GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Lorenzo EF Boston'da

Öğrencilerimizden deneyimlerini paylaşmalarını istedik: Yurtdışında geçirdikleri zamanın en çok nesinden keyif aldılar? Hangi etkinliklere katıldılar? Benzer bir yolculuğa çıkmak üzere olanlar için ne gibi tavsiyeleri var? İşte bizimle paylaştıkları!
EF Hikayeleri: İtalya'dan Lorenzo EF Boston'da

Lorenzo, 17 yaşındayken EF ile Boston'da akademik bir sömestr geçirmeye karar verdi. Gelin onun altı aylık Amerika macerasını birlikte inceleyelim!

Bize EF ile olan deneyiminizden bahsedin!

Ben Lorenzo, 17 yaşındayken 24 Nisan - 17 Eylül 2022 tarihleri arasında Massachusetts eyaletinin canlı şehri Boston'da olağanüstü bir yolculuğa çıktım. Orada geçirdiğim süre boyunca uluslararası bir EF okuluna katıldım ve bana Şili'den Japonya'ya kadar dünya çapında farklı kültürlerden insanlarla etkileşim kurma fırsatı sağladı. Beni hemen etkileyen şey, farklı geçmişlerine rağmen insanların sosyal ve dışa dönük doğasıydı. Bu özellik, İngilizce yeterliliğimi yalnızca sınıfta değil, boş zamanlarımda ve sosyal etkileşimlerimde de geliştirmemi sağladığı için özellikle değerliydi. Bu durum, Amerikan rüyasını tam anlamıyla deneyimlememe engel olmadı. Şehrin sokaklarında dolaşırken, Boston'u herhangi bir İtalyan şehrinden ayıran zengin kültürel farklılıkları fark etmekten kendimi alamadım.

Ziyaret ettiğiniz şehirde en çok sevdiğiniz ilk üç şeyi paylaşır mısınız?

Boston, sınırları içerisinde çok sayıda farklı yer ve kültürü barındıran olağanüstü bir şehir. Harvard Üniversitesi ve MIT gibi tarihi simgeleri keşfedebilir, ardından şehrin merkez üssü olarak hizmet veren ve turistik yerler ve nefes kesici doğal alanlarla dolu hareketli şehir merkezine geçebilirsiniz.

Diğer öğrencilerle birlikte hangi etkinliklere katıldınız?

Hem kampüste hem de Boston şehri genelinde sayısız deneyim paylaştık. Özellikle, gün batımını yakalamak için bir tekne gezisine çıktık, heyecan verici bir kaçış odası mücadelesine katıldık, Boston Celtics basketbol maçına katıldık ve bir beyzbol maçında Red Sox için tezahürat yaptık!

Yurtdışında geçirdiğiniz süre boyunca karşılaştığınız en derin an neydi?

Ergenlik döneminizin önemli bir bölümünü Boston'da, her zaman alışkın olduğunuzdan tamamen farklı bir ortamda geçirmişseniz, tek bir anı en derin olarak belirlemek zordur. Kuşkusuz, bir gecede yeni bir günlük rutine geçiş yaptığınız için geliş duygusal olarak yoğun bir andı. Ancak, kısa sürede adapte olursunuz ve asla eski alışkanlıklarınıza dönmek istemezsiniz. Ayrıca, deneyiminiz sırasında tanıştığınız tüm insanlara ve genel olarak hayatınızın bir bölümünde size ev sahipliği yapan şehre veda etmek de duygusal olarak yoğun ve unutulması zor anlardır.

Bu deneyim sizi nasıl dönüştürdü?

Daha bağımsız, olgun ve dışa dönük bir birey haline geldim. Her gün farklı kültürlerden yeni insanlarla karşılaştım ve kendimi onlarla birlikte yaşadığım ancak ailemin acil yardımından yoksun olduğum koşullarda buldum. Bu deneyimin kişisel gelişimime önemli ölçüde katkıda bulunduğuna inanıyorum.

EF ile yurt dışına gitmeyi düşünen veya bu konuda kararsız olan kişilere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Gitme konusunda kararsız olanlara tek bir mesajım var: bu deneyim hayatta bir kez ele geçecek bir fırsat. Klişe gibi gelebilir ama yıllar geçtikçe bu şansı değerlendirmediğiniz için pişman olacaksınız. Alıştığınız hayatı geride bırakıp yeni bir hayata başlamak kuşkusuz zordur, ancak bu deneyimin getirileri karşılaşabileceğiniz fiziksel veya zihinsel engellerden çok daha ağır basacaktır. Bu EF yolculuğuna çıkmaya çoktan karar vermiş olanlar için tebrikler! Hayatınızı derinden zenginleştirecek bir yol seçtiniz ve bu deneyimden daha iyi, daha çok yönlü bir insan olarak çıkacaksınız.

Gelecekteki kariyeriniz için değerli olacak beceriler edindiğinize inanıyor musunuz?

Kesinlikle, 17 yaşında beş ay boyunca burada yaşamak hayatımı ve bakış açımı derin bir şekilde yeniden şekillendirdi.

Şu anda bir uçağa binebilseydiniz, bir sonraki EF destinasyonunuz neresi olurdu?

EF Barselona!

Boston'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi