GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Lea-Marie EF Seul'de

Lea-Marie Korece öğrenmek için EF ile 4 haftalığına Seul'e gitti. Kaldığı süre ve deneyimleri hakkında daha fazla bilgiyi bu makalede bulabilirsiniz.
EF Hikayeleri: Lea-Marie EF Seul'de

Merhaba, ben Lea-Marie ve yakında EF ile dört haftalığına Seul'e gidiyorum.

EF'den ilk olarak, EF ile Kore'ye yaklaşık 3 aylık seyahatini rezerve etmiş olan bir tanıdığım aracılığıyla haberdar oldum. Temkinli bir şekilde yaklaştım ve web sitesinden ve katalogdan bilgi topladım. Diğer EF dil öğrencileri tarafından paylaşılan deneyimler bana iyi bir ilk fikir verdi ve beni gerçekten heyecanlandırdı. Şimdi, işte neden bir dil gezisi yapmak istediğime ve EF'in beni neden ikna ettiğine dair nedenlerim.

Dil Öğrenmek

Doğal olarak ana sebep dil öğrenmekti. Benim odak noktam Asya dilleriydi ve EF Çince, Japonca ve Korece sunuyordu. Japonca ve Korece öğrenmeye erken başlamıştım. Her iki dilde de gerçekten ustalaşmak istiyordum, bu yüzden okulum ve yarı zamanlı işimin yanı sıra kendi kendime öğretmeye başladım.

Başlangıçta Japonca yazı sistemini ve gramerini öğrendim. Daha sonra, Japonca'da olduğu gibi 2.000 Kanji karakterini öğrenmeyi gerektirmediği ve daha kolay göründüğü için Korece'ye geçtim. Kore alfabesini (한글) ve gramerini bilerek Korece'de A1 seviyesine ulaştıktan sonra, sosyal medyada öğretmeye başladım. Temel konuları halledebilmeme ve bunları net bir şekilde açıklayabilmeme rağmen, kendimi sıkışmış hissettim ve ilerleme kaydetmek istedim.

EF kataloğuna göz atarken EF öğretim yönteminden haberdar oldum. Buradaki anahtar, dili konuşulduğu ülkede öğrenmektir, böylece sürekli olarak onunla çevrilisinizdir ve hemen uygulayabilirsiniz, bu da dil becerilerinizi önemli ölçüde geliştirir. Derslerden sonra, öğrendiklerinizi uygulamaya koyabilirsiniz. Her şey yaparak öğrenmekle ilgili!

Bir dil gezisini doğru yolda olup olmadığımı değerlendirmek için kullanmak istiyorum. Şu ana kadar ne kadar başarılı olduğumu ölçmek, her dilde güçlü ve zayıf yönlerimi belirlemek istiyorum. Beklentilerim oldukça yüksek ama iyimserim. Okul yıllarımda İrlanda'ya bir dil gezisi yaptım ve ne beklemem gerektiğini biliyorum, ancak EF ile daha da iyi olacağını umuyorum!

Seyahat Edin, Deneyimleyin ve Anılar Toplayın

Dil seyahati için bir başka neden de seyahat etme fırsatı. Kore veya Japonya'ya hiç gitmedim ve bu ülkeleri keşfedip neler sunabileceklerini görmeyi çok isterim.

EF okulları başkentlerde, hepsi de sayısız cazibe merkezi ve verimli ulaşım ağlarına sahip büyük metropoller. Derslerin yanı sıra, mümkün olduğunca çok şey görmek ve diğer şehirleri ziyaret etmek istiyorum ve EF'nin faaliyetleri bunu mümkün kılıyor. Okul, ülkenin kültürüne daha fazla dalmak için boş zaman etkinlikleri bile sunuyor.

Kültür, Kültür ve Daha Fazla Kültür

Seyahat ve dil öğrenmenin yanı sıra kültür de benim için çok önemli. Bir ülkeye seyahat ederek yerel bilgileri en iyi şekilde deneyimleyebilir ve edinebilirsiniz. EF'in sunduğu gibi dersler ve ev sahibi bir ailede konaklama içeren dil gezileri, geleneksel bir turist olarak elde edemeyeceğiniz kültürel bir deneyim sağlıyor. Kültürü ve yaşam tarzını yakından deneyimlemek için Seul'de ev sahibi bir aileyle yaşamayı dört gözle bekliyorum.

Arkadaş Edinmek ve Eğlenmek

Özellikle bir tanıdığımın EF sayesinde kurduğu ömür boyu sürecek dostluklarla ilgili anlattıklarından çok etkilendim. Ben de bunu deneyimlemek istiyorum. Bu kadar çok uluslararası öğrencinin bir araya gelmesiyle birçok uluslararası bağlantı kurmayı ve yeni arkadaşlar edinmeyi umuyorum.

Tabii ki dil gezisinin bir diğer nedeni de eğlenmek. Bir insan olarak büyümeyi ve dünyayı keşfetmeyi umuyorum. Dünya o kadar çok harika şey sunuyor ki! Bu süreçte en önemli şey bundan keyif almak.

Rezervasyonum

Tüm bu nedenler seyahat tutkumu körükledi. Uzaklara seyahat etme ve son derece keyif aldığım ve zaten bir parçam olarak gördüğüm bir dili öğrenme arzum giderek artıyordu. EF ile dil gezisi yapmak için bir fırsat çıkana kadar uzun süre beklemek zorunda kaldım.

Seul seyahatim için yaklaşık 9 ay öncesinden rezervasyon yaptırdım. Ne yazık ki orada sadece 4 haftam var. Planım 3 haftayı EF dil okulunda geçirmek ve kalan günleri Kore'yi gezmek için kullanmak. Tüm bilgileri ve iyi tavsiyeleri yakınımdaki EF ofisinden aldım. Ve ailemden yardım veya destek almadan her şeyi kendi başıma hallettim. Başlamak ve Seul'e uçmak için sabırsızlanıyorum.

Siz de bir dil gezisine çıkmak ister misiniz? Seul ve EF okulumuz hakkında her şeyi öğrenin. Her yaşa ve ilgi alanına uygun daha fazla yurt dışı fırsatı için buraya tıklayabilirsiniz. Daha fazla ilham arıyorsanız, bizi Instagram'da ziyaret edin!

Seul'de Korece öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi