GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Almanya'dan Melissa EF San Diego'da

Melissa, EF San Diego'ya on haftalık bir dil gezisi ile uzun zamandır beklediği hayalini gerçekleştiriyor.
EF Hikayeleri: Almanya'dan Melissa EF San Diego'da

Bu yıl Mayıs ayında EF ile güzel ve çeşitli San Diego şehrine 10 haftalık bir dil eğitimi gezisine gittim. İnanılmaz derecede harika zaman geçirdim ve hala düzenli olarak iletişim halinde olduğum birçok uluslararası arkadaş edindim!

San Diego'da nerede yaşadınız?

San Diego'daki EF kampüsünde üç kişilik bir odada yaşadım. Bu, yeni insanlarla tanışmayı gerçekten çok kolaylaştırdı. Özellikle her katta bulunan salonlar diğer öğrencilerle sosyalleşmek için harikaydı. Sık sık birlikte yemek yedik, oyunlar oynadık ve harika hafta sonu gezileri planladık. Geç kalkanlar için bir avantaj: Okula sadece 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesindeydi. Asansörle birinci ya da ikinci kata çıktığımda sınıfların önünde duruyordum.

San Diego'daki dersler nasıldı?

Sınıflarda çoğunlukla yaklaşık 15 öğrenciydik ve bunun iyi bir grup büyüklüğü olduğunu gördüm. Dylan, Alex ve Shannon ile gerçekten hoş ve esprili üç öğretmene sahip olduğum için şanslıydım. İşlerini severek yaptıklarını söyleyebilirim. Dersleri de sevdim çünkü her zaman çok rahat bir öğrenme ortamı vardı ve genellikle ortak veya grup çalışması vardı.

Hava güzel olduğunda dersin bir bölümünü dışarıya, futbol sahasına taşırdık. Haftada bir kez bir önceki hafta öğrendiklerimizle ilgili bir test yapardık. Sınıfta dikkatinizi verirseniz, bunlar kesinlikle yönetilebilirdi. Çok az (varsa) ev ödevi vardı, bu yüzden boş zaman etkinlikleri için kesinlikle her zaman yeterli zaman vardı!

Boş zamanlarınızı nasıl geçiriyordunuz?

Kampüsün kendisi zaten açık havuz, futbol sahası, voleybol sahası, spor salonu, bilardo masası ve masa tenisi masaları ile birçok eğlence fırsatı sunuyor. İlgili ekipmanlar resepsiyondan kolayca ve ücretsiz olarak ödünç alınabiliyor.

Ayrıca EF, her ay bazıları ücretsiz bazıları ise ödeme gerektiren çeşitli programlar sunmaktadır. Bunlar arasında örneğin Padres beyzbol maçlarına (San Diego'nun beyzbol takımı) bilet satışı, eşsiz Sunset Cruise turu veya sörf dersleri yer almaktadır.

Hangi etkinliklerin ne zaman sunulduğunu hem uygulamadan hem de resepsiyonda sergilenen Etkinlik Takvimi'nden görebilirsiniz. Corona tekrar izin verdiğinde, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco veya Six Flags gezisi gibi ortak günlük veya hafta sonu gezileri de sunuldu. Elbette, bizim yapmayı sevdiğimiz gibi, birkaç arkadaşınızla bir araba kiralayıp kendi başınıza da geziler planlayabilirsiniz. Özellikle Kaliforniya'nın sunduğu sayısız ulusal park kesinlikle görülmeye değer!

Sonuç olarak: EF San Diego'yu seyahat edeceği yer konusunda hala kararsız olan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim!

San Diego'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi