GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Marta EF Miami'de

Öğrencilerimizden deneyimlerini paylaşmalarını istedik: Yurtdışında geçirdikleri zamanın en çok nesinden keyif aldılar? Hangi etkinliklere katıldılar? Benzer bir yolculuğa çıkmak üzere olanlar için ne gibi tavsiyeleri var? İşte bizimle paylaştıkları!
EF Hikayeleri: İtalya'dan Marta EF Miami'de

Herkese merhaba! Ben Marta ve Kuzey İtalya'daki Trento eyaletinden geliyorum. Dil odaklı bir liseye gidiyorum ve burada üçüncü yabancı dil olarak İngilizce, Almanca ve Fransızca öğreniyorum. Geçtiğimiz yaz, Temmuz ayında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki EF Miami Beach kampüsünde üç hafta geçirmek gibi inanılmaz bir fırsatım oldu.

Hiç şüphesiz, hayatımın en olağanüstü deneyimiydi ve sonsuza dek kalbime yakın tutacağım bir deneyimdi. Bu deneyim, başlangıçta daha düşük olduğuna inandığım İngilizce yeterliliğimi ölçmemi sağladı, çünkü kendimi Miami'de düşüncelerimi ve fikirlerimi okulda yaptığımdan daha akıcı bir şekilde ifade ederken buldum. Sondan ikinci gün mezuniyet töreni sırasında büyük bir gurur anı yaşadım. O zaman, uçağa binmek, yabancı bir dilde iletişim kurmak, hareketli bir şehirde ikamet etmek ve okumak ve dünyanın farklı yerlerinden insanlarla arkadaşlıklar kurmak gibi sayısız zorlukla bağımsız olarak yüzleştiğimi fark ettim. Bunların hepsi unutulmaz bir maceraya atılmak için çıktığım bireysel yolculuğumun bir parçasıydı.

EF kampüsü tarafından düzenlenen etkinlikler gerçekten büyüleyici ve ilgi çekiciydi. Yeni insanlarla tanışmak, arkadaşlıklar kurmak ve Miami'yi daha iyi tanımak için fırsatlar sağladıkları için mümkün olduğunca çok sayıda etkinliğe katılmaya gayret ettim.

Kursun ilk gününde, Miami'nin üç ünlü mahallesini ziyaret ettiğimiz rehberli bir şehir turunu tercih ettim: ünlü sokak sanatçıları tarafından yaratılan büyük duvar resimleriyle süslenmiş bir açık hava müzesi olan Wynwood Sanat Bölgesi; tamamen Küba kültürüne adanmış bir mahalle olan Little Havana; ve Downtown Miami'de bulunan bir alışveriş merkezi olan Bayside Marketplace.

En keyifli deneyimlerden biri de hafta sonu EF tarafından düzenlenen Key West gezisiydi. Bu gezi sırasında adayı keşfetme, sahilde güneşlenme ve hatta Amerika Birleşik Devletleri'nin en güney noktasını belirtmek için demirlemiş bir çimento şamandıra ile işaretlenmiş ikonik "Kıta ABD'sinin En Güney Noktası "nı görme şansım oldu.

Kalıcı bir etki bırakan bir diğer etkinlik de Superblue Miami interaktif müzesine yaptığım ziyaretti. Bu eşsiz sanat merkezi, sergilerinde ışıklar, sesler, aynalar ve baloncuklarla tamamlanan sürükleyici deneyimler sunuyor.

Bir Cumartesi günü, Bayside Marketplace'ten başlayan bir "Tekne Turu "na çıkmaya karar verdim. Bu bana Biscayne Körfezi'ni keşfetme, Downtown Miami'nin manzaralarını görme ve hatta bazı ünlülerin villalarına göz atma fırsatı verdi. Tekne turu gerçekten çok keyifliydi.

Ayrıca öğretmenlerden ve öğretim yaklaşımlarından da oldukça etkilendim. İtalya'da deneyimlediğimden çok daha ilgi çekici ve etkileşimliydi. Dersler çeşitliydi ve çeşitli yönleri kapsıyordu: dilbilgisi, Amerikan kültürü, konuşma ve tartışma oturumları ve hatta diğer öğrencilerle birlikte üzerinde çalıştığımız ve daha sonra sınıfa sunduğumuz sunumlar ve videolar gibi ortak projeler. Ayrıca, her hafta "İletişim Oyunları" adı verilen iki dersimiz vardı ve bu derslerde dili, özellikle de yeni kelimeleri filmler, müzikler, metinler ve daha fazlası aracılığıyla öğrendik.

Hem İtalya'daki hem de Miami'deki personel her zaman arkadaş canlısı ve destekleyiciydi. Aklıma takılan her türlü soruyu açıklığa kavuşturmama yardımcı oldular.

Ayrıca, İngilizce dilinde tam bir daldırma deneyimi elde etmek için yalnızca uluslararası insanlarla etkileşim kurmak için bilinçli bir seçim yaptım. Neyse ki şans benden yanaydı; Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Rusya ve daha birçok ülkeden gelen kızlarla tanışma ve harika arkadaşlıklar kurma fırsatım oldu. Birlikte, derslerden hemen sonra sık sık sahile gittik, Lincoln Road'da alışverişin tadını çıkardık, sahil boyunca South Beach'e yürüdük, çeşitli kulüp ve restoranlarda yemek yedik, kampüste sunulan etkinliklere katıldık ve çok daha fazlasını yaptık.

Bireysel bir yurtdışı eğitim deneyimi düşünenler için, sorularınız olduğunda bilgi almaktan çekinmemenizi ve farklı milletlerden insanlarla etkileşim kurmak için bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmanızı gönülden tavsiye ederim. Bu, deneyiminizi geliştirmenin ödüllendirici bir yoludur.

Miami'de İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi