GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Sonia EF Paris'te

Öğrencilerimizden deneyimlerini paylaşmalarını istedik: Yurtdışında kaldıkları süre boyunca en çok neyi sevdiler? Hangi etkinliklere katıldılar? Yurtdışına çıkmak üzere olanlara ne söylemek isterler? İşte bize anlattıkları!
EF Hikayeleri: İtalya'dan Sonia EF Paris'te

Ben Sonia ve 2021'de EF ile 5 haftalığına Paris'e gittim ve "unutulmaz" oldu! Kendimi Fransız dili ve kültürüne daha iyi kaptırmak için bir ailenin yanında kalmayı seçtim ve daha iyi bir seçim yapamazdım!

Paris, estetik açıdan çok güzel ve çağrıştırıcı bir şehir olmasının yanı sıra, gerçekten de sorunsuz bir şekilde ziyaret etmenizi ve müzelere, parklara vb. sadece birkaç dakika içinde ulaşmanızı sağlayan verimli bir metro sistemine sahiptir. Okul ayrıca bir ders ile diğeri arasında şehri ziyaret edebilmek için stratejik bir konuma sahiptir. Okul birçok etkinlik düzenledi ve kaldığım süre boyunca bir günlüğüne Saray ve Bahçeleri ziyaret ettiğim Versailles'a gittim. Başka bir etkinlikle, Étretat'ın ünlü kayalıklarını ve Honfleur kasabasını ziyaret etme şansım oldu. Ayrıca, okul binasında, orada tanıştığım bazı arkadaşlarımla katıldığım "krep gecesi" gibi etkinlikler düzenlendi ve harika bir akşamdı!

Bir akşam Eyfel Kulesi'nin altında piknik yapmaya gittik ve o haftalar boyunca onu defalarca görmüş olmama rağmen, ışıklandırılmış halini görmek bambaşka bir etki yarattı. Orada, sonunda Paris'te olduğumu ve hayalimi yaşadığımı fark ettim!

Bu haftalar, insanın kendine meydan okumasının ve konfor alanından çıkmasının, yeni insanlarla tanışmasının ve bağımsızlaşmasının ne kadar harika olduğunu fark etmemi sağladı. Gidip gitmemek konusunda emin değil misiniz? Düşünmeyin ve gidin! Konfor alanınızdan çıkmak her zaman bir büyüme anıdır ve geriye dönüp baktığınızda kendinizle gurur duyacaksınız! Dünyanın her yerinden birçok insanla tanışacak, yeni arkadaşlıklar kuracak ve unutulmaz anlar yaşayacaksınız!

Evden uzakta yaşamak, her gün kendine meydan okumak ve yeni insanlarla etkileşimde bulunmak geleceğim için çok önemli. Dahası, döndüğümde DELF B2 sertifikası için sınava girdim ve geçtim.

Paris'te Fransızca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi