GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Japonya'dan Mika Fukunaga EF Eastbourne'da

"Geçtiğimiz 8 ay içinde kişiliğim önemli ölçüde değişti ve proaktif bir iş bitirici haline geldim."
EF Hikayeleri: Japonya'dan Mika Fukunaga EF Eastbourne'da

S1: Neden yurtdışında eğitim almaya karar verdiniz?

C: Birleşik Krallık ülkesi her zaman ilgimi çekmişti ve İngilizceyi daha iyi konuşabilmek istiyordum.

S2: İngiltere'ye gitmek için EF'yi seçmenize ne sebep oldu?

C: Her şeyden önce, yerel bilgileri doğrudan Japon personelden alabildim ve seyahat etmeden önce daha az endişeli ve endişeli hissettim.

Ayrıca, web sitesine baktım ve İngilizce becerilerini öğrenme konusunda uzmanlaşmış bir dil okulu olduğunu anladım.

S3: Yurtdışında eğitim almadan önce ve aldıktan sonra dil yeterlilik seviyeniz neydi? Ülkenize döndükten sonra edindiğiniz herhangi bir yeterlilik varsa lütfen bize bildirin.

C: Yurtdışında eğitim almadan önce IELTS puanım 5.0 civarındaydı. Mezuniyette EF sınav sonucu: C1.2 (konuşma) C2 (dinleme ve okuma).

S4: Gitmeden önce ne gibi hazırlıklar yaptınız? Keşke önceden bilseydim dediğiniz bir bilgi var mı?

C: Ayrılmadan önce kişisel eşyalarımı hazırladım. Çalışmalarımla ilgili olarak İngilizce gramerimi bir kez daha gözden geçirdim.

Bilmem gereken şey, ev sahibi ailemin evinden okula olan mesafe ve beklediğimden daha uzak olan işe gidip gelme süresiydi. Ayrıca İngiltere ve Japonya arasındaki fiyat farkları da çok büyük. Keşke neyin daha pahalı olduğunu anlamak için daha fazla araştırma yapsaydım.

S5: Lütfen bize sınıfınızdaki atmosferden ve sınıf arkadaşlarınızın milliyetlerinden bahsedin.

C: Atmosfer canlı ve arkadaşçaydı, herkes birbirine bilmediği dilleri öğretiyordu.

Milliyetler Güney Kore, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Tayvan, İspanya, Portekiz, Rusya, Kolombiya, Türkiye, Suudi Arabistan, Rusya, İsviçre, Arjantin, Şili, Meksika, Uruguay, Brezilya ve diğerleri dahil olmak üzere oldukça karışıktı.

S6: En sevdiğiniz SPIN dersi (özel seçmeli ders) hangisiydi?

C: Sanat, konuşma ve dinleme dersleri.

S7: Her 6 haftada bir bireysel danışmanlığınız sırasında hangi konular tartışıldı?

C: İngilizcemin nasıl geliştiği ve nasıl İngilizce çalıştığım hakkında.

Ayrıca, okul dışında nasıl İngilizce iletişim kurduğum hakkında.

S8: Bize dönem projesinin içeriğinden bahsedebilir misiniz?

C: Posterler ve farklı objeler yaptık ve çevre sorunlarıyla ilgili konuşmalar yaptık.

Kışın ise proje, İngiliz kültürünü içeren Guy Fawkes ile ilgiliydi.

S9: Lütfen bize aile yanında kalışınızdan bahsedin.

C: Baba (40'lı yaşlarda), anne (40'lı yaşlarda), oğul (20'li yaşlarda), oğlunun kız arkadaşı (20'li yaşlarda) ve onlarla birlikte yaşayan başka bir kişiden (40'lı yaşlarda) oluşan 5 kişilik bir ev sahibi ailenin yanında kalıyordum. Ayrıca Hong Kong'dan bir oda arkadaşım vardı.

S10: Lütfen bana kaldığınız yerden okula gitmek için gereken yaklaşık süreyi ve ulaşım aracını söyleyin.

C: Otobüsle yaklaşık 30 dakika sürdü. Ulaşım maliyeti haftalık 10 pound civarındaydı.

S11: Lütfen bana okuldan sonra ve uzun tatillerde zamanınızı nasıl geçirdiğinizi anlatın.

C: Okuldan sonra genellikle arkadaşlarımla kafelere giderdim, okulda kalırdım ve çeşitli sporlar yapardım ve okul deniz kenarına yakın olduğu için dinlenmek için deniz kenarına giderdim. Sabah biten günlerde Londra, Brighton ve İngiltere'deki diğer yerlere günübirlik geziler yapardım.

İlk uzun tatilim sırasında EF'den arkadaşlarımla bir haftalığına İskoçya'ya gittim ve sonraki birkaç günü İngiltere'nin York şehrini ziyaret ederek geçirdim. İkinci tatilimde Almanya'daki arkadaşlarımı ziyaret ettim, arkadaşlarımla İspanya'ya gittim ve Japonya'dan arkadaşlarımla Londra'yı gezdim.

S12: Oradayken cep telefonunuzu kullanabildiniz mi?

C: Bir SIM kart aldım ve akıllı telefonumu kullandım.

S13: EF'nin yerel destekleriyle (konut yöneticileri, iş koordinatörleri, vb.) deneyiminiz nasıldı?

C: Çok fazla konuşma fırsatım olmadı, ancak hızlı bir şekilde yanıt verdiklerini hissettim.

S14: Sizce Japonya ve Birleşik Krallık arasındaki en ilginç fark nedir?

C: Birçok ilginç yönü var ama en büyüğü yemek kültüründeki farklılık.

Örneğin, Birleşik Krallık'taki her restoranın vejetaryen menüye sahip olmasını ilginç buldum.

Yağmurlu günlerde bile şemsiye taşımamakla ilgili meşhur bir hikaye olması ve Japonya'ya kıyasla şakaların ve iğnelemelerin çok soğuk olması da ilginçti.

Ayrıca süpermarkete gittiğimde Japonya'da bulamadığım çok çeşitli sebze, peynir ve et olması da ilginç geldi.

S15: Lütfen bize yurtdışında eğitim görmenin sizin için neleri değiştirdiğini düşündüğünüzü, hangi deneyimlerin ve becerilerin yararlı olduğunu hissettiğinizi ve yurtdışında eğitim görmediğiniz sürece neleri geliştiremeyeceğinizi anlatın.

C: Geçtiğimiz sekiz ay içinde kişiliğim önemli ölçüde değişti ve proaktif bir eylemci haline geldim. Okulda edindiğim ve Avrupa'da yaşayan arkadaşlarımı ziyaret etmek için tek başıma gittim ve oradaki yerel yaşamı deneyimledim. Ayrıca çevre ve diğer dünya meseleleri hakkında derinlemesine düşünmeye ve kendi fikirlerimi oluşturmaya başladım. Çünkü derslerimde akademik konularla karşılaştım ve her hafta sınıf arkadaşlarımla tartışmalar ve sunumlar yaptım. Sınıf arkadaşlarımdan daha önce bilmediğim pek çok bilgi ve fikir öğrendim, bu da vizyonumu genişletti. Bu deneyimlerin, yurtdışında okuyarak ve çeşitli milletlerden sınıf arkadaşlarım ve arkadaşlarımla tartışarak gerçek bilgim olacağına inanıyorum. Arkadaşımın ülkesindeki eğitim sistemi, nasıl bir yaşam tarzı sürdükleri, nasıl bir dine sahip oldukları gibi konularda tam olarak uzman değilim ama pek çok şey öğrenebildim ve bunu çok ilginç buldum.

İngilizce konuşmam çok gelişti, ki başlangıçta iyi değildim. Bunu tamamen hissedebiliyorum. Artık toplum içinde güvenle İngilizce konuşabiliyorum. Her iki veya üç ayda bir yerel bir güzellik salonuna gittim ve her gittiğimde daha hızlı konuşabildim ve kuaförümle daha iyi sohbet edebildim. Sadece 8 ay içinde birçok insanla tanıştım ve dünyanın her yerinden arkadaşlar edindim. Bunlar bir ömür boyu sürecek hazineler.

S16: Yurtdışı eğitim deneyiminize dayanarak, ne tür bir sektörde veya işte çalışmak istiyorsunuz? Gelecekle ilgili hedefleriniz veya planlarınız varsa lütfen bize bildirin.

C: Gelecekte, günlük olarak İngilizce iletişim kurabileceğim bir iş bulmak istiyorum. Şu anki hedefim, çalışma tatili vizemi yurtdışında çalışmak ve yaşamak için kullanmak.

S17: Lütfen yurtdışında eğitim almayı düşünenlere ziyaret ettiğiniz şehrin cazibesi ve hissettikleriniz hakkında bir mesaj verin.

C: Eastbourne deniz kenarında sade bir atmosfere sahip küçük bir kasaba ve İngilizce öğrenmek için uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. İlk kez yurt dışında okuyor olsanız bile kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir yer, çünkü otobüs durağında, restoranlarda vb. beklerken yerel halkla sık sık küçük sohbetler yapabilirsiniz. Eastbourne, Londra'ya ve havaalanına sadece trenle ulaşabileceğiniz için gezmek için harika bir yerdir, bu yüzden lütfen gelin ve Eastbourne'da eğitim alın.

Eastbourne'da İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi