GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Japonya'dan Misuzu Kashima EF Manchester'da

EF Hikayeleri: Japonya'dan Misuzu Kashima EF Manchester'da

1. Kariyer ve profil

Havacılık okulundan mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca bir havayolu şirketinde çalıştım.

2. Neden yurtdışında okumaya karar verdim

Bunun ana nedeni kariyer arayışlarımı genişletmek istememdi.

İşim sırasında yabancı müşterilerle etkileşim kurmak için birçok fırsatım oldu ve her gün İngilizce konuşma ihtiyacı hissettim.

Havacılık sektöründe çalıştıkça, yabancı müşterilerle daha proaktif bir şekilde iletişim kurmak ve rutin cümleleri tekrarlamak yerine kendi kelimelerimle bir şeyleri net bir şekilde aktaracak şekilde çalışmak istediğimi daha güçlü hissettim.

Bir zamanlar çok para ve zaman alacağı için yurtdışında eğitim almaktan vazgeçmiştim, ancak şimdi çalışan bir yetişkin olduğum için tekrar yurtdışında eğitim almayı düşünüyorum. Yaşlandığımda o zamanlar ne yapmam gerektiği konusunda pişmanlık duymak istemedim. Koronavirüs pandemisi sırasında bile gitmek istememin iki nedeni vardı. Birincisi, zaman kaybetmek istemedim. (Yurtdışında okumak istediğim için bir ay önce işimden ayrıldım.) İkinci neden ise o zaman ihtiyacım olan deneyimi edinmem için fırsatlar olacağını düşünmemdi. Aslında gitmeyi planladığım ülke Kanada'ydı, ancak planlanan zamanda ülkeye giriş yapamadım. EF personeline danıştığımda İngiltere veya Malta'ya gitmemin mümkün olduğu söylendi, ben de aceleyle hedefimi İngiltere olarak değiştirdim. Niyetim başından beri belliydi, ancak ailem o zamanlar buna karşıydı, bu yüzden onları ikna etmem epey zaman aldı. Şimdi anneme günlük hayatından fotoğraflar göndererek ve görüntülü aramalar yaparak endişesini olabildiğince hafifletmeye çalışıyorum.

3. Kaldığınız süre boyunca en unutamadığınız olay neydi?

İlk kez yurt dışında bir kliniği ziyaret ettim.

Japonya ve Birleşik Krallık'taki tıbbi sistemler arasında bazı şaşırtıcı farklılıklar vardı.

Japonya'da hangi hastaneye gideceğinize kendiniz karar verebiliyorsunuz ancak Birleşik Krallık'ta belirtileriniz ne olursa olsun öncelikle belirlenmiş bir GP'ye (Genel Pratisyen) gitmeniz ve orada muayene olmanız gerekiyor.

Genel bir kural olarak, hastalar bir GP tarafından sevk edilmedikleri sürece hastanelere gidemezler. Yurtdışında eğitim almadan önce, hastanelere gitmenin hiç de zor olmadığını düşünürdüm, bu yüzden yurtdışında tek başıma bir muayenehaneye gittiğimde oldukça gergindim.

Neyse ki çok fazla endişelenmeme gerek yoktu çünkü okuldaki öğretmenler her zaman yardım etmek için orada olacaklardı, ancak semptomlarımı açıkça açıklayabilmek için iyi İngilizce becerilerine sahip olmam gerektiğini hissettim.

4. Aynı destinasyonda yurt dışında eğitim almayı düşünen birine ne söylemek istersiniz?

Yukarıda da belirttiğim gibi, koronavirüsün etkisiyle yurtdışındaki eğitim yerimi aniden İngiltere olarak değiştirdim. Oraya vardığımda, benim gibi ülke değiştirmiş beklediğimden daha fazla insan vardı ve hepimizin aynı olduğunu düşünmek çok güven vericiydi. Başlangıçta planlamış olsaydım tanışamayacağım bu kadar çok insanla tanışmak çok eğlenceliydi. Manchester'a geldiğimde okul yeni başlamıştı, bu yüzden yalnızdım. Ama bir ay sonra üç yeni oda arkadaşım oldu. Gitmeden önce beklediğimden çok daha fazla zaman geçirdim. Biraz endişeliydim çünkü İngiltere'deki yemeklerin çok lezzetli olmadığını duymuştum ama beklediğimden daha iyi çıktı (lol).

Publar her yerde ve bira fiyatları ucuz, bu yüzden içmeyi seven insanlar için iyi bir seçenek olabilir. Sık sık öğleden sonra barlarda içen insanlar görüyorum. Manchester İngiltere'nin merkezinde yer alıyor, bu yüzden her yere kolay erişimi var ve kesinlikle tavsiye ederim. Çok yağmur yağıyor, bu yüzden büyük bir şemsiye ve yağmurluk getirmenizi tavsiye ederim.

Manchester'da İngilizce öğrenin!Keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi