GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Matilde EF Malaga'da

Öğrencilerimizden bize deneyimleri hakkında bilgi vermelerini istedik: Yurtdışında kaldıkları süre boyunca en çok neyi sevdiler? Hangi etkinliklere katıldılar? Kendi dik öğrenme serüvenine çıkmak üzere olanlara ne söylemek isterlerdi? İşte bize anlattıkları!
EF Hikayeleri: İtalya'dan Matilde EF Malaga'da

Malaga'da bir ay kaldım. Ev sahibi bir ailede konaklamalı yoğun kursu seçtim. 4 hafta içinde hiçbir şey bilmiyorken B1 seviyesine geldim. Artık rahatlıkla İspanyolca konuşabildiğimi söyleyebilirim! Her yönden güzel bir deneyimdi. Ronda, Setenil de las Bodegas, Sevilla ve Granada gibi yakın şehirlerin yanı sıra Malaga'da da pek çok geziye katıldık.

Bu haftalar boyunca pek çok şeyi sevdim ama her şeyden önce insanları sevdim. Malaga'da, Costa del Sol'un denizinin arka planında yer alan ünlü İspanyol sıcaklığını ve nezaketini gerçekten hissediyorsunuz. Nefes kesici manzaralar, muhteşem yemekler ve misafirperver insanlar.

Eğitim tatilim boyunca birçok etkinliğe katıldım. Favorilerim Ronda, Setenil de las Bodegas, Sevilla ve Granada şehirlerine yaptığım ziyaretlerdi! Malaga'da Alcazaba'yı ve Malaga Müzesi'ni ziyaret ettik. Bir diğer tipik ve güzel aktivite ise Cuma Paella'sıydı!

En yoğun an ise ayrılmadan önceki son geceydi. EF okulunda arkadaş olduğum ve zamanla yakın arkadaşlarım haline gelen bazı çocuklarla Victoria tepesine tırmandık. Gerçekten de ayrılmadan önceki geceydi ve birlikte zirveye tırmandık ve o muhteşem yerde son günümüz olduğunu bilerek gün batımının tadını çıkardık. Gerçekten kalbimin bir parçasını orada bıraktım.

Her zaman çok utangaç bir insan olmuşumdur. Gitmeden önce, özellikle de sadece 4 hafta olduğunu düşünürsek, kimseyle arkadaşlık kuramayacağıma inanıyordum. Ancak fikrimi değiştirdim ve birçok arkadaş edindim. Bu deneyim bana "dalmayı" ve insanlara açılmayı öğretti. Şimdi kesin olarak söyleyebilirim ki korku hissetmek normaldir, ancak bunlar yaşanması gereken deneyimlerdir ve sizi yeni insanlarla tanışmaya teşvik ettiği için bunlara yalnız başlamak daha da iyidir. Kişi açık bir zihinle yola çıkmalı, tanıdık ev ortamından uzak deneyimler yaşamaya hazır olmalıdır.

Malaga'da İspanyolca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi