GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İsviçre'den Gwendolyn EF Seattle'da

İsviçreli öğrenci Gwendolyn, EF ile Seattle'da 3 aylık bir dil gezisi geçirdi ve deneyimlerini burada bizimle paylaşıyor.
EF Hikayeleri: İsviçre'den Gwendolyn EF Seattle'da

Dil okulu Seattle yakınlarında, Washington Eyaleti'nin başkenti Olympia'da yer almaktadır. Olympia, Seattle'dan biraz daha küçüktür, ancak yine de çok fazla çekiciliğe sahiptir. "Oly" Seattle'dan arabayla yaklaşık bir saat uzaklıkta, otobüsle 2.30 saattir ve bilet ücreti 5 dolardır.

EF Dil Okulu - Günlük Hayatım

EF dil okulu Evergreen State College kampüsünde yer alıyor ve bu harika. Ev sahibi bir aile ile yaşamak veya kampüste yaşamak arasında seçim yapabilirsiniz, ben ikincisini seçtim. "Yurtlarda" yaşıyorsanız, sınıfa sadece 10 dakikalık bir yürüyüşünüz var. Öte yandan, ev sahibi bir aile ile yerel halkı tanır ve kendinizi biraz daha evinizde hissedersiniz. Bir sonraki dil gezim için kesinlikle ev sahibi bir aile seçeceğim. Kolej hemen hemen ormanın içinde olduğu için neredeyse her sabah geyik, sincap ve rakun görüyorsunuz.

İlk gün her şey size gösteriliyor ve açıklanıyor. Gerçekten iyi organize edilmiş buldum çünkü tüm yeni öğrenciler tek bir amfideydi ve birbirimizi biraz tanıyabildik. Kampüste yaşıyorsanız, kafeteryaya erişim sağlayan bir "Yemek Kartı" alırsınız. Yemekhaneyi Amerikalı öğrencilerle paylaştık, bu da İngilizce öğrenmek için harikaydı.

Ancak sadece orada yollarımız kesişmedi, aynı zamanda yüzme havuzu, fitness salonları, tırmanma duvarı ve spor salonu da Amerikalıları tanımak için iyi yerlerdi. Orada Amerikan üniversite hayatının gerçekten tadını çıkarabilirsiniz. Okul saatleri de çok iyi organize edilmişti. Sadece sıkıcı dilbilgisi değil, aynı zamanda örneğin Film Çalışmalarını seçtiğim yan dersler de vardı. Öğretmenler motive, yardımsever ve sadece havalı. Neredeyse her gün dersim olmasına rağmen, her seferinde mutluydum çünkü okul gibi hissetmiyordum.

Serbest zaman

Yolculuğum çok eğlenceliydi. Hafta sonları arkadaşlarımla hep dışarıdaydık. Bir araba kiraladık ve unutulmaz maceralara atıldık. Portland, Seattle, Astoria ve Vancouver'ın yanı sıra Rainier Dağı Milli Parkı'nı ziyaret ettik ve Seattle Seahawks stadyumunda bir beyzbol ve futbol maçına gittik. Bu maceralar arasında bir ayıyla karşılaşmak ve Kanada'da geçirdiğimiz hafta sonunun ardından bir arkadaşımızın vizesi yanında olmadığı için neredeyse ABD'ye dönememek de vardı.

Free time

My trip was a lot of fun. On the weekends, my friends and I were always out and about. We rented a car and went on unforgettable adventures. We visited Portland, Seattle, Astoria and Vancouver, as well as Mount Rainier National Park and went to a baseball and football game at the Seattle Seahawks stadium. These adventures included encountering a bear and almost not returning to the USA after a weekend in Canada because a friend didn't have his visa with him.

I've been back in Switzerland for 2 months now and I Skype three to four times a week with my friends from the language study trip. Not only did I improve my English on this trip, but I also learned a lot about other cultures. You also learn a lot about yourself, which is also very exciting.

I can't put into words what I experienced over there, I can only recommend it. However, everyone will experience the language stay differently and will have their own adventure. I simply recommend to go on such a trip without negative prejudices and expectations and not to be afraid of the unknown, but to look forward to it. "The world is big in some ways but also small in others and the only limit is you" - I have learned this through EF!

Seattle'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi