GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İsviçre'den Manuela EF Honolulu'da

Manuela 3 ay boyunca Hawaii'yi keşfetti, İngilizce becerilerini mükemmelleştirdi ve EF Honolulu'da unutulmaz anlar yaşadı.
EF Hikayeleri: İsviçre'den Manuela EF Honolulu'da

EF ile Hawaii'de üç ay geçirdim ve şu ana kadar hayatımın en güzel zamanlarından birini yaşadım. Bu deneyimin beni değiştirmediğini söylersem yalan söylemiş olurum - tabii ki olumlu yönde. Büyüdüm, kendime çok daha fazla güvenir ve bağımsız oldum ve asla unutamayacağım harika anılar edindim.

Kaldığınız süre boyunca nerede yaşadınız ve bunu nasıl deneyimlediniz?

Hepsi öğrenciler tarafından kullanılan birçok dairenin bulunduğu yüksek katlı bir binada yer alan rezidansta yaşadım. Kasıtlı olarak 4 yataklı bir odada yaşamayı seçtim, çünkü pek çok farklı insanı ve onların yaşam biçimlerini tanıyabilirdim.

Kaldığım süre boyunca 19. katta Polonya, Almanya, İsviçre, Fransa ve Hollanda'dan gelen diğer üç öğrenciyle birlikte yaşadım. Kesinlikle çok açık fikirli ve uzlaşmaya istekli olmanız gerekiyor. Yatak odasını ve banyoyu diğer üç kişiyle paylaşıyorsunuz, bu da bazen biraz kalabalık olabiliyor. Yine de bu deneyimi yaşamaya değerdi. Okul 10 dakikalık, plaj ise 20 dakikalık yürüme mesafesindeydi.

Seyahatinizi nasıl deneyimlediniz?

Sadece yarım günlük dersleriniz olduğu için, istediğiniz gibi harcayabileceğiniz çok fazla boş zamanınız var. Yürüyüş yapmayı, sörf yapmayı, alışveriş yapmayı, plaja gitmeyi veya dışarıda yemek yemeyi çok sevdim. Gün doğumu ve gün batımı da "bir sonraki seviyeydi" ve şiddetle tavsiye edilir. Honolulu'da yaşamak, her zaman bir şeyler oluyor! İster plaj partisine ister alışverişe gitmek isteyin, asla uzak değildir. Aksi takdirde, Avrupa'daki otobüs sistemiyle karşılaştırılamayacak, ancak her seferinde bir macera olan otobüse binebilirsiniz.

Seyahatinizle ilgili en sevdiğiniz anınız nedir?

En sevdiğim deneyimlerim köpekbalıklarıyla dalış yapmak, aktif bir yanardağın lavlarını deneyimlemek ve genel olarak Hawaii kültürü oldu. Yerel halkın zihinsel tutumu ve yaşam biçimi takdire şayan. Hepimiz kesinlikle onların kitaplarından bir yaprak alabiliriz.

Seyahatinizden neler çıkardınız?

Unutulmaz ve nefes kesici deneyimlerin yanı sıra, uluslararası arkadaşlar edindim, dalgaların üzerinde sonsuz saatler geçirdim ve eve bir ukulele ve CAE sertifikası götürdüm.

Honolulu'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi