GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İspanya'dan Laura EF Santa Barbara'da

Bir Gap Yılı geçirmek olgunlaşmama ve eğitimdeki amacımı keşfetmeme yardımcı oldu. Ama benim Gap Yılım sadece İngilizce öğrenmekle ilgili değildi. İngilizce öğrenmenin pek çok yolu var, ancak benim yaptığımı ancak Gap Year'a giderseniz deneyimleyebilirsiniz.
EF Hikayeleri: İspanya'dan Laura EF Santa Barbara'da

Merhaba, ben Laura González ve 21 yaşındayım. Şu anda İspanya'nın Madrid kentinde bir üniversitede iki dilli programda Sınıf Öğretmenliği okuyorum.

Henüz 17 yaşındayken Santa Barbara, Kaliforniya'da bir Gap Year'a başladım. Evimden hiç bu kadar uzun süre tek başıma uzak kalmadığım için zor bir karardı. Ancak, hayatımın en iyi kararı olduğu ortaya çıktı. Bir yıl ara vermeyi seçtim çünkü lise 2. sınıfımı bitirdikten sonra ne okumak istediğimden emin değildim. Gelecekteki yolum ne olursa olsun, İngilizcenin bunun temel bir parçası olacağını biliyordum. Emin olmadığım için, kendimi keşfetmek ve mesleğimi bulmak için bu maceraya atılmaya karar verdim ve bu arada İngilizce öğrenme fırsatını yakaladım.

Ayrılmadan önce gergin hissettiğimi hatırlıyorum. Heyecanlıydım ama aynı zamanda korkuyordum çünkü orada ne bekleyeceğimi bilmiyordum. Ev sahibi ailenin beni hoş karşılayıp karşılamayacağından, oda arkadaşımın anlaşabileceğim biri olup olmayacağından veya sınıf arkadaşlarımın arkadaş canlısı olup olmayacağından emin değildim. Kafam biraz karışıktı. Uyum sağlayamamaktan korkuyordum ama bunun normal olduğunu da biliyordum - bu kadar yeni ve önemli bir şeyle yüzleşirken herkesin sahip olma eğiliminde olduğu bir korku.

Oraya vardığımda beni o kadar sıcak karşıladılar ki, sanırım bundan daha şanslı olamazdım. İlk başta kafamın karıştığını hissettim; burası benim yerim değilmiş gibi geldi. Ancak insanların çoğu aynı durumda olduğu için hepimiz birbirimize yardım edebiliyor ve birbirimizi anlayabiliyorduk, bu da iletişimi ve bir arada yaşamayı çok daha kolay hale getiriyordu. Oda arkadaşım benim için küçük bir kız kardeş gibi oldu, ev sahibi aile büyük bir destek oldu ve sınıf arkadaşlarım arkadaşa dönüştü.

İngilizce bu yolculuğun çok önemli bir parçasıydı. Yurtdışında geçirdiğim yılın ardından İleri Düzey Sertifika (C1) almayı başardım ve bu sayede şu anda iki dilli bir programda nispeten kolay bir şekilde lisansımı okuyorum. Ayrıca Finlandiya'da bir Erasmus programı için yer buldum ve bugün İngilizce yeterlilik seviyemle gurur duyuyorum. Her 6 haftada bir yeni bir kursa geçmek ve Advanced sınavına hazırlanmak için yoğun kurslar almak, İngilizcemi kademeli olarak geliştirmemde çok önemliydi.

Ancak Gap Yılım sadece İngilizce öğrenmekle ilgili değildi. İngilizce öğrenmek İspanya'da yapılabilir, ancak benim yaptığım sadece bir Gap Yılı ile yaşanabilir. Yurtdışında geçirdiğim bir yıl bana uluslararası arkadaşlıklar, başka bir kıtada bir aile, iş deneyimi (yıl boyunca çeşitli etkinliklerde gönüllü olarak çalıştım), seyahat etme özgürlüğü, bağımsızlık, inisiyatif ve olgunluk kazandırdı.

Şüphesiz, tüm bunları deneyimleyebildiğim ortamı özleyeceğim: aile, arkadaşlar ve bir dil, kültür ve gelenekleri öğrenirken yurtdışında bir yıl yaşama deneyimi. Tüm bunlar beni zenginleştirdi ve bu kararı verdiğim için inanılmaz derecede gurur duyduğumu söyleyebilirim. Bu sayede eğitim mesleğimi keşfettim (çocuklara ders dışı etkinliklerde yardımcı olan bir kuruluşta gönüllü olarak çalıştım).

Kişisel deneyimlerime dayanarak, bu fantastik yolculuğu şiddetle tavsiye ediyorum. Tavsiye ediyorum çünkü lisenin 2. yılını tamamladıktan sonra, hazır değilseniz hemen bir dereceye başlamanın gerekli olmadığına inanıyorum. Bazen, kişinin sürdürmek istediği kariyeri seçme konusunda emin olmak için zaman ayırması gerekir. Şunu da vurgulamak isterim ki bu boşa geçirilmiş bir yıl değil, birçok açıdan kazanılmış ve hiç kuşkusuz asla pişman olmayacağınız bir yıl.

Laura Gonzalez Osuna (Santa Barbara'da Akademik Yıl Sınavı)

Santa Barbara'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi