GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Belçika'dan Milena EF Berlin'de

Benim adım Milena Zielinska. 21 yaşındayım ve Otel Yönetimi ikinci sınıf öğrencisiyim. Dilleri, seyahat etmeyi, sporu ve pazarlamayı seviyorum. Ve hepsinden önemlisi, ben bir maceraperestim.
EF Hikayeleri: Belçika'dan Milena EF Berlin'de

EF ile Berlin'de geçirdiği 3 haftalık süreyi dinlemek için eski öğrencimiz Milena ile buluşmaya gittik. EF ile olan deneyimini keşfedin

Neden EF ile kurs almaya karar verdiniz?

Almancamı geliştirmek, yeni bir macera yaşamak ve yaz tatilini hiçbir şey yapmadan geçirmek istemedim. Bu yüzden EF ile gitmeye ve eğlenirken öğrenmeye karar verdim!

Kaldığınız süreyi birkaç kelimeyle anlatır mısınız?

Berlin'de üç hafta geçirdim. Birkaç EF öğrencisinin bulunduğu büyük bir ev sahibi ailenin yanında kaldım. Koşullar iyiydi ve iyi karşılandım.

İlk başta biraz kayboldum çünkü Almancam gerçekten kötüydü ve Berlin çok büyük bir şehir. Ama zamanla alıştım ve çok güzel anılarım var. Ayrıca şehri ve Dresden'i ziyaret etme fırsatım oldu. Ve tabii ki neredeyse her gün dersim vardı. Mümkün olan en iyi organizasyonu sağlamak için bize MyEF uygulamasına erişim verildi. Bu sayede ders ve etkinlik programlarını kontrol edebiliyorduk. Ekstra etkinliklere ve derslere katılmak için uygulama üzerinden kaydolmamız gerekiyordu. Üstüne üstlük, her öğrenci ayrılmadan önce bir mezuniyet töreninden geçiyor ve dil seviyelerini resmi olarak kanıtlayan küçük bir diploma alıyor. Tüm bunlar samimi bir barbekü atmosferinde gerçekleşiyor.

Deneyiminizden ne çıkarıyorsunuz?

Farklı yaşlardan, milletlerden ve sosyal sınıflardan insanlarla tanıştım ve bu çok zenginleştiriciydi. Örneğin bana matematiği İspanyolca anlatmaya çalışan bir öğrenciyle ve 40 yaşında bir doktorla tanıştım, liste uzayıp gidiyor.

Bu deneyim beni de değiştirdi. Çok daha becerikliyim ve kendime daha da çok güveniyorum, bu yüzden 4 aylığına Finlandiya'ya gidiyorum.

EF ile hangi aktiviteleri yaptınız?

Dresden, Mauer Park, Teufelsberg, Brandenburg Kapısı, Yahudi Anıtı ve Fernsehturm'u ziyaret ettim. Ayrıca gruba daha iyi entegre olabilmek için akşam derslerine ve sosyal etkinliklere katıldım.

Paylaşmak istediğiniz unutulmaz anlar var mı?

Bu 3 hafta boyunca eşsiz anlar yaşadım; Berlin'e dair tüm anılar unutulmaz.

Gelecekteki öğrencilerimiz için bir tavsiyeniz var mı?

Yurtdışına gitmek gerçek bir fırsat, bu yüzden en iyi şekilde değerlendirin! Ana dilinizi konuşmayan insanlarla mümkün olduğunca çok konuşmanızı tavsiye ederim. Birden fazla dilde seviyenizi geliştirmek için harika bir fırsat olacaktır. Şahsen ben Almancamı, İngilizcemi ve İspanyolcamı geliştirdim. Komikti çünkü beni iyi tanımayan insanlar her yerden geldiğimi düşünüyordu. Bu kadar çok insanla konuşmak aynı zamanda birçok ülkeden hikayeler keşfetmemi sağladı!

Berlin'de Almanca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi