GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Belçika'dan Lore EF Nice'de

Benim adım Lore ve 2017 yazında EF ile iki haftalığına güneşli Nice'e gittim. Bu muhteşem deneyimden sonra EF elçisi olmaya ve hikayelerimi diğer öğrencilerle paylaşmaya karar verdim.
EF Hikayeleri: Belçika'dan Lore EF Nice'de

EF ile Nice'de iki hafta kaldım ama gerçekten daha uzun kalmak isterdim. İlk günkü tur sırasında bana gözyaşları içinde eve döneceğimi söylediler ve gerçekten de öyle oldu, çünkü inanılmaz bir deneyimdi ve gerçekten eve gitmek için ayrılmak istemedim.

Sahilde EF kampüsü

EF kampüsü sahile yakındı, bu nedenle okula deniz kenarındaki Promenade des Anglais'nin yanındaki bisiklet yolundan bisikletle gidebiliyordum. Çoğu öğrenci otobüse biniyordu ama ben bisiklete binmeyi ve Promenade des Anglais'de temiz deniz havasının tadını çıkarmayı çok seviyordum.

Genel Fransızca kursu

EF General kursunu aldım, bu da bana öğrenme ve rahatlamanın mükemmel bir kombinasyonunu sağladı. Örneğin, dersten sonra arkadaşlarımla doğrudan plaja gittim, çünkü tek yapmanız gereken sokaktan çıkmaktı ve zaten oradaydınız. Böylece dersleri gerçek bir plaj tatiliyle birleştirebildim. Dersler de çok eğlenceli ve eğiticiydi. O iki hafta boyunca çok şey öğrendim.

Ders dışındaki aktiviteler

Nice gerçekten çok güzel bir şehir ve yapacak çok şey var. Geceleri şehrin eski kısmında dolaşmak veya bir terasta oturmak çok keyifli, sıcaklık da çok hoş. Ben oradayken bir kez bile yağmur yağmadı! Herkes için bir şeyler var, böylece alışverişe gidebilir, müzeleri ziyaret edebilir, parka veya plaja gidebilirsiniz ... ve hepsinden önemlisi, her yerde iyi yemek var!

Nice'deki EF deneyimim

Başlangıçta başıma geleceklerden çok korkuyordum ama okulun ilk gününde yeni arkadaşlar edinmiştim ve omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Okuldaki farklı milletler nedeniyle birçok farklı kültürü de tanıma fırsatı buluyorsunuz. Kısa sürede hâlâ iletişimde olduğum pek çok güzel insanla tanıştım. Kısacası Nice'te gerçekten unutulmaz bir macera yaşadım. Veda etmek çok zor oldu.

Eğer hala böyle büyük bir maceraya atılmaktan korkuyorsanız, endişelenmeyin, çünkü gerçekten her şey yoluna girecek! Diğer öğrenciler de aynı durumda ve sizin gibi unutulmaz bir zaman geçirmek ve yeni arkadaşlar edinmek istiyorlar. Sonuç olarak, herkes birbirini tanımaya ve yardım etmeye açıktır. Bu yüzden her şeyden önce sosyal olun, açılın ve harika zaman geçireceğiniz garanti!

Nice'de Fransızca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi