GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Japonya'dan Nankei EF Brisbane'de

Kendini zorlayan insanlar bundan çok keyif alacaktır.
EF Hikayeleri: Japonya'dan Nankei EF Brisbane'de

1. Neden yurtdışında eğitim almaya karar verdiniz?

Üniversite öğrencisiyken, yurtdışında eğitim görmüş bir arkadaşımla yurtdışı gezisine gitmiştim ve o gezi için tercümanlık ve yerel rehberlik yapmıştı, bu da onu o kadar havalı gösteriyordu ki ona gerçekten hayran kalmıştım. Dahası, Tayland'dan bazı uluslararası öğrencilerle iletişim kurma şansım olduğunda, ana dilleri İngilizce olmamasına rağmen çok akıcı bir şekilde sohbet edebildiklerini gördüm. Cevap veremediğim için bir kriz hissettim. Ayrıca İngilizce yeterliliğinin üniversitede ve yüksek lisansta okuduğum alanlarda bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum.

2. Neden EF'yi seçtiniz?

İlk başta Facebook reklamları üzerinden bilgi talebinde bulundum. Hemen bir personel benimle iletişime geçti ve ofis evime yakın olduğu için hemen danışmanlık alabildim. Onlarla gerçekten konuştuğumda, EF'nin İngilizce yeterliliğini ve öğrenimini uluslararası standartlara (CEFR) dayalı olarak ayrıntılı seviyelere ayırdığını ve her seviyeye uygun kaliteli eğitim sağladığını onlardan öğrenebildim. EF'nin ayrıca dünyanın dört bir yanında ofisleri ve okulları var. Öğrencilerin çok çeşitli ülkelerden ve geçmişlerden gelmesi ve okulların çeşitli aktiviteler sunması beni cezbetti.

3. Yurt dışında eğitim almadan önce ve aldıktan sonra İngilizce yeterlilik seviyeniz neydi?

Okuma ve öğrenme için TOEIC puanım 540'tan 710'a yükseldi.

4. Yola çıkmadan önce ne gibi hazırlıklar yaptınız? Keşke bilseydim dediğiniz bir bilgi var mı?

Bazı bavullar ve günlük ihtiyaçlar aldım ve ayrıca gidilecek yerleri vb. araştırdım.

Aile yanında konaklama ile ilgili bilgiler gerçekte gittiğim yerlerden farklıydı. Mümkünse doğru bilgilere sahip olmak isterdim, çünkü muhtemelen ilk kaydedildiğinden beri güncellenmemiş gibi görünüyordu.

Lütfen yerel halktan iklim hakkında bazı tavsiyeler alın. Arama yaparak sıcaklığı öğrenebilirsiniz, ancak oraya gittiğimde beklediğimden daha soğuktu.

5. Lütfen bize sınıfınızdaki atmosferden ve sınıf arkadaşlarınızın milliyetlerinden bahsedin.

A2 seviyesi (Nisan-Haziran): Yarısından fazlası Japon, geri kalanı Fransız, İsviçreli (Fransızca konuşan), Latin ve Tayvanlıydı. İngilizce seviyelerimiz düşüktü ve aksanım ve zayıf kelime dağarcığım nedeniyle bir sohbeti sürdürmekte zorlandım, bu yüzden aynı dili konuşan insanlarla takılıp kalma eğilimindeydim.

B1 seviyesi (Haziran-Ağustos): Japonya'dan, Fransızca konuşulan ülkelerden (Fransa, İsviçre), Latin ülkelerinden (Şili, Kolombiya, Ekvador) vb. öğrencilerimiz vardı. Bu sınıfın öğretmeni en iyisiydi ve hepimiz hızla gelişiyorduk. Sınıfta şakalaştığımız, güldüğümüz ve aynı zamanda ciddi tartışmalar yaptığımız harika bir atmosfer vardı. Farklı geçmişlerden gelen insanlarla İngilizce iletişim kurarak yeni bilgiler öğrenmek eğlenceliydi. Ben de deneyimlerimi onlarla paylaşabildim.

B2-C1 seviyesi (Eylül-Aralık): Japonya'dan, Fransızca konuşulan ülkelerden (Fransa, İsviçre, Belçika), İspanyolca konuşulan ülkelerden (Şili, Kolombiya, İspanya) ve diğerlerinden (Norveç, Almanya) öğrenciler vardı. Şubat ayında Avrupa'dan birçok yeni öğrenci geldi ve okuldaki atmosfer tamamen değişti. Bazı insanlar belki de Asyalı öğrencilere aşina olmadıkları için biraz dışlanmış hissettiler, ancak A2 günlerimden beri tanıdığım arkadaşlarımla takıldım, bu yüzden kendimi rahatsız hissetmedim.

6. En sevdiğiniz SPIN dersi (özel ilgi konuları) hangisiydi?

Dilbilgisi, kelime bilgisi ve dinleme.

7. Her 6 haftada bir bireysel danışmanlık için ne tür bir görüşme yaptınız?

Brisbane okulunda, zamanım olursa neredeyse her hafta konsültasyona gittim. Öğretmen herkesten o haftaki notları ve ödevleri, günlük yaşamlarında herhangi bir değişiklik olup olmadığı, eğlenip eğlenmedikleri ve derslerine dahil etmek istedikleri herhangi bir şey olup olmadığı konusunda ayrıntılı geri bildirimler istedi.

8. Bize aile yanında kaldığınız süreyi ve unutamadığınız herhangi bir şeyi anlatabilir misiniz?

Ev sahibi ailemde büyük anne, anne, çocuklar (ikizler ve 3 yaşında bir çocuk), uluslararası öğrenciler (ben dahil toplam 4 öğrenci) vardı.

Ev sahibi büyükanne her zaman akşam yemeğinden sonra 1-2 saat bizimle konuştu, bu yüzden iyi bir öğrenme deneyimiydi. Hikayelerin hepsi çok ilginçti. Yemekler de çok lezzetliydi.

Makao'dan 3 ay boyunca oda arkadaşım vardı ve daha sonra en iyi arkadaşım oldu. Yurtdışı eğitim gezimin başında benimle gerçekten ilgilendi. Sonra 2 hafta boyunca Fransa'dan biri vardı ve daha sonra benimle aynı yaşta olan 1 ay boyunca İsviçre'den başka biri vardı ve birlikte oynamak için çok dışarı çıktık. İki buçuk aylık boşluğun ardından Fransızca konuşan İsviçreli bir oda arkadaşım daha oldu. Bu oda arkadaşlarına sahip olduğum için kutsanmış olduğumu düşünüyorum.

Evde Fransa, Japonya, Hong Kong, Rusya ve Kolombiya'dan öğrenciler de vardı. Hepsi de iyi insanlardı.

9. Lütfen bize ulaşım hakkında bilgi verin.

Ev sahibi aileden okula gidip gelmem yaklaşık 75 dakika sürüyor. Otobüse binebilir ve sonra trene aktarma yapabilirim. Haftalık maliyeti yaklaşık 16 pound.

10. Okuldan sonra ve uzun tatillerde vaktinizi nasıl geçirirdiniz?

Sabah derslerim olduğunda, okuldan sonra arkadaşlarımla öğle yemeği yiyor, kütüphanede ödevlerimi yapıyor, bir kafede dinleniyor ve sonra eve gidip ders çalışıyordum.

Öğleden sonra derslerim olduğunda doğrudan eve giderdim.

İki uzun tatil yaptım. İlkinde (bir hafta) bir karavan kiraladım ve üç arkadaşımla birlikte Sydney'den Melbourne'a kadar süren bir yolculuğa çıktım. İkincisinde (2 hafta), ilk 4 gün Cairns'e, geri kalanı için de farklı arkadaşlarımla Malezya'ya gittim.

11. Oradayken cep telefonunuz nasıl çalışıyordu?

Yerel bir sim kart aldım ve akıllı telefonumla kullandım.

12. EF'nin yerel destekleriyle (konut yöneticileri, iş koordinatörleri, vb.) deneyiminiz nasıldı?

Çok arkadaş canlısı ve duyarlıydılar.

13. Sizce Japonya ve Avustralya arasındaki en ilginç fark nedir?

Avustralya iyi anlamda özgür ve bireyselliğime gerçekten saygı duyulduğunu hissediyorum. Ayrıca, Avustralyalılar şaşırtıcı derecede arkadaş canlısı ve herkes nazikti.

14. Yurtdışında eğitim görmenin sizin için neleri değiştirdiğini düşünüyorsunuz? Hangi deneyim ve becerilerin faydalı olduğunu hissediyorsunuz?

(Lütfen bize yurtdışında eğitim almadığınız sürece geliştiremeyeceğiniz bir şey söyleyin)

Sanırım iyi anlamda daha iyimser oldum. Artık eğlenirken gerçekten zamanımın tadını çıkarıyorum. Ayrıca diğer insanların bireyselliklerine, kültürlerine ve düşünme biçimlerine saygı duymayı ve olaylara farklı perspektiflerden bakmayı öğrendim. Bu sayede kendime karşı da daha nazik oldum. Avustralyalıların sıcakkanlılığı sayesinde, ister selamlaşma, ister teşekkür etme, isterse de ihtiyacı olan insanlara yardım etme olsun, insanlarla çekinmeden İngilizce konuşma konusunda daha fazla güven kazandım.

Artık İngilizceme güvendiğim için medyadan bilgi edinme konusunda daha yetenekliyim ve tanıyabildiğim dünyanın önemli ölçüde genişlediğini hissediyorum. Ayrıca, uluslararası öğrencilerle konuşurken ve bilgi paylaşırken ya da yüksek lisans okulundaki laboratuvar hayatım sırasında makale okurken herhangi bir direnç hissetmeden İngilizcenin hayatımın bir parçası olması doğal.

Yurt dışında okumaya gitmemiş olsaydım, bu kadar farklı ülke ve geçmişten gelen bu kadar çok arkadaşla tanışamazdım ve sanırım küçük bir dünyada ve toplulukta, ötesindeki dünya hakkında hiçbir şey bilmeden yaşıyor olurdum. Yurtdışında okumaya gitmezseniz, farklı ülkelerden insanlarla eğlenmezseniz ve onların dillerinde iletişim kurmazsanız dünyanın düşündüğünüzden daha büyük olduğunu anlayamazsınız.

15. Deneyimlerinize dayanarak, gelecekte ne tür bir sektörde çalışmak istiyorsunuz? Herhangi bir gelecek planınız var mı?

Gelecekte, ilaçların kalitesini geliştirebileceğim ve kontrol edebileceğim bir ilaç şirketinde araştırmacı olarak çalışmak istiyorum. Umarım bu, dünya çapında mümkün olduğunca çok insanın mutlu ve sağlıklı yaşamasına yardımcı olur. Tek bir kişinin veya Japonya ülkesinin tek başına başaramayacağı pek çok şey var, bu nedenle zorluklarla başa çıkmak için dünyanın dört bir yanından benzer düşünen meslektaşlarımızla birlikte çalışabileceğimizi umuyorum. O zaman, bu yurtdışı eğitim deneyimi sayesinde edindiğim İngilizce becerilerimi ve her ülkeye ilişkin bilgilerimi iş arkadaşlarımla iyi ilişkiler kurmak için kullanabilmeyi umuyorum.

Brisbane'de İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi