi aldı.
EF Hikayeleri: Hollanda'dan Daphne EF Roma'da

Roma'daki boşluk yılımı süper eğlenceli bir deneyim olarak tanımlamak isterim. İçinde bulunduğunuz bu balonu sizinle tamamen aynı şeyi yapan diğer insanlarla paylaşabilmek çok kolay ve güzel; Roma'da okumak! En çok sevdiğim şey: edindiğim uluslararası arkadaşlıklar. Güzel bir arkadaş grubu ve onlarla geçirdiğim güzel zamanlar. EF ile yaptığım seyahatten en çok hatırladığım şey bu.

Aile odaklı

Roma'da 9 ay boyunca dil kursu almanın yanı sıra, birkaç kez de eve geri döndüm. Toplamda 4 kez Hollanda'daki ailemin yanına gittim. Bunun nedeni benim çok fazla aile insanı olmamdı. Dil seyahatim sırasında rezidansta kaldım. Orada çok fazla İngilizce konuşuluyordu ancak herkes İtalyanca'yı biraz daha iyi konuşabildikten sonra, bunu sürdürmek için daha fazla İtalyanca konuşulmaya başlandı. Ben 3 yataklı bir odada kaldım ve kendi tutumum nedeniyle oda arkadaşlarımla ilk temasım çok kolay oldu. Herkes aynı gemide ve tam olarak nasıl hissettiğinizi biliyor. Kendinizi yeni bağlantılara ve bu maceraya açmanız yararlı olacaktır, bu şekilde hızlı bir şekilde arkadaş edinirsiniz.

İtalyanca ve İngilizce

Roma'daki okulun atmosferi çok resmi değildir. İtalyanca konuşuluyor ancak başlangıçta sadece alışmak için İngilizce konuşuluyor. Gayri resmi tarafının yanı sıra, aynı zamanda ciddi ve ciddiye alınıyorsunuz. Henüz hiç İtalyanca konuşamıyordum, bu yüzden dili en baştan, gerçekten bebek adımlarıyla öğrenmek zorunda kaldım. Dili öğrenmek için başlangıçta çok fazla dil oyunu oynadık. İnteraktif öğretim, dile hakim olmak için çok iyi bir yol sağlar. Okul Roma'nın tam merkezinde, bu yüzden bir kafeye gitmek, alışverişe gitmek veya biraz dondurma almak çok kolay, süper eğlenceli! Arkadaş grubuyla her gün birlikte çok şey yaptık, asla sıkıcı değildi ve zaman çok hızlı geçti. Gerçekten iyi vakit geçiriyorsunuz! Okul müdiresi gerçekten sizin akıl hocanız. Herhangi bir şey olduğunda okuldaki herhangi birinin kapısını çalabiliyordunuz.

Güney Amerika, Almanya ve Fransa'dan arkadaşlar

Müdire aynı zamanda konutun patronudur. Çok ilgili ve hızlı aksiyon alıyor. Çok hastalandığımda ambulansla hastaneye gitmek zorunda kaldım ve müdire hanım her zaman yanımdaydı. Bir şey olursa acil durum numarası da onda var. Okul dışında eğlenceli şeyler yapmak için çok zamanım oldu, okul dışında gerçekten kendi hayatım vardı. Napoli ve Bologna'ya birçok gezi yaptım. Ayrıca görülecek ve yapılacak çok şey olduğu için Roma'da kalmak da çok eğlenceli. Sınıftaki herkesle bir grup sohbeti yaptık ve bununla çok karşılaştık. Güney Amerika, Almanya ve Fransa'dan birçok arkadaş edindim.

9 ay sonra çok çalıştığım ve gurur duyduğum C1 dil seviyesine ulaştım! EF Roma çok eğlenceli bir yerdi, herkes çok açık, rahat ve pozitif. EF her konuda çok iyi ve her şeyin halledileceğini biliyorsunuz. Roma'ya gitmek isteyen herkese tavsiyem: gidin!!! KEYFİNİ ÇIKARIN! Her şeyden yararlanın ve anı yaşayın!

Roma'da İtalyanca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi