GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Meksika'dan Manuel EF Bournemouth'ta

14 yaşındayken kız kardeşlerimin izinden gittim ve en güzel yazlarımdan birini Bournemouth'ta geçirdim; burada farklı bir kültürü deneyimledim ve hayat boyu süreceğinden emin olduğum arkadaşlar edindim.
EF Hikayeleri: Meksika'dan Manuel EF Bournemouth'ta

Gergin ve endişeli, geçen yaz Bournemouth'a yaptığım seyahatin başında böyle hissediyordum. Henüz 14 yaşındayken ailem olmadan ilk kez yurtdışına çıkmıştım. Hiç şüphesiz hayatımı değiştiren ve mümkün olan en kısa sürede tekrarlamak istediğim bir deneyimdi.

Kız kardeşlerim 2012 ve 2016'da aynı yere seyahat etmişlerdi ve bu yıl bu şehrin benim için sakladığı özgürlüğü ve maceraları deneyimleme sırası bendeydi.

Yaz aylarında 36 öğrenciyle birlikte İngiltere'nin Bournemouth kentine bir grup gezisine gittim. Kulağa Londra kadar büyüleyici gelmese de bizim için mükemmel bir şehirdi. İngiltere'nin güney kıyısında yer alan küçük bir şehir ama asla yorulmuyorsunuz. Orada başkaları hakkında endişelenmeden kendim olabiliyordum.

Lyme Regis'teki rezidansa sabaha karşı 1:40'ta vardık. Ertesi gün kahvaltı için 7:30'da kalkmamız ve 9'da derslere başlamamız gerekiyordu. İlk gün bize şehir turu yaptırıldı ve hafta sonu Londra'ya bir gezi yaptık. Alışık olduğumdan çok farklı bir şehirdi, güzel ve biraz eskiydi. Buckingham Sarayı'nı, London Eye'ı ve Tower Bridge'i ziyaret ettim.

Ayrıca Stonehenge, Oxford, Stratford, Salisbury, Jurassic Coast, Bournemouth'daki Sandbanks, Venedik, Paris, Roma, Siena, Floransa'yı ziyaret etme ve hatta bir trende uyuma fırsatım oldu . Tüm bunlara bizi her zaman kollayan bir lider eşlik etti.

Bir ay süren yolculuk boyunca, hayatımın hikayesinde ve kalbimde özel bir yer edinen insanlarla tanıştım. Bunların arasında başka bir Meksikalı, bir Kolombiyalı, bir Ekvadorlu, bir İtalyan/İsviçreli, Ete adında bir Türk, birçok Fransız ve benim gibi dünyayı keşfeden daha fazla Meksikalı vardı.

Sevmediğim şeylerden biri de yemekleriydi. Dürüst olmak gerekirse, Meksika yemeklerinden ve alışık olduğum yemeklerden çok ama çok farklıydı, bu yüzden tat almakta zorlandım. Yine de Subway veya KFC gibi fast food seçenekleri her zaman mevcuttu.

Şüphesiz, bu deneyimden çıkardığım şey, dünyanın sadece her gün nereye gittiğiniz değil, ne kadar uzağa gitmeye istekli olduğunuz olduğudur.

Deneyimlerimin bir kısmını sizinle paylaşmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim ve umarım bu size dışarı çıkma ve yeni şeyler deneme konusunda ilham verir.

Bournemouth'ta İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi