GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF hikayeleri: İspanya'dan Flavio EF Boston'da

EF hikayeleri: İspanya'dan Flavio EF Boston'da

Yeni bir dil öğrenmenin - ya da mevcut bir dili geliştirmek için yatırım yapmanın - sadece çocuklar için faydalı olduğu efsanesi nihayet yıkıldı, ancak birçok yetişkin hala dil becerilerini geliştirmek için zaman, enerji ve para yatırımı yapmaktan çekiniyor.

Ancak gelişmiş dil becerileri, hangi kariyerde olursanız olun sizi rakiplerinizden ayırmakla kalmaz, yeni kapılar açabilir ve yaşınız ne olursa olsun mesleki ve kişisel ufkunuzu genişletebilir.

EF mezunlarından Flavio ile Boston'da yurtdışında eğitim alarak dil becerilerine yatırım yapmanın tam da bunu nasıl sağladığını konuştuk.

Merhaba Flavio, seninle konuşmak büyük bir zevk. Bize kendini tanıtıp profesyonel geçmişinden ve mevcut işinden bahsedebilir misin?

Adım Flávio ve Brezilya'dan geliyorum. Farklı sektör ve endüstrilerde muhasebe, vergi ve iç denetim alanlarında 13 yıllık deneyime sahibim. Muhasebe yönetimi, finansal yönetim, denetimler ve vergi alanlarında uzmanlaşarak muhasebe diploması aldım.

Şu anda TCM Group adlı Brezilyalı bir şirkette Muhasebe Kontrolörü olarak çalışıyorum ve çeşitli bir ekibi yönetiyorum.

Hangi dilleri konuşuyorsunuz ve birden fazla dil konuşmak hayatınızı ve kariyerinizi nasıl etkiledi?

Ana dilim olan İngilizce, İspanyolca ve Portekizce konuşuyorum ve daha fazla dil bilmenin ve konuşmanın hayatımın ve kariyerimin her alanında bana yardımcı olduğuna eminim.

Neden dil becerilerinize yatırım yapmaya ve Boston'da İngilizce eğitimi almaya karar verdiniz?

Hayatımda yeni kapılar açmak ve hem kişisel hem de profesyonel olarak ufkumu genişletmek istiyorsam İngilizcemi geliştirmenin önemli olduğunu biliyordum. Ve bunu yapmanın en eğlenceli ve etkili yolunun yurtdışında eğitim almak olduğunu biliyordum.

ABD'yi ziyaret etmek her zaman hayalim olmuştu ve bu yüzden Boston'u seçtim çünkü bana bu otantik deneyimi yaşatacağını biliyordum ve büyük bir üniversite şehri olduğu ve MIT ve Harvard gibi ünlü kurumlara ev sahipliği yaptığı için bana akademik bir avantaj sağlayacağını da biliyordum. Şehirdeki akademik atmosfer gerçekten bulaşıcıydı ve her gün öğrenmek için heyecan duyuyordum.

Akademisyenlerin ötesinde Boston, ziyaret edilebilecek ve eğlenilebilecek tonlarca müze, halka açık park ve meydanın yanı sıra çok sayıda spor, harika mimari ve çok sayıda kentsel vızıltı ile inanılmaz bir şehir oldu.

Gelişen dil becerileriniz kariyerinizde veya hayatınızda ilerlemenize yardımcı oldu mu?

Kesinlikle yardımcı oldu. Kendime bu şekilde yatırım yapmak hayatımı pek çok açıdan değiştirdi. Farklı kültürlerden ve geçmişlerden gelen çok çeşitli insanlarla sosyal etkileşim kurma şeklimi geliştirebildim, artık bir CEO'dan tutun bir kapıcıya kadar herkesle konuşurken kendime güveniyorum.

Ayrıca profesyonel ağımı genişletmeme ve yurtdışında işlerin nasıl yürütüldüğünü anlamama yardımcı oldu. Hatta yurtdışında kariyer fırsatları aramam için bana ilham verdi - daha önce bunu yapacak güvene sahip değildim.

Boston'daki deneyimim ayrıca bana daha fazla seyahat etmem için ilham verdi - bu, dünya hakkındaki bilgimi artırdı ve kendimi daha iyi anlamama yardımcı oldu - ve bana bir sürü inanılmaz, unutulmaz deneyim yaşattı.

Bugün olduğunuz kişi olmanızda seyahatin nasıl bir etkisi oldu?

Bu etkiyi ne kadar abartsam azdır - yurtdışında yaşamak ve kendime bu şekilde yatırım yapmak hem bir profesyonel hem de bir insan olarak beni derinden etkiledi. Sonuç olarak daha açık ve hırslıyım ve bunun hayatımın geri kalanının gidişatını değiştirdiğini biliyorum.

Boston'dan ayrıldığınızdan beri İngilizce becerilerinizi nasıl korudunuz?

EF Boston'da eğitim almanın sadece bir başlangıç olduğunusık sık söylüyorum . EF seyahatimden bu yana İngilizcemi öğretmenlerimle ve çevrimiçi olduğumda pratik yapıyorum. İngilizcemi günlük işlerimde ve yurt dışındaki ağlarımı ve arkadaşlık ilişkilerimi sürdürürken de kullanıyorum. Ayrıca her yıl ABD'ye dönmeye çalışıyorum ve o zaman da bol bol pratik yapıyorum.

Bizimle sohbet ettiğin ve yurtdışında eğitim alarak dil becerilerine yatırım yapma deneyimini paylaştığın için çok teşekkürler Flavio.

Boston'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi