GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Belçika'dan Laurens EF Berlin'de

Merhaba, benim adım Laurens ve Polonya'da değişim yaptıktan sonra yurtdışında daha güzel deneyimler yaşamak istediğimi biliyordum. Bu yüzden EF ile 4 haftalığına Berlin'e gittim. Hikayemi buradan okuyun!
EF Hikayeleri: Belçika'dan Laurens EF Berlin'de

Okulumda, Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika'dan öğrencilerin yurtdışına değişim programına gitmelerine izin verilen bir proje düzenlendi. Benim değişim programım Polonya'ya gitti. Orada yeni bir dil ve kültür keşfetme konusunda daha deneyimli olduğu ortaya çıkan başka bir değişim öğrencisi Kuba ile tanıştım çünkü o daha önce EF ile bir geziye katılmıştı. O da bana EF gezisini büyük bir heyecanla anlattı. Uluslararası değişim programından sonra, böyle harika bir deneyim daha yaşamak istedim ve EF ile yurtdışında bir dil gezisine çıkmakla kesinlikle ilgileniyordum.

Dili sadece ders sırasında değil, ders dışında da öğrenme ihtimali beni çok cezbetti. Dili gerçekten "yaşayacaktım" ve ilerleme kaydedeceğim kesindi. Böylece Almancamı geliştirmek için 4 haftalığına Berlin'e gittim.

Almancamı Geliştirmek

EF seyahatime başlamamın nedeni Almancamı geliştirmekti. Ve... Kesinlikle başardım! Almanca konuşurken kendime olan güvenimin yanı sıra, okuldaki notum ve öğretmenim de bunu kanıtlayabilir! Yine de Berlin seyahatimin en iyi kısmı bu değildi. Orada edindiğim harika arkadaşlardı. Artık Kolombiya'dan Rusya'ya kadar tanıdıklarım var. Aslında hala günlük iletişim halindeyiz! Geçen gün Polonya'daki bir arkadaşıma da kart gönderdim.

Dresden gezisi

Dersler sırasında Almanca öğrenmenin yanı sıra bir dizi eğlenceli etkinliğe de katıldım. Dil seviyemi geliştirmemde bana en çok yardımcı olan etkinlik Dresden gezisiydi. Üç saatlik otobüs yolculuğu yeni insanlarla tanışmak ve bol bol konuşmak için mükemmel bir fırsattı. O zamana kadar hiç bu kadar çok Almanca konuştuğumu hatırlamıyorum. Dresden'deki tur sırasında her şey Almanca anlatıldı. Bunun dışında iki hafta Berlin'de kaldıktan sonra yeni bir şehir keşfetmek güzel bir değişiklik oldu!

Harika bir oda arkadaşı

Hâlâ Berlin'de görmek istediğim şeylerin bir listesi vardı ve oda arkadaşım Piotr da bana katılmaya hevesliydi. Böylece günler Berlin'in yarısını yürüyerek ve güzel yerleri ve parkları keşfederek geçti.

Berlin'de Almanca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi