GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Hollanda'dan Pomm EF Honolulu'da

Pomm 5 ay boyunca Hawaii'de İngilizce eğitimi aldı.
EF Hikayeleri: Hollanda'dan Pomm EF Honolulu'da

Gerçekleşen bir rüya

Bu bir hayalin gerçekleşmesiydi, mezun olduktan sonra evden uzakta kendi macerama başlayacaktım. Uzaklara gitmek ve İngilizcem üzerinde çalışmak istediğim bir gerçekti, ama nereye? Kışın sıcak hava, okuldan sonra plaja gidebilmek ve dünyanın en iyi yerinde sörf yapmayı öğrenmek, kulağa gerçek olamayacak kadar güzel geliyordu. Seçimimi yapmıştım. EF ve ailemin yardımıyla bu hayalimi gerçekleştirebildim.

Aloha

Eylül ayında zamanı gelmişti. Uzun bir uçuştan sonra, soğuk Hollanda'yı terk ederek sıcak bir yere vardım. Varışta bir 'ALOHA' ile karşılandım.

Farklı milletler

İlk haftadan itibaren lisede 5 yılda öğrendiğimden daha fazlasını öğrendiğimi fark ettim. Derslerde muazzam bir miktar öğrendim ve bilginizi okul dışında daha da geliştiriyorsunuz. Bunun bir yolu yok, gün boyunca farklı milletlerle çevrilisiniz. Kendim ve başkaları hakkında çok şey öğrendim. Örneğin, benim için fıstık ezmeli sandviçle kahvaltı yapmak normal, ama başkaları için garip olabilir; sabahları fasulye, peynir, domates ve pastırmalı tortilla yemeyi tercih ediyorlar.

Yeni arkadaşlar

Okulda hızlı bir şekilde yeni arkadaşlar edinirsiniz. Honolulu küçük bir EF okuludur, bu nedenle EF personeli ile iletişim kolay ve yakındır. Kendinizle aynı hedeflere sahip akranlarınızla bir arada olmak çok güzel. Etrafınızda yeni insanlarla yeni bir yerdesiniz. Bu duyguyu okuldaki herkesle paylaşıyorsunuz ve bu sizi birbirinize yakınlaştırıyor. En harika arkadaşlarımla bu şekilde tanıştım.

Birlikte bir maceraya

Arkadaşlarım seyahatimi hayal ettiğimden bile daha iyi hale getirdi. Dünyanın her yerinden arkadaşlar; Meksika, Şili, Fas, Japonya ve Kanada. Adını siz koyun. 'Stairway to Heaven'da 3992 merdiven yürümekten, volkan ve kraterlerde yürüyüş yapmaya, saatlerce sahilde uzanıp sörf yaptıktan sonra Açai kaseleri yemeye kadar birlikte maceralara atılmak. Bu anları birlikte paylaşmak çok özeldir. Arkadaşlar kısa sürede aile gibi hissetmeye başlar.

Yeni evime veda etmek...

Neredeyse yarım yıl sonra, evim gibi hissetmeye başladığım bir yere, maceralar, deneyimler ve ömür boyu sürecek dostluklarla dolu bir eve veda etmek zorunda kaldım. Oradaki arkadaşlarıma veda etmek çok zordu. Sonuçta asıl soru onları bir daha ne zaman göreceğiniz ve bir daha görüp göremeyeceğiniz. Arkadaşlarımı tekrar göreceğim kesin! Çok şey öğrendim ve harika zaman geçirdim.

Honolulu'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi