GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İspanya'dan Marta Verdía EF San Diego'da

EF Hikayeleri: İspanya'dan Marta Verdía EF San Diego'da

Yurtdışında geçirilen bir yıl, sizde kalıcı izler bırakacak zenginleştirici ve eğitici bir deneyimdir. Bugün sizi Marta Verdía ve onun New York ve San Diego'da geçirdiği Gap Yılı sırasındaki kişisel deneyimiyle tanıştırıyoruz:

Marta, Gap Year'a katılmak için en büyük motivasyonun neydi?

Her zaman denizaşırı bir deneyimin tadını çıkarmak istemiştim, ancak Gap Year'a karar vermemin ana nedeni İspanya'daki rutinimden kurtulmak, keşfetmek, bağlantıyı kesmek, dünyayı görmek ve diğer kültürlerden öğrenmek istememdi. Ya şimdi ya da asla diye düşündüm.

Ayrıca İngilizce'ye hakim olmanın bugün hayatın birçok alanında çok önemli olduğuna inanıyorum ve bu şüphesiz bunu başarmanın en iyi yoluydu.

Hedefleriniz olarak New York ve San Diego'yu seçmenizin ana nedeni neydi?

Yurt dışında biraz zaman geçirmeye karar verdiğimde aklıma gelen ilk fikir 6 ay boyunca New York'ta kalmaktı. Ancak EF bana bunu bir karışım haline getirme ve New York'ta bitirmeden önce 3 ay San Diego'da kalma seçeneği sundu. Daha fazla insanla tanışmak ve yeni yerler keşfetmek için bunun harika bir fikir olduğunu düşündüm; ayrıca, Ocak, Şubat ve Mart aylarında New York'un soğuğundan kaçınabilirdim... bu yüzden çantalarımı topladım ve dışarı çıktım.

Gap Year'a katılarak profesyonel anlamda neler kazandınız?

Profesyonel olarak, herhangi bir iş pozisyonu için mülakata girdiğim andan şirketin bir parçası olduğum zamana kadar kazandım. EF ile geçirdiğim bu Gap Yılı, bana İngilizce seviyemle ilgili sertifikalı bir akreditasyon sağlamanın yanı sıra, her durumda kendimi en iyi şekilde ifade edebilmem için gereken beceri ve teknikleri öğretti.

Bugün, çok uluslu bir şirkette kesinlikle sevdiğim bir pozisyonda çalışıyorum. Bu şirket, herkesin B2 veya C1 seviyesine sahip olabileceği gibi, yalnızca İngilizce seviyemi değil, aynı zamanda yurtdışı deneyimi yaşamış olmanın katma değerini de dikkate aldı. Şirkete girdikten sonra, EF'deki deneyimim dile hakim olma, bir arada yaşama ve ekip olarak çalışma, fikirlere katkıda bulunma konusunda yaratıcı olma ve becerikli olma konusunda önemli bir rol oynadı.

Kişisel düzeyde, Gap Year'a katılmak sosyal becerilerinizi nasıl değiştirdi?

Muhtemelen bir Gap Yılı geçirmiş olmanın en olumlu yönlerinden biri, sadece akademik ve profesyonel hayatım üzerindeki etkisi değil, aynı zamanda kişisel gelişimim üzerindeki etkisi oldu.

Bu süre bana kendimi daha iyi tanımayı, başka bir dilde kendime daha fazla güvenmeyi öğretti (çamaşır yıkamaktan banka hesabı açmaya ve kredi kartı almaya, toplu taşıma araçlarını kullanmaya veya doktora gitmeye kadar). Ayrıca zihnimi açmama, farklı insanlarla ve farklı kültürlerle yaşamayı öğrenmeme ve nihayetinde konfor alanımdan çıkmama yardımcı oldu.

Gap Year deneyimine başlamayı düşünen öğrencilere ne tavsiye edersiniz?

Herkese (her yaştan ve cinsiyetten) bu deneyimi yaşamalarını tavsiye ederim. İlk düşündüğünüzde biraz gözünüz korkabilir çünkü daha önce de belirttiğim gibi konfor alanınızdan çıkıyorsunuz.

Ancak bu, geliştirebileceğiniz ya da geliştirmeniz gereken becerileri ve ayrıntıları gerçekten keşfettiğiniz zamandır. Belki de birçok insan bunun boşa geçen bir yıl olduğu ve okul, üniversite, yüksek lisans ve ardından iş "döngüsünü" takip etmemiz gerektiği fikrine sahip olabilir ve bir Gap Yılının bizim için ne kadar önemli ve belirleyici olabileceğini unutabilir. Bugün, hayatımın her alanında kazançlı çıktığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

San Diego'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi