GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Sara EF Barselona'da

Öğrencilerimizden deneyimlerini paylaşmalarını istedik: Yurtdışında geçirdikleri zamanın en çok nesinden keyif aldılar? Hangi etkinliklere katıldılar? Benzer bir yolculuğa çıkmak üzere olanlar için ne gibi tavsiyeleri var? İşte bizimle paylaştıkları!
EF Hikayeleri: İtalya'dan Sara EF Barselona'da

Ben Sara ve 4 Eylül'de Barselona'ya gittim, başlangıçta sadece iki hafta planlamıştım. Ancak o kadar harika vakit geçiriyorum ki dil kursumu bir hafta daha uzatmaya karar verdim. Gitmeden bir hafta önce kendimi oldukça endişeli hissediyordum ve hatta seyahati iptal etmeyi bile düşündüm. Neyse ki iptal etmedim ve bu benim evden bu kadar uzun bir süre için tamamen tek başıma yaptığım ilk yolculuk oldu. Hiç arkadaş edinemeyeceğimden ve bu iki haftayı yalnızlık içinde geçireceğimden endişeliydim. Ancak, her zaman kalbime yakın tutacağım harika bir grup insanla tanıştım.

EF Barcelona personeli inanılmaz derecede nazik ve yardımseverdi ve onlarla çabucak bir bağ kurdum. Dersler, İtalya'daki okul deneyimlerimin aksine sıkıcı olmaktan çok uzaktı. Son derece interaktifler, hiç de külfetli değiller ve hepsine aktif olarak katılıyorum (İtalyan okulumda nadiren olan bir şey). Bunun hayatımın en iyi deneyimi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ve gelecekte benzer maceralara atılmak için sabırsızlanıyorum.

Barselona ile ilgili her şeye kesinlikle bayıldım; gerçekten benim mutlu yerim haline geldi. Ama eğer favorilerimi seçmem gerekseydi, bu şehrin kendisi olurdu - uçsuz bucaksız ve keşfedilecek ve ortaya çıkarılacak yerlerle dolu. Her gün yeni bir mücevherle karşılaşıyorum. Bir de sığınağın nefes kesici gece manzarası var ki gerçekten unutulmaz. Son olarak, Carmel var - Barselona'daki en sevdiğim nokta olabilir. Zirveye ulaştığınızda, tüm şehrin panoramik bir görüntüsünü, yukarıdan hayranlık uyandıran bir manzarayı izliyorsunuz. Ve tabii ki buradaki insanlar da bu deneyimin ayrılmaz bir parçası. İnanılmaz derecede misafirperver ve destekleyicidirler, sizi yargılamadan veya yersiz hissettirmeden her zaman topluluğun bir parçası gibi hissettirmeye çalışırlar.

Okula vardıktan sonra gerçekleştirdiğimiz ilk etkinlik, buraya geldiğimiz günün ertesinde düzenlenen "hoş geldin partisi" oldu. Bu maceranın başlangıcını kutlamak için yerel bir barda toplandık ve diğer EF öğrencileriyle yeni arkadaşlıklar kurmak için harika bir fırsattı. En başından beri çok eğlendim.

Ayrıca hem eğlenceli hem de bilgilendirici olduğu ortaya çıkan Arc de Triomphe ve Ciudadella Park ziyaretleri için gruba katıldım. Barselona hakkında yeni şeyler öğrenmek büyüleyiciydi ve ben de çok eğlendim. Daha sonra, Horta Labirenti'ne yapılan bir günlük geziye katıldım ve bu da bir başka harika deneyimdi. Rehberimiz inanılmaz derecede samimi ve cana yakındı, sanki bir arkadaşımla vakit geçiriyormuşum gibi hissettirdi. Ayrılmadan önce kesinlikle daha fazla etkinliğe katılmayı planlıyorum çünkü bu anlar gerçekten hayatta bir kez yaşanacak deneyimler.

Bu deneyim sayesinde, iki yıldır tanıdığım ancak geçen haftaya kadar hiç yüz yüze görüşmediğim Palma de Mallorca'dan uzun mesafe arkadaşımla tanışma fırsatı buldum! Tam bir duygu kasırgasıydı ve dürüstçe söyleyebilirim ki hayatımın en yoğun anlarından biriydi. İnanması zor olabilir ama EF olmasaydı bu buluşma asla mümkün olmazdı.

Her zaman çok çekingen bir insan olmuşumdur, ancak şimdi benim için bazı şeylerin değiştiğini hissediyorum. Dünyanın her köşesinden insanlarla bağlantı kurma ve hem İspanyolcamı hem de İngilizcemi geliştirme şansım oldu (EF arkadaşlarımla bu şekilde iletişim kuruyorum). Döndüğümde ailemin ve arkadaşlarımın tamamen değişmiş bir insan göreceğine inanıyorum ve bu deneyimin beni ne kadar değiştirdiğini herkese göstermek için sabırsızlanıyorum!

Tüm endişelerinizi ve korkularınızı bir kenara bırakıp bu işe girişmelisiniz, çünkü bu sayede yeni insanlarla tanışma ve farklı kültürleri deneyimleme fırsatı elde ediyorsunuz ve bence bundan daha iyisi olamaz. Çoğumuz bilinmeyen konusunda endişeliyizdir ve güvenli olana bağlı kalma eğilimindeyizdir. Ancak, cesur olmalı ve "risk al ve yaşa ya da şansını kaybet" sözünü hatırlamalısınız.

Kısa bir süredir burada olmama rağmen, daha önce farkında olmadığım çok şey öğrendim. Umarım eve döndüğümde tüm hayallerimi gerçekleştirmeye yönelik bu yolculuğa devam edebilirim. İspanyolcamı öğrenmeye ve geliştirmeye devam etmeye hevesliyim, bu yüzden İspanya'yı tekrar ziyaret etmeyi seçme şansım yüksek.

Barselona'da İspanyolca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet