GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Fransa'dan Român EF Cape Town'da

EF Hikayeleri: Fransa'dan Român EF Cape Town'da

1. Eğitim geçmişiniz nedir Român?

EF'ye katılmadan önce, bir lisans derecesi ve ardından bir iş-çalışma programı aracılığıyla İşletme ve Yönetim Yönetimi alanında bir DUT aldım. İngilizce yeterliliğim nispeten iyiydi, ancak akıcı konuşamıyordum. Çalıştığım şirketin %50'si İngilizdi ve mesleki İngilizceye hakim olmanın bir gereklilik olduğunu hemen anladım.

2. Neden bir EF kampüsüne katılmayı seçtiniz?

DUT eğitimimi tamamladıktan sonra, bir akademik yıl programı için EF'in Güney Afrika'daki Cape Town kampüsüne katıldım.

EF Education'ı yurtdışında dil eğitimi araştırması yaparken internette keşfetmiştim ve üniversite müfredatına çok benzeyen bir programı takip etmek istiyordum. Bu program 9 ay sürüyordu ve Mayıs ayında Fransa'ya dönüp bir sonraki akademik yıla hazırlanmak için zamanım olmasını sağladı.

Cape Town kampüsünü seçtim çünkü Güney Afrika'yı ve tüm zenginliklerini keşfetmek benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Dil öğrenmenin yanı sıra ülkenin apartheid dönemindeki tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve safariye çıkmak ya da büyük beyaz köpekbalıklarıyla kafes dalışı yapmak gibi hayallerimi gerçekleştirmek istiyordum.

3. EF programınızdan sonraki eğitim/profesyonel yolculuğunuz?

Programımın sonunda, İngilizcede ileri bir seviye olan C2 seviyesine ulaştım ve ayrıca Cambridge Üniversitesi'nden ömür boyu geçerli resmi bir diploma olan Cambridge Sınavını doğrudan yerinde geçtim! Yeni becerilerimi Turizm ve Etkinlik Yönetimi alanında İngilizce bir lisans programına kaydolmak için kullandım. Daha önce EF kampüsündeki özel müfredatın bir parçası olarak turizmle ilgili dersler almıştım.

Takip eden aylarda Tahiti'de (Fransız Polinezyası) lüks otelcilik alanında bir staj yaptım ve bu da mesleki açıdan çok zenginleştiriciydi.

4. Gelecekteki katılımcılar için tavsiyeleriniz?

Gelecekteki öğrencilere tek bir tavsiye vermem gerekseydi, bu tereddüt etmemeleri ve hemen bir EF programına başlamaları olurdu! EF Education yurtdışında bir yıl eğitim almaktan çok daha fazlası; sizi bekleyen eşsiz bir deneyim!

Cape Town'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi