GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Ginevra ve Anastasia EF Oxford'da

EF Hikayeleri: İtalya'dan Ginevra ve Anastasia EF Oxford'da

Merhaba, ben Ginevra ve kız kardeşim Anastasia ile birlikte 2-15 Ağustos tarihleri arasında Oxford'da bir grup yaz kampına katıldık. İki haftalık konaklamamız boyunca, Oxford Brooks Üniversitesi kampüsüne sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde elverişli bir konumda bulunan bir EF Rezidansında kaldık. Konaklamamız tam pansiyondu, yani tüm öğünlerimiz belirli saatlerde kampüs kafeteryasında servis ediliyordu.

Tipik haftanız neye benziyordu?

Günlük programımız açısından, farklı milletlerden insanlarla gruplandırıldık. Genellikle yaklaşık 2 saat 40 dakika süren derslerimiz Pazartesi'den Cuma'ya kadar sürüyordu ve sabah ya da öğleden sonra olabiliyordu. Sabah sınıfı olanlar öğleden sonra ilk günlük faaliyete katılırken, öğleden sonra sınıfı olanlar sabah faaliyetine katılıyordu. İkinci günlük etkinlik tüm gruplar için ortak bir etkinlikti ve akşamları düzenlenirdi.

Cumartesileri yakın şehirlere heyecan verici geziler için ayrılmıştı. Önce Londra'yı sonra da Bristol'u ziyaret ettik. Pazar günleri "Seçim Günleri" olarak bilinirdi ve burada her zamanki gruplarımızdan bağımsız olarak aralarından seçim yapabileceğimiz bir dizi etkinlik sunulurdu. Bu Pazar günlerinden birinde ben boş zamanımda Oxford'u keşfetmeye karar verdim, Anastasia ise Doğa Tarihi Müzesi'ni ziyaret etmeyi seçti. Bir sonraki maceramız bizi büyüleyici Brighton şehrine götürdü.

Oxford'da en çok neyi sevdiniz?

Oxford'da en çok sevdiğimiz şeylerden biri, dairesel kütüphane ve pitoresk Magdalen Koleji gibi çarpıcı simge yapılarla vurgulanan zengin tarihi güzelliğiydi. Gerçekten takdir ettiğimiz bir başka yönü de şehrin daha küçük olmasıydı, bu da kendimizi İngilizce diline kaptırmamızı ve yerel kültürü tamamen kucaklamamızı kolaylaştırdı. Oxford çok büyük değil, bu da cazibesinin tadını çıkarabileceğiniz anlamına geliyor. Sadece Oxford sokaklarında dolaşmak bile bu eşsiz atmosfere sahip şehre aşık olmanız için yeterli.

Bize EF Oxford'daki etkinliklerden bahsedin.

EF her gün öğleden sonra veya akşam yemeğinden sonra çeşitli aktiviteler sunarak her zaman yapacak farklı bir şeyler olmasını sağlıyor. Genellikle ilk öğleden sonra aktivitesi Oxford şehir merkezinde rehberli bir turu içerir ve şehrin tarihi güzelliğini takdir etmemizi sağlar. Diğer öğleden sonra seçenekleri arasında Oxford şehir merkezindeki mağazaları ziyaret ettiğimiz ve bir atacı daha iyi bir şeyle takas ettiğimiz ataç yarışması yer alıyor. Ayrıca, Eğlence Paketi satın alarak lazer tag, punting ve golf gibi aktivitelerin tadını çıkarma fırsatımız oldu.

Akşamları üç kulüp gecesi, bir bilgi yarışması gecesi (liderlerimiz bizi soruları yanıtlamak üzere takımlara ayırdı), bir "Çöpçü Avı" (takımlara fotoğraflanacak yerlerin veya nesnelerin bir listesinin verildiği bir etkinlik) ve Oxford şehir merkezindeki lider avı ile çok eğlendik.

En unutulmaz deneyiminiz neydi?

Pek çok heyecan verici an vardı, ancak en önemli anlardan biri Holi Fest akşam etkinliğiydi. Bu etkinlik sırasında tüm gruplar üniversitenin yanında bulunan South Park'ın bir bölümünde toplandı. Holi Fest, arkadaşlarınıza neşeyle renkli tozlar atmayı içeriyor. Herhangi bir rekabet içermediği için kulağa basit gelebilir, ancak inanılmaz derecede keyifliydi. Canlı renklerle kaplı olmamıza rağmen şakacı bir şekilde birbirimizi kovalamaya ve toz atmaya devam ettik, bu da gezinin en unutulmaz ve keyifli anlarından biri oldu.

EF'i tavsiye eder misiniz?

Bu deneyim sizi çeşitli şekillerde dönüştürme gücüne sahiptir. Yeni bir ortamda kendi başınızın çaresine bakmayı öğrendiğiniz için şüphesiz daha fazla bağımsızlığı teşvik eder. Dahası, İngilizce yeterliliğiniz bu deneyim sırasında önemli ölçüde artar, kelime dağarcığınız ve dil akıcılığınız gelişir.

Benzer bir yolculuğa çıkma konusunda tam olarak emin olmayan birine bir tavsiyede bulunacak olsaydık, bu şu olurdu: adım atın! Bu maceraya atılmakta tereddüt etmeyin çünkü inkar edilemez bir şekilde yaşayacağınız en zenginleştirici deneyimlerden biridir. Dil gelişiminin ötesinde, farklı kültürler hakkında ufkunuzu genişletir, sadece ziyaret ettiğiniz yerin kültürü değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci arkadaşlarınızın farklı geçmişleri. Ayrıca hem kendi ülkenizden hem de diğer ülkelerden insanlarla anlamlı arkadaşlıklar kuracak ve birlikte harika anılar yaratacaksınız. Bu deneyimi sonuna kadar kucaklayın; gerçekten unutulmazdır ve özgüveninizi ve bağımsızlığınızı artıracaktır.

Oxford'da İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi